ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خامنه‌ای: من خیلی خوبم، اشکالات به مسئولان برمی‌گردد

این گزارشی است از جلسه امروز خبرگان در حضور رهبر. ماوَقع را می‌توان در رسانه‌های حکومتی خواند. در گزارش ما برخی نکات مضمر تصریح شده‌اند.

این گزارشی است از جلسه امروز خبرگان در حضور رهبر. ماوَقع را می‌توان در رسانه‌های حکومتی خواند. در گزارش ما برخی نکات مضمر تصریح شده‌اند.

خبرگان در دربار رهبر
خبرگان در دربار رهبر

وظیفه رسمی مجلس خبرگان نظارت بر رهبر است. اما در عمل این مجلس جمعی است برای مدح و ثنای ولی فقیه. جلسه تشکیل می‌دهند، بعد می‌روند پیش رهبر و به او گزارشی می‌دهند که شاه‌بیت‌اش این است که چقدر رهبرمان خوب است. رهبر هم از نظام، یعنی خودش تعریف می‌کند، و کاستی‌ها را به گردن مسئولان می‌اندازد و این که برای نظام که خودش خیلی خوب است، خوب کار نمی‌کنند. این موضوع امروز هم مثل دفعات قبل تکرار شد.

در خبرهای مربوط به دیدارهای خامنه‌ای در رسانه‌های حکومتی ابتدا می‌نویسند که رهبر چه گفت، سپس در ته گزارش اضافه می‌کنند که در ابتدای جلسه دیدارکنندگان چه گفتند. پرده دوم می‌آید قسمت اول، تا از همین طریق هم نشان داده شود که اولویت با کیست. اما ما از نظم طبیعی زمان تبعیت می‌کنیم.

پرده اول

مضمون پرده اول هم چیزی جز همین نکته نیست که اول و اصل رهبر است.

سخن را آیت الله احمد جنتی آغاز کرده و او از «مواضع راهگشای رهبر انقلاب اسلامی در موقعیت‌های حساس» قدردانی کرده است.

سپس آیت‌الله هاشمی شاهرودی، نایب رئیس مجلس خبرگان، به تعریف از نظام پرداخته و در شرح کارهای خبرگان در جلسه اخیر در درجه اول به «محکوم کردن فتنه و فتنه‌گران» اشاره کرده است. در مواردی که او برشمرده هیچ چیزی در مورد نظارت بر رهبری و تشکیلات او نیست. «اهمیت توجه به تهدیدها و فرصت‌های فضای مجازی» ذکر شده و عجیب است که جای تذکری درباره جلوگیری از کنسرت‌ها خالی است.

سخنان خامنه‌ای

خامنه‌ای نخست از خدا و پیغمبر و علی نام برده است. اینها در جمهوری اسلامی کُدهایی هستند در اشاره به نظام و رهبر. ستایش از مقدسان از زبان خامنه‌ای یعنی: من خیلی خوبم. همه مقدسان خوب‌اند و خامنه‌ای هم مقامی قدسی دارد.

اما اوضاع خراب است. پس باید توضیحی داشت برای خرابی اوضاع از یک طرف، و از طرف دیگر کسانی که خرابی‌ها را نشان می‌دهند. اینها "روشنفکران" هستند.

خرابی اوضاع نه به این خاطر است که نظام بد است، بلکه به این خاطر است که برخی مسئولان به اندازه کافی احساس مسئولیت نمی‌کنند. در زمان احمدی‌نژاد آقا این حرف را نمی‌زد، اما اکنون می‌زند، یعنی این که خرابی‌ها تقصیر روحانی و تیم اوست. خامنه‌ای، هم به کارگزاری حسن روحانی نیاز دارد و هم توی سر او می‌زند. روحانی نهایت چاکرمنشی را نشان می‌دهد، اما مقرر شده که همه اشکالات به او برگردانده شود.

