ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پایان ثبت‌نام نامزدهای ریاست‌جمهوری؛ جهانگیری کاندیدای پوششی روحانی شد

محسن رهامی، عضو شورای «هماهنگی احزاب اصلاح‌طلب» پس از دیدار شب گذشته با علی خامنه‌ای نامزد شد. جهانگیری به عنوان نامزد پوششی روحانی، قالیباف و سه وزیر سابق احمدی‌نژاد نیز ثبت‌نام کردند.

پنجمین و آخرین روز ثبت‌نام داوطلبان شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم به پایان رسید. در این روز تعداد دیگری از نامزدان جریان اصول‌گرا، از جمله نامزدان فهرست جمنا و وزیران دولت‌ محمود احمدی‌نژاد نامزدی خود را اعلام کردند. معاون اول ریاست‌جمهوری نیز به عنوان کاندیدای "پوششی" نامزد شد. اصلاح‌طلبان نیز گفتند که با رهبر ایران جلسه‌ای درباره انتخابات و رفع حصر برگزار کرده‌اند.

قالیباف حین ثبت‌نام گفت پنج میلیون شغل ایجاد می‌کنم

آخرین روز ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۹۶، شنبه ۲۶ فروردین تعداد داوطلبان به حدود ۱۴۰۰ تن رسید. صف‌های متقاضیان ثبت‌نام که از هشت صبح در ستاد انتخابات کشور آغاز شد، چنان طولانی بود که برخی از امکان تمدید مهلت ثبت‌نام سخن‌ می‌گفتند. با این حال، علی‌اصغر احمدی رئیس ستاد انتخابات کشور گفت که زمان ثبت‌نام ساعت ۱۸ به پایان می‌رسد و درها بسته خواهد شد و تنها افراد حاضر در داخل ستاد ثبت‌نام می‌شوند.

کاندیداهای اصول‌گرای فهرست «جمنا» و وزرای دولت سابق محمود احمدی‌نژاد مهم‌ترین نامزدها را تشکیل می‌دادند. همگی این نامزدهای مخالف دولت حسن روحانی یک‌صدا به انتقاد از «شرایط اقتصادی نامطلوب» پرداختند و نشان دادند که اقتصاد احتمالاً مهم‌ترین هدف حملات نامزدهای این جریان علیه حسن روحانی، رئیس‌جمهوری فعلی و نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم خواهد بود.

شورای «هماهنگی احزاب اصلاح‌طلب» نیز نامزد خود را به رقابت‌ها فرستاد. این کاندیدا محسن رهامی است.

تا امروز جمعاً بیش از ۱۳۶۱ نفر ثبت‌نام قطعی کرده‌اند که از این بین بیش از ۱۲۵۱۱ تن مرد و دیگران زن هستند. همچنین جوان‌ترین داوطلب ۱۸ ساله و پیرترین داوطلب هم ۹۲ سال دارد.

مهم‌ترین کاندیداهای روز پنجم

مهم‌ترین کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری که در پنجمین روز نام خود را به فهرستی شامل حسن روحانی، رئیس‌جمهوری کنونی، ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی و از اعضای هیأت مرگ در اعدام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷، و محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری سابق ایران افزودند، از این قرارند:

