ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مقامات روسیه: احتمالاً انفجار سن پترزبورگ انتحاری بود

رسانه‌های روسیه به نقل از منابع امنیتی نوشته‌اند عامل انفجار مرگبار مترو سن پترزبورگ مرد ۲۳ ساله‌ای از قرقیزستان بوده و با گروه‌های تندرو اسلامگرا ارتباط داشته است.

به‌گفته رسانه‌های روسیه انفجار مرگبار در مترو سن پترزبورگ اقدامی انتحاری توسط یک مرد ۲۳ ساله‌ از آسیای مرکزی و کشور قرقیزستان بوده است. هنوز اما نتیجه قطعی تحقیقات پس از انجام آزمایش دی‌ان‌ای اعلام خواهد شد.

انفجار در سن پترزبورگ دوشنبه ۳ آوریل / ۱۴ فروردین، در ساعت ۱۴ و ۴۰ دقیقه به‌وقت محلی در ایستگاه مترو «سنایا پلوشاد» رخ داد.

خبرگزاری اینترفاکس روسیه به‌نقل از منابع امنیتی نوشته که فرد مظنون با گروه‌های تندرو اسلامگرا که در روسیه ممنوع هستند ارتباط داشته است.

در همین حال صبح سه‌شنبه ۴ آوریل / ۱۵ فروردین اعلام شد که شمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته و به ۱۴ نفر رسیده است. زخمی شدگان این رویداد ۴۵ نفر گزارش شده است.

این حمله روز گذشته دوشنبه ۳ آوریل / ۱۴ فروردین، در ساعت ۱۴ و ۴۰ دقیقه به‌وقت محلی در ایستگاه مترو «سنایا پلوشاد» صورت گرفت. ابتدا اعلام شد که دو انفجار در دو ایستگاه مترو رخ داده است. با توجه به یافته‌های اولیه، مواد منفجره در یک کوله‌پشتی جاسازی شده بود. ابتدا، مقامات امنیتی به‌دنبال مردی بودند که تصویر او در دوربین‌های مدار بسته دیده شده بود، اما بعد معلوم شد که فرد مزبور به پلیس مراجعه کرده و گفته که هیچ ارتباطی با این انفجار نداشته است.

منابع امنیتی همچنین اعلام کردند که بمب دوم در یک ایستگاه مترو دیگر کشف و خنثی شد. آن‌ها معتقدند که این اقدامات یک عملیات تروریستی بود. تمام متروهای سن پترزبورگ در پی این انفجار به دلایل امنیتی بسته شدند و فرودگاه شهر نیز تحت کنترل شدید قرار گرفت.

با این حال صبح سه‌شنبه، یک روز پس از انفجار، زندگی در سن پترزبورگ به‌شکل عادی خود بازگشته و به‌رغم شوک‌آور بودن این حمله مردم همچون روزهای دیگر به سر کار رفتند.

همزمان با این رویداد تدابیر امنیتی در مسکو نیز تشدید شد. همچنین در پاریس نیز شمار نیروهای امنیتی در محل رفت‌وآمد وسایل نقلیه عمومی افزایش یافت.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در محل ایستگاه مترو حاضر شد و به یاد قربانیان دسته گلی در محل قرار داد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه کمی پس از انفجار سن پترزبورگ تروریستی بودن آن را رد نکرد. او که در هنگام انفجار در شهر سن پترزبورگ به‌سر می‌برد در محل حادثه حاضر شد و به یاد قربانیان دسته گلی در محل قرار داد.

رهبران کشورهای جهان نیز یکی پس از دیگری این حملات را محکوم کرده و با قربانیان انفجار ابراز همدردی کردند.

در این میان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در تماس تلفنی با پوتین از «حمایت کامل ایالات متحده» از روسیه سخن گفت.

در اطلاعیه کاخ سفید درباره این تماس آمده است: «هر دو رئیس جمهوری بر این توافق داشتند که تروریسم باید قاطعانه و به سرعت در هم شکسته شود.»

روسیه در سال‌های گذشته بارها مورد حمله اسلامگرایان تندرو چچن قرار گرفته است. با این حال بیشتر این حملات در مسکو صورت گرفته بود. در سال ۲۰۰۲ در گروگان‌گیری در یک سالن تئاتر در مسکو و سپس حمله پلیس به آن ۱۲۰ نفر کشته شدند. در سال ۲۰۱۰ نیز حملات انتحاری دو زن به یک ایستگاه مترو مسکو ۳۸ کشته بر جای گذاشت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.