در این میان معلوم نیست تکلیف ولایت مطلقه چیست، چون معنای اصلی آن مسئولیت مطلقه است، یعنی رهبر مسئول مطلق است. ولایت فقیه طبق ایدئولوژی حکومتی شعبه‌ای است از ولایت الاهی، همان گونه که هیچ چیزی جز با اذن و اراده الاهی در جهان رخ نمی‌دهد، در مملکت ولایی ما هم نباید بدون اذن و اراده ولی فقیه رخ دهد. آیا ولی فقیه مسئول خرابی‌ها هم هست؟

او خود را در قبال خرابی‌ها مسئول نمی‌داند. خبرگان هم او را مسئول نمی‌دانند. به او مدام می‌گویند که خیلی خوب است و او هم مدام می‌گوید که چقدر خوب است، و خوب است که مسئولان هم خوب باشند یعنی بیشتر تبعیت کنند.

اما حمله به روشنفکران. آقا گفته است: « برخی روشنفکرنمایان به گونه‌ای صحبت می‌کنند که گویا آموزه‌های غرب منشأ و مروج احساس مسئولیت در قبال مردم است در حالیکه مسئولیت اجتماعی و احساس مسئولیت در قبال خداوند و مردم از مبانی اسلامی حکومت و معارف و مفاهیم قرآنی است.»

منظور این است که مسئولیت در دموکراسی بروز نمی‌کند. اشکالات نظام را که می‌بینید، به فکر دموکراسی نیفتید. به فکر خداوند و مفاهیم قرآنی باشید که پیشتر گفتیم کدهایی هستند برای اشاره به نظام ولایی. پس منظور آقا این است که اگر اشکالی می‌بینید به جای دموکراسی‌خواهی، بیشتر سرسپرده ولایت شوید.

ولی فقیه در ادامه گفته است اصل سرسپردگی است. در رسانه‌های حکومتی درباره این بخش از سخنان خامنه‌ای آمده است: «حضرت آیت الله خامنه‌ای در ادامه به اختلاف نظر و سلایق متفاوت در موضوعات اصلی کشور و امکان وجود استدلال‌های گوناگون برای صاحبان هریک از دیدگاهها اشاره و خاطرنشان کردند: در چنین مواردی، راه حل، رجوع به مبانی و اصول و محکمات نظام اسلامی است و اگر استدلال مطرح شده با اصول همخوانی داشت، صحیح است و در غیر این صورت، مردود خواهد بود.»

منظور این است که به آن حزب و گروه و فردی اجازه فعالیت، به ویژه در انتخابات پیش رو، می‌دهند که در درجه اول سرسپرده باشد، به اصول‌ پایند باشد، اصول‌گرا باشد.

اما با کسانی که اصول‌گرا نباشند باید مبارزه کرد. به گفته آقا «مبارزه فقط به معنای رویارویی نظامی نیست بلکه ابعاد و شیوه‌های گوناگون فرهنگی، فکری، سیاسی و امنیتی دارد.» جهت اصلی این حرف نه سیاست خارجی، بلکه سیاست داخلی است. آقا می‌گوید برای سرکوب همه گزینه‌ها روی میز است: فرهنگی، فکری، سیاسی و امنیتی. «مبارزه فقط به معنای رویارویی نظامی نیست.» یعنی این هم به عنوان حجت آخر روی میز است.

در پایان آقا دوباره به "اقتصاد مقاومتی" رو آورده، و آن را چاره مشکلات دانسته. به نوشته‌ رسانه‌های حکومتی «ایشان با یادآوری اینکه در سال ۹۴ نیز مسئله اقتصاد مقاومتی مورد تأکید قرار گرفته بود، افزودند: چون آن سال، حرکت مطلوبی در عمل شکل نگرفت، سال ۹۵ را "اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل" نامگذاری کردیم.» او سپس گفته: «اگر همه کارهای ضروری در موضوع اقتصاد مقاومتی انجام شده بود، امروز تفاوت محسوسی را در اوضاع اقتصادی کشور و زندگی مردم شاهد بودیم» یعنی اگر اتفاق خوبی افتاده به حضرت برمی‌گردد، و گر نه اشکال از کوتاهی مسئولان است.

