ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خاکسپاری «شهدای گمنام» در حریم پاسارگاد لغو شد

قرار بود جنازه دو تن از «شهدای گمنام» در حریم درجه دو مجموعه جهانی پاسارگاد دفن شود. این اقدام با مخالفت‌هایی روبه‌رو شد. سرانجام تدفین این کشته‌شدگان در تپه موسوم به «نورالشهدا» در نزدیکی سعادت‌شهر واقع در مرکز شهرستان پاسارگاد انجام شد.

قرار بود جنازه دو تن از «شهدای گمنام» در حریم درجه دو مجموعه جهانی پاسارگاد دفن شود. این اقدام با مخالفت‌هایی روبه‌رو شد. سرانجام تدفین این کشته‌شدگان در تپه موسوم به «نورالشهدا» در نزدیکی سعادت‌شهر واقع در مرکز شهرستان پاسارگاد انجام شد.

عکس از آرشیو

به‌گزارش آبان‌پرس، «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس» استان فارس تصمیم گرفت تا این «شهدای گمنام» در این تپه به خاک سپرده شوند.

پیش از این، شورای شهر و شهرداری شهر پاسارگاد قصد داشتند که این دو نفر کشته‌شده در جنگ ایران و عراق را در حریم پاسارگاد دفن کنند و گفته شده بود که این اقدام در مراحل اجرایی است.

زهرا احمدی‌پور، رئیس سازمان میراث فرهنگی گفته بود تلاش بر این است که «شهدا در محلی متناسب دفن شوند نه در محوطه و حریم بناهای تاریخی.»

محمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ضمن انتقاد از این کار گفته بود: «تدفین شهدای گمنام در نقاط شاخص که خود شناخته‌شده‌ هستند و هویت تاریخی دارند، احترام به شهدای گمنام نیست.»

در سال‌های گذشته نیز دفن «شهدای گمنام» در حریم مجموعه تاریخی امیرچخماق یزد و حریم ارگ ساسانی شهرستان انار کرمان بحث‌برانگیز شده بود.

مجموعه تاریخی پاسارگاد، دربرگیرنده ساختمان‌هایی چون آرامگاه کوروش، باغ پادشاهی پاسارگاد (کهن‌ترین چهارباغ ایرانی)، کاخ دروازه، پل، کاخ بارعام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب‌نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطه مقدس و تنگه بلاغی است.

این مجموعه، پنجمین مجموعه ثبت‌شده در فهرست آثار میراث جهانی در ایران است که در تیرماه سال ۱۳۸۳ در نشست یونسکو در چین با صد در صد آرا در فهرست میراث جهانی ثبت شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • علی هژبری

    با سلام و احترام فراوان همیشه و در همه حال شهدا برای ایرانیان جایگاه ویژه‌ای داشته‌اند و نامداران تاریخ ایران در مقام شهید هم در ادبیات میهن و هم با ساختن یادمان های تاریخی برای ایشان، ارج نهاده و در زندگی مردم همواره پایدار مانده اند. یکی از این بزرگان کورش یا بنا بر نظراتی همان ذوالقرنین است که همچنان نامش همچون دژی استوار باعث پیوند و اتحاد ملی ما ایرانیان است. برای حفظ حرمت این شهید بزرگ تاریخ ایران زمین برای بقایای آثار برجای مانده از ایشان "حریم" تعریف کرده‌اند. بنابراین حریم او را پاسداری کنیم و با دفن بزرگان دیگر از تاریخ معاصر ایران باعث نشویم حریم هر دو بزرگواران شکسته شود. با این وصف با ایجاد متعلقات معماری مجزا و مستقل برای شهدا گمنام کاری کنیم تا آیندگان بزرگی این شهدا گمنام را همچو ما محترم شمرند. با کمال احترام و امتنان علی هژبری دانشجوی باستان‌شناسی

  • تاریخ

    سلام و درود با توجه به پيشرفت ژنتیک امروزه ديگر تمام اجساد با گرفتن نمونه ى خون از خانواده ها مفقودين قابل شناسى هستند. ميشود با نبش قبر ديگر شهداى گمنام آنها را هم شناساى كرد، پس دفن شهداى گمنام بشتر تبليغاتى است.