ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

استاندار گیلان: پنج سد تازه در این استان نیاز داریم

ذخیره سد سفیدرود که تأمین‌کننده بخش عمده آب شرب و کشاورزی گیلان است به نصف کاهش پیدا کرده. مسئولان می‌خواهند این کمبود را با ساخت سد و بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی جبران کنند.

استاندار گیلان می‌گوید این استان برای اطمینان یافتن از تأمین آب کشاورزی به پنج سد دیگر نیاز دارد.

ذخیره سد سفیدرود به نسبت سال‌های گذشته به نصف کاهش پیدا کرده است

محمدعلی نجفی، استاندار گیلان این اظهارات را در دیدار با رحیم میدانی، معاون آب وزیر نیرو مطرح کرد.

او گفته با وجود اینکه گیلان در ۱۵ سال گذشته از متوسط  بارش خوبی برخوردار بوده اما این بارش‌ها معمولاً در فصل غیرکشاورزی روی می‌دهد. علاوه بر این زیرساخت‌های ذخیره‌سازی در جلگه مناسب نیست.

به گفته این مقام ارشد استان، ذخیره سد سفیدرود به نسبت سال‌های گذشته به نصف کاهش پیدا کرده است. این درحالی است که سد سفیدرود بخش عمده‌ای از آب شرب و کشاورزی استان گیلان را تأمین می‌کنند.

متخصصان محیط زیست یک علت خالی ماندن ذخیره این سد را مطالعه، اجرا و بهره‌برداری ١٦٦ سد در این حوضه آبریز می‌دانند.

از سال ١٣٨٥ تاکنون هیچ‌سالی بیش از هزار و ٦٠٠ میلیون مترمکعب آب به سفیدرود وارد نشده است.

در مجموع عدم رهاسازی حقابه زیست‌محیطی رودخانه‌ها از سدهای بالادست و عدم وجود تعادل آب مورد نیاز  گیلان در رودخانه سفیدرود سبب شده تا مدیریت آب منطقه‌ای استان گیلان به فکر جبران کمبود آب باشد.

به همین خاطر مسئولان قصد دارند تا از طریق بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی و همچنین ساخت سدهای بیشتر روی رودخانه‌های پلرود، زیلکی‌رود و شفارود کبود آب این استان را جبران کنند.

در روزهای گذشته استاندار فارس و وزیر نیرو نیز از کارکرد سدهای ایران دفاع کرده بودند.

این درحالی است که حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی سال گذشته در مقر سازمان ملل و در حضور سران توسعه جهانی اعلام کرد که دولت ایران تصمیم دارد تا در پروژه‌های پر شمار سدسازی خود بازنگری کند. با وجود این همچنان برخی پروژه‌های سدسازی در ایران دنبال می‌شود.

سدسازی از جمله الگوهای توسعه منابع آبی در ایران به شمار می آمد اما در حالی که این سازه‌های غول پیکر قرار بود در روزگار خشکی ذخیره‌گاه این مایه حیاتی باشند، در روزگار بی‌آبی ۱۶۰ سد مخزنی ایران از آب خالی ماند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • روزبه

    بجای بهبود روش استفاده از آب در کشاورزی ما سد زدن و استفاده از روش کشاورزی. دو هزار سال پیش را ادامه میدهیم. آ صرفه جویی از منابع چه آب چه نفت یا. گاز یا. برق ووو در ایران. کلا مورد تو جه قرار نمیگیرد.نه از طرف مردم. نه از طرف مسئولین.