جمع‌بند

رهنمودهای خامنه‌ای در آستانه سال تازه و ورود به دور داغ انتخابات چنین است:

  • نظام اشکالی ندارد و بایستی تبعیت از رأس آن تقویت شود.
  • اشکالات به برخی مسئولان برمی‌گردد و چون مسئولیت اصلی در میان برخی مسئولان با حسن روحانی است اشکالات به گردن او انداخته شود تا اگر در انتخابات پیروز هم شد، رأی بالایی نداشته باشد و نتواند گردن‌فرازی کند.
  • فقط به اصول‌گرایان فرصت داده شود.
  • ایده‌های بدیلی که در جامعه مطرح می‌شوند، کوبیده شوند.
  • برای فقر و فلاکت چاره‌ای نداریم. نسخه آماده اقتصاد مقاومتی است، که به معنای فشار بر محرومان برای تحمل است و مقاومت نظام در برابر آنان اگر به پا خواستند.
  • نظام باید همه اشکال "مقاومت" را در خدمت بگیرد: فرهنگی، فکری، سیاسی و امنیتی و طبعا نظامی.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • خسرو

    خدایش با اینکه جکهوری اسلامی و حکومت صدها مشکل ریز درشت دارند نباید از انصاف خارج شد ولی خدایش امنیت عمومی با این مردمی که ما داریم و وضعیت کشورهای دور بر و دشمنانمون خیلی خوبه همین یک موردش به یک دنیا می ارزه هر چند در باقی موارد هم نمیشه مشکل رو صد در صد به حکومت ربط داد و خیلی از مشکلاتمون هم ریشه در فرهنگ مردممون و رفتار ها و سوئ استفاده های اونها بر میگرده رانندگی /رفتن به جاهای گردشگری / مسائل مربوط به محیط زیست / اداب اجتماعی / خیانت و خیلی چیزهای دیگه که حتی اگر حکومت دیگه ای هم بیاد باز این مشکلات وجود دارند شاید کمتر یا بیشتر بشوند به نظر بنده همه ای مشکلات از حکومت نیست اما حکومت میتونه با تربیت نسل های اینده و فرهنگ سازی و کمی شدت عمل و جدیت و اصلاح ساختار دولتی و حکومتی وضعیت رو بسیار بهبود بده

  • امیرحسین

    احساس مسئولیت در دمکراسی سیستمی و نظارتی است..و اگر نظارت و سیستم اخلال شود ان هم میشود.در حالی احساس مسئولیت در حکومت دینی احساسی و انسانی است.و حالتی منتی دارد.

  • عنوان

    اینو جایی خواندم نمدونم اصل داستان واقعیه یا نه؟! ولی محتوا عین واقعیت افتاده د رایران است!: از رضا شاه پرسیدند : چه چیز برایت تاَمل برانگیز تر بوده است؟ رضا شاه گفت : وقتی ماَمور انگلیسی مرا به جزیره موریس تبعید میکرد در راه از من پرسید نگرانی ؟ به او گفتم :من نگران تبعیدم نیستم چون جایی را ساختم (دانشگاه تهران ) که مردم ایران با دانش و علوم خود مانع سلطه استعمار شما میشوند. بعد ماَمور انگلیسی به من گفت : ما هم نگران ساخت دانشگاه شما نیستیم چون در قم حوزه ای ساخته ایم که هر چه ببافید آنها رشته می کنند. و رضا شاه گفت هر روز به این موضوع فکر می کنم ...

