ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حق‌آبه هریررود؛ اولویت ایران در مذاکره با افغانستان درباره منابع آبی

بحران آب از مسائل اصلی مابین ایران و افغانستان به شمار می‌آید. پس از جنگ افغانستان کوشیده منابع آبی‌اش را سامان دهد، موضوعی که منابع آب شیرین شمال شرق ایران را متأثر خواهد کرد.

معاون آسیا وزارت امور خارجه گفته با توجه به اینکه حق‌آبه ایران بر روی «هریررود» تعریف نشده، این کشور در صدد است تا کارگروهی برای پیگیری این موضوع تشکیل دهد.

ابراهیم رحیم پور، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه، شنبه ۲۱ اسفند در گفت‌وگو با ایسنا گفت که ایران و افغانستان به صورت دائمی بر سر مسائل آبی تالاب «هامون»، رود «هیرمند» و رودخانه «هریررود» با یک دیگر گفت‌وگو می‌کنند.

به گفته این مقام ارشد وزارت خارجه، در حال حاضر اولویت ایران تمرکز بر سر مسئله «هریررود» است. علاوه بر این ایران با جمع‌آوری اسناد در حال تشکیل کارگروهی در این زمینه است.

خرداد ماه امسال افتتاح سد سلما که از «هریررود» تغذیه می‌‎شود بر نگرانی‌ها از سرنوشت این رودخانه افزود. سد سلما افغانستان در بالادست سد دوستی ایران قرار دارد که بخش عمده‌ای از آب مشهد را تأمین می‌کند.

دو رودخانه بزرگ هریرود و هیرمند از رشته‌کوه‌های مرتفع افغانستان سرچشمه می‌گیرند و در مسیر خود به سوی ایران می‌آیند. در سال‌های اخیر دولت افغانستان به سامان دادن منابع آبی این کشور پرداخته. همین امر باعث بروز نگرانی در بین مقام‌های ایرانی درباره تأمین منابع آب شیرین شمال شرق این کشور شده‌است. در حال حاضر بحران بر سر آب از جدی‌‌ترین مسائل مابین ایران و افغانستان به شمار می‌آید.

او در این مصاحبه که به بررسی کارنامه این معاونت وزارت خارجه اختصاص داشت، گفت «درباره تالاب هامون و مسائل محیط زیستی این منطقه از طریق معصومه ابتکار و سازمان حفاظت از محیط زیست در حال مذاکره با طرف‌های افغانستانی هستیم.»

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران به زودی برای  دیدار با مقام‌های افعانستان به کابل خواهد رفت.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • احمد سهیل

    واقعا برخی ها پست فطرت اند آخر دیگر از کشور مان چه میخواهید آینده از این قرار است افغانستان کشور با در دست داشتن هرم قدرت از طریق آب. دشمن بزرگ مان پاکستان نیز سخت متضرر خواهد بود و از این آینده بیمناک

  • حاوی

    اینها عواقب بی عرضگی سلسه قاچار و توطئه انلیس نا به کار بود که سرزمین افغنستان بخصو ولایت هرات از دست ایران رفت، حالا ایارن رد وضعیت آب رودهای مرکزی است. ذشته ها گذشته/ اما حقیقتا افغانستانی های تحتکنترل پستوهای صد ایارنی و صد فارسی، واقعا دارند به مناطق ایران بخصوص سیستان ایران ظلم میکنند با بستن آب. همان کاری ترکیه دارد با کشورهای عراق و سوریه و ایران می کند با طرح گاپ و ایجاد سدهای عظیم که موجب نابودی محیط زیست منطقه می شود. در این وانفسای بی رحمی کشورها، باید دولت وطن پرستی در ایران اشد، فکر عاجلی برای مدیریت بهینه مصرف آب بکندف، از هدر دادن آب در بخش کشاورزی جلوگیری کند و جلوی کشت های پر آب بگیرد. در مناطق وسیعی از ایران می توان توتستان ایجاد کردبجای باغات میوه جات نوبرانه/ از هر هکتار توتستان می توان تا صد میلیون تومان قیصی برداشت کرد که ارزش صادراتی دارد و نیازی به آب هم ندارد/کافی است نهال درخت توب در یکی-دوسال آبیاری شود/ درختان کم آب دیگری هم هستند. این همه کاشت درخت و محصول پرمصرف آب در مناطق عمده خشک ایران باید جلویش گرفته شود/ تا دولت مداخله نکند مردم کاری نمی کنند/ جلوی چاهای غیرمجاز در دشت ها گرفته شود/ این همه چمن کاری و ایجاد بوستان توسط شهرداری ها واقعا یک معضل است. می توان از چمن مصنوغی و سنگریزه و بوته گز و طاق و گیاهان کم مصرب آب استفاده شود. با تکنولوژی نانورنگ و نانوپودرها، جلوی کثیف شدن بدنه و شیشه خودروها گرفت و نیازی به این همه کارواش نیست. جابجایی صنایع پرمصرف اب به مناطق پرآب وبجای اوردن صنایع کم مصرف آبی. را های زیادی برای کاهش مصرف اب است.