ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزرای خارجه هفت کشور صنعتی جهان در پی انزوای بیشتر اسد

شکستن اتحاد روسیه با سوریه در دستور کار جامعه بین‌المللی قرار گرفته است. بریتانیا و کانادا تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه را در چشم‌انداز قرار داده‌اند.

وزاری خارجه هفت کشور صنعتی جهان  که در شهر لوکا در ایتالیا گرد آمده‌اند در دومین روز این اجلاس که سه‌شنبه ۱۱ آوریل همچنان ادامه دارد، تصمیم گرفتند بشار اسد، رئیس جمهوری مادام‌العمر سوریه را بیش از پیش منزوی کنند. شکستن اتحاد روسیه یا سوریه و تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه، چنانکه همچنان کرملین به پشتیبانی‌اش از اسد ادامه دهد، در چشم‌انداز قرار گرفته است.

وزرای خارجه هفت کشور صنعتی جهان در اجلاس لوکا

برای رایزنی درباره بحران سوریه و یافتن راهکاری برای پایان دادن به جنگ داخلی شش ساله در این کشور علاوه بر وزاری خارجه آلمان، ایتالیا، بریتانیا، فرانسه، کانادا و ژاپن، آمریکا و همچنین فدریکا موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی از وزاری خارجه کشورهای ترکیه، امارات متحده عربی و عربستان سعودی و اردن و قطر نیز برای شرکت در رایزنی‌ها درباره بحران سوریه دعوت شده است.

زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان درباره هدف از این رایزنی‌ها گفته است:

«ما می‌بایست موضع واحدی در برابر بحران سوریه اتخاذ کنیم. هدف این است که روسیه دست از حمایت اسد بردارد، یا دست‌کم برای یافتن راهکاری سیاسی در بحران سوریه گام‌های جدی‌تری بردارد.»

وزیر خارجه آلمان تأکید کرده است که راه حل سیاسی برای سوریه بدون مشارکت روسیه، ایران، عربستان سعودی و بدون دخالت اتحادیه اروپا به دست نمی‌آید.

آلمان خواهان حضور وزرای خارجه ایران و روسیه در اجلاس هفت کشور صنعتی برای رایزنی درباره بحران سوریه بود. اما ظاهراً سایر کشورها مخالفت کرده بودند.

ژاپن هم خواهان حضور وزیر خارجه روسیه در اجلاس هفت شده بود. اما با تقاضای ژاپن هم موافقت نشد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان درباره حمله موشکی آمریکا به سوریه تلفنی گفت‌وگو کرد. رهبران آلمان و فرانسه با رئیس‌جمهوری آمریکا موافق بودند که ابتدا می‌بایست کاری کرد که روسیه دست از حمایت از بشار اسد بردارد.

کانادا و بریتانیا روسیه را تهدید کرده‌اند که اگر همچنان به حمایتش از بشار اسد ادامه دهد، تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه را تشدید می‌کنند.

رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا برای گفت‌وگو درباره این موضوعات، سه‌شنبه ۱۱ مه از شهر لوکا، محل برگزاری اجلاس سران هفت کشور صنعتی جهان در ایتالیا عازم مسکو می‌شود. ابتدا قرار بود تیلرسون بعد از گفت‌وگو با سرگئی لاوروف، همتای روس خود یا ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز دیدار و گفت‌وگو کند، اما برخی رسانه‌های خبری در روسیه گزارش داده‌اند که ظاهراً پوتین اعلام کرده است که قصد ندارد با تیلرسون ملاقات و گفت‌وگو کند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه به رسانه‌های خبری در این کشور گفته است: «ما برگزاری چنین دیداری را اعلام نکرده بودیم. الان هم هیچ قرار ملاقاتی با تیلرسون در برنامه رئیس جمهور نیست.»

بامداد جمعه ۶ آوریل ارتش آمریکا بیش از ۵۰ موشک کروز «توماهاوک» را به سمت پایگاه هوایی الشعیرات واقع در استان حمص شلیک کرد. نیروهای روسیه هم در این پایگاه نظامی مستقر بوده‌اند. در این حمله موشکی سنگین به نیروهای روسیه آسیبی نرسید و حتی باند پرواز جنگنده‌های شکاری هم مصون ماند. پس از این حمله بود که بحران سوریه به مسیر تازه‌ای افتاد.

حمله موشکی آمریکا در واکنش به حمله شیمیایی به شهر خان شیخون در استان ادلب انجام شد. دولت سوریه هرگونه مشارکت در این حمله شیمیایی را تکذیب کرده است. در حالی‌که تهران و مسکو خواهان تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب شده‌اند، کشورهای غربی اعتقاد دارند که دولت اسد می‌بایست نسبت به جان شهروندان سوری مسئولیت بپذیرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • زارع

    چین و روسیه جزو کشور های صنعتی جهان محسوب نمیشوند که شرکت نداشتند؟ عربستان محسوب میشود؟