  • فریاد بی فردا

    این نظام داشیعه حتی نازیها هم بدتر است ، ضمن تبعیض و بیگاری (250 دلار مزد ماهان رسمی و کمتر از ان در حالی تکریه 800 دلار است به اعتارف خود یک کارشناس در سیما ج.ا. ایران و در کشورهای غربی یبشتر/آیا یان گتوهای نازیها فرقی دارد که اکثریت 70% خانوار مزدبیگر به چنین بگیاری وبردگی گرفته اند؟ میلیون بیکار و معتاد و هزاران خودفروش و آفتا دزد بیچاره در کنار این تراژدی بگذار/به خودآیید ای مردم خفته و فریب خودره/ ای کسی دسترسی به اینترنت داری و میای از نظام فاشیتسی داشیعه دفاع می کنی/ د راین درحالی است به سرعت قیمت ها از سطح ترکیه فراتر می رود! هزینه هر خانوار 4 نفره ایرانی به اذعان خود مقامات داشیعی 1000 دلار است!) و قتل عام، کوچک ترین ارزشی برای آزادی فردی قائل نیست و حتی به زیر لحاف مردم کار دارد!

  • فریاد بی فردا

    وطن ما سال 1357 به کمک اکثریت مردمان مذهب زده و ایادی ضد ایرانی خارجی از عرب و امپرالیسم سرخ و رنگارنگ فورخته شد به اقلیت حاکم حانی وتررویست و دزد داشیعه/ این نگویید وطن فروش / کشو ر ایران 38 سال است در اشغال ضد ایرانیان است/ یادتان درنرود در زمان اشغال فرانسه در زمان فرانوسوی ها دولت ویشی بود و بگمانش داشت برای ملت کار میکند ولی در حقیقت عامل نازیسم شده بود! من فرض گرفتم اینهایی میایند نظام داشیعی دفاع میکنند واقعا ایرانی وطن پرست هستند و نام مزدور سایبری نظام داشیعی/ وگرنه مزدور سایبری نظام کارش همین است بیاید به نفع نظام داشیعه که گندو کثافت استبدادو ظلم و فسادش دنیا را برداشته است! برای آزادسازی ایران از اشغال داشیعه، باید مثل فرانسوی ها یک رهبر شجاع وطن پرست مثب ژنرال دوگل باشد و دولت متحد ملی د رتبعید تا جلوی جنگ داخلی و تجزیه طلبی گرفته شود و ارتش ازادی بخش (البته نه مثل داستان سوریه، بلکه باقیام در شهرها، بدون جنگ کلاسیک شهری، وگرنه مثل مزوران جانی اسد شهرها با خاک یکسان میکنند این داشیعی ها/ باید قیام عمومی باش ولی درنهایت پایگاه توسط نیروهای ارتش ازادی بخش تصرف شود از بیرون شهر/ نباید جنگ شهری بکشانند)، باید قیام کرد وگرنه تا نسل های آنیده همان طور ر در فقر و فلاکت و شکنجه و سرکوب خواهیم بود،

  • فریاد بی فردا

    مشکل این سپاهی های نظام داشعی سلطه گر، این است دنیای متمدن آزاد مشکلی با ساخت ماهواره یا پرتاپ ماهواه بر ندارد، حتی با ساخت نیروگاه هسته ای (که اصلا برای ایران توجیه اقتصادی ندارد چون با دخایر گازی اش چند ساله اش نیروگاه برق مقرون به صرفه تر است برای ایران)، مشکل ایدئولوژی ضد جهانی داشیعه است/ وگرنه پاکستان و هند و کشورهای زیادی دارنده این فناروی هستند (برای هر کشور فقیر و عقب مانده مثل ایران، مقرون به صرفه نیست واقعا برای چند ماهوراه این همه تاسیسات چندمیلیاردی توسعه دهد وگرنه قصد و مرض دیگری داشته باشند)/ اصل داستان اینها دارند دروغ می گویند/ موشکی که بتواند تا ارتافع 2500 کیلومتر بالا برود، بستر یک موشک قاره پیما است که می تواند به کلاهک های کشتار جمعی مجهز شود، مثل اینجاست نظام دشیعه که مردم ایرانی در اسارت و گروگان خود گرفته، با وجود اینهمه فقر و عقب ماندگی کشور، دارد صدهای میلیارد دلار خرج میلیتاریسم می کند، این نظام داشیعه خودش برای جنگ آخر الزمانی آمداده می کند و شبیه دوران نازی ها عمل میکند/ متوسط قیمت جنگ افزار ها (برخی کمتر و برخی بیشتر) یک جنگنده نسل 4 حدود 40 میلیون دلار و موشک میان برد 5 میلیون دلار و دور برد 15 ملیون دلار و قاره پیما 30 ملیون دلار است.ناوشکن یک میلیارد دلار، زیردریایی 500 میلارد دلار، اینها در اراقام چند ده تایی برای ناوشکن و زیردریایی و چند هزارتایی برای موشک و هواگردها جمع ببندید، ببنید چه بودجه عظییم صرف خرید یاساخت و نگهداری می شود، کشورهای عقب مانده اینگونه به خاک سیاه می نیشنند در رقابت تسلیحاتی و از فقر و فلاکت نجات نمی یابند!

  • امید

    مشکل مردم اینه که بار زحمت روشنفکر ای پر ادعا رو دوششونه مردم ایران مثل خورشید میمونن که ستاره های روشنفکری از نور وجود اونا روشنایی میگیرن اما روشنفکرای کشور های دیگه مثل ستاره های شب های سیاه بار هدایت مردم کشورشون رو به دوش میکشن تو که نیشم نئی نیشم چرایی

  • helen

    در مواردی که او برشمرده هیچ چیزی در مورد نظارت بر رهبری و تشکیلات او نیست بیخود کردین اگر نتونید نظارت کنید اخوندای بی فل و غش گیر میاریم میفرستیم اونجا موی دماغتون بشن باید نظارت کنند باید چون قانون و شرعی و عقلی و ما میگیم و من میگم آقا گفته است: « برخی روشنفکرنمایان به گونه‌ای صحبت می‌کنند که گویا آموزه‌های غرب منشأ و مروج احساس مسئولیت در قبال مردم است در حالیکه مسئولیت اجتماعی و احساس مسئولیت در قبال خداوند و مردم از مبانی اسلامی حکومت و معارف و مفاهیم قرآنی است اخه نفله مگه میفهمی این چیزایی که میگی رو قانون خوب و مهربونی های اسلام رو برای خودت و فامیلات و کسانی که برات ادم میکشن انجام میدی و قانون بداش رو برای مردم و دشمنانی که به حق برای قیام بر علیه تو برخواستن در چنین مواردی، راه حل، رجوع به مبانی و اصول و محکمات نظام اسلامی است و اگر استدلال مطرح شده با اصول همخوانی داشت، صحیح است و در غیر این صورت، مردود خواهد بود اصول حق و حقیقت و راستی و گفتار خداوند است ن کتاب های پند اموز مذهب شما و روایت های از من در اوردی شما به قران نگاه کنیم یا حتی به نهج البلاغه حکومت شما باطل است و کتاب های مقدس دیگر هم هم چنین راس حکومت است که باید تغییر رویه بدهد یا تغییر کند و در صورت تغییر ناپذیری سقوط و یا توازن قوا

  • امیر حسین

    شواهد و قراین اخیر این شائبه را تقویت می کند که این آقا که حدود بیست و چند سال قبل به سمت رهبری ایران منصوب شده، چاره ای به جز این راهی که در آن قرار گرفته ندارد، در غیر اینصورت از کار برکنارش می کنند (و چه بسا جانش را بر آن بگذارد). بنابراین انتظار دیگری از ایشان نمی رود.

  • شوخلوق

    این ملای مفت خور چه می فهمد اقتصاد چیست. بروید گمشید قم خمس و زکاتتان را بخورید. وقتی کسی که دوزار سواد ندارد در مورد اقتصاد یک کشور بزرگ نظر خود را اعمال می کند انتظار چیزی جز خسارت و زیان نداشته باشید. مردم نتیجه اعمال خود در انتخاب و حمایت از ملایان را می بینند.