  • محسن رهامی، عضو شورای تازه تأسیس «هماهنگی احزاب اصلاح‌طلب» و رئیس کمیته انتخابات این شورا شنبه وارد رقابت‌های ریاست‌جمهوری شد. او گفت که به عنوان «اصلاح‌طلب» آمده و «کاندیدای پوششی» نیست. کاندیدای پوششی ایده‌ اولیه برخی از اصلاح‌طلبان بود که خواستار حضور یک اصلاح‌طلب در کنار حسن روحانی در مناظره‌ها شدند. این نامزد اصلاح‌طلبان در نهایت حامی روحانی بود، اما وظیفه‌اش بیان مواضع اصلاح‌طلبان در کنار روحانی دانسته می‌شد. حسن روحانی از اعضای جریان اصلاحات دانسته نمی‌شود. رهامی گفته که برای ثبت‌نام در انتخابات با اعضا و مسئولین شورای عالی سیاست‌گذاری مشورت کرده‌است. رهامی شب گذشته، جمعه‌شب ۲۵ فروردین‌ماه با علی خامنه‌ای، رهبر ایران نیز دیدار کرده‌بود.
  • اسحاق جهانگیری، معاون‌اول فعلی حسن روحانی به عنوان نامزد انتخابات ثبت‌نام کرد. با این حال، پیشتر حسین کمالی ، عبدلواحد موسوی لاری و حسین مرعشی به نمایندگی از اصلاح‌طلبان صبح شنبه با حسن روحانی، رئیس‌جمهوری دیدار کرده بودند و از او خواسته بودند تا اجازه ثبت‌نام جهانگیری به عنوان کاندیدای پوششی را بدهد. روحانی پیشتر کاندیدای پوششی را طرحی از جانب «دشمنان دولت» خود خوانده بود.
  • حمیدرضا حاجی‌بابایی، وزیر آموزش و پرورش دولت احمدی‌نژاد و نماینده کنونی مجلس ایران به عنوان یکی از کاندیداهای «جبهه مردمی نیروهای انقلاب» (جمنا) ثبت‌نام کرد. درحالی‌که ابراهیم رئیسی نامزد اصلی جمنا دانسته می‌شود و دیگران به عنوان حامی او وارد انتخابات می‌شوند، حاجی‌بابایی به خبرنگاران گفت که «هر پنج کاندیدای جمنا کاندید اصلی هستند.» ابراهیم رئیسی، علیرضا زاکانی، مهرداد بذرپاش،محمد باقر قالیباف و  پرویز فتاح نامزدهای اعلام‌شده از سوی جمنا بودند، اما با کناره‌گیری فتاح، حاجی‌بابایی به جای او وارد لیست شد. او در عین حال توضیح داد که چهار نامزد جمنا به نفع کسی کنار می‌روند که دارای بیشترین رأی پس از مناظره‌ها باشد. او در پاسخ به پرسشی درباره حضور احمدی‌نژاد به این جمله اکتفا کرد که «ملاک و معیار در کشور سخن رهبری است.»
  • محمدباقر قالیباف، شهردار تهران و یکی دیگر از نامزدهای فهرست «جمنا» نیز برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد. با این حال، قالیباف ۱۶ فروردین در نامه‌ای ضمن انتقاد از رئیس‌جمهوری فعلی نوشته بود که برای حمایت از نامزد مطلوب در انتخابات فعالیت خواهد کرد. پس از آن شایعاتی مبنی بر پیشنهادی معاون‌اولی رئیسی به او مطرح شد. او حین ثبت‌نام گفت که در صورت انتخاب‌شدن «پنج میلیون شغل ایجاد می‌کنم.»
  • محمدمهدی زاهدی، وزیر علوم دولت نهم احمدی‌نژاد نیز در حالی ثبت‌نام کرد که پیشتر در «جمنا» به عنوان یکی از پنج‌ نامزد انتخاب نشده‌بود. بدین‌ترتیب، زاهدی با زیرپا گذاشتن سازوکار جمنا به ستاد انتخابات کشور رفت و در برابر پرسش‌ها درباره اینکه آیا این تصمیم در هماهنگی با محمود احمدی‌نژاد گرفته شده، پاسخ مشخصی نداد. زاهدی همچنین درباره شرکت رئیس‌جمهور سابق ایران بر خلاف توصیه رهبر این کشور گفت که «امیدوارم حضور آقای احمدی نژاد با توجه به جملاتی که قبلا رهبری داشتند فقط بخاطر این مساله باشد که در انتخابات شوری ایجاد کند تا مردم بیشتری بیایند.»
  • صادق خلیلیان دیگر وزیر احمدی‌نژاد بود که به ستاد انتخابات کشور رفت. وزیر جهاد کشاورزی دولت دهم گفت که برای مبارزه با شرایط نامطلوب اقتصادی وارد شده‌است.
  • محمد هاشمی، برادر علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی نیز در حرکتی غافلگیرانه نامزدی خود برای ریاست‌جمهوری را اعلام کرد. رئیس اسبق صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفت که برای ادامه‌دادن راه علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی وارد رقابت‌ها شده و این تصمیم را «تصمیم جمعی خانواده هاشمی» توصیف کرد.
  • عوض حیدرپور، نماینده سابق سه دوره مجلس شورای اسلامی، حسن بیادی، دبیرکل جمعیت آبادگران که حامی اصلی محمود احمدی‌نژاد در گذشته بود، و علیرضا منادی سفیدان نماینده سابق تبریز در مجلس، و عبدالحسین مقتدایی، استاندار پیشین خوزستان از دیگر ثبت‌نام‌کنندگان شنبه بودند.

بر خلاف انتظارها، مجتبی هاشمی ثمره، کسی که نامزد اصلی جریان احمدی‌نژاد دانسته می‌شد، ثبت‌نام نکرد. همچنین خبرگزاری «تسنیم» پیش از پایان مهلت ثبت‌نام گزارش داده‌بود که تصمیم سعید جلیلی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی برای عدم شرکت در انتخابات قطعی شده‌است.

مهرداد بذرپاش، مدیرعامل سابق سایپا و ایران خودرو و نماینده فعلی مجلس، دیگر نامزد نهایی جمنا نیز با حضور در ستاد انتخابات کشور از کاندیداتوری انصراف داد.

او گفت که «به نفع جریان انقلاب انصراف می‌دهم». اشاره او به جمنا و نامزد اصلی آن، ابراهیم رئیسی است.

او اصول‌گرایی تندرو، سابقاً از حامیان سرسخت احمدی‌نژاد و صاحب امتیاز روزنامه «وطن امروز» است. او کار سیاسی را با دبیری بسیج دانشجویی دانشگاه شریف آغاز کرد و سپس به شهرداری تجت مدیریت احمدی‌نژاد وارد شد.

دیدار اصلاح‌طلبان با رهبر و مسئله حصر

در آستانه پایان مهلت ثبت‌نام نامزدهای ریاست‌جمهوری، دو چهره سیاسی اصلاح‌طلبان با علی خامنه‌ای، رهبر ایران درباره انتخابات و مسئله حصر گفت‌و‌گو کردند. محسن رهامی، عضو شورای «هماهنگی احزاب اصلاح‌طلب» که امروز کاندیدای ریاست‌جمهوری شد، همراه با رسول منتجب‌نیا، قائم مقام حزب اعتماد ملی با رهبر ایران سخن گفته‌اند.

آنها وعده داده‌اند که جزئیات این دیدار را پس از پایان مهلت ثبت‌نام‌ها منتشر خواهند کرد. منتجب‌نیا در توئیتر خود این دیدار را «با محوریت بیان دیدگاه‌های اصلاح‌طلبان در آستانه انتخابات» توصیف کرد. رهامی نیز گفت که درباره انتخابات و مسئله رفع حصر از چهره‌های کلیدی جنبش سبز، میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی در این دیدار سخن گفته شده‌است.

منتجب‌نیا از مشاوران ارشد مهدی کروبی بود؛ موسس حزب اعتماد ملی که اکنون در حصر خانگی به سر می‌برد.

احمدی‌نژاد و ادامه واکنش‌ها

نامزدی احمدی‌نژاد بر خلاف توصیه علی خامنه‌ای نیز هنوز خبرساز است.

شب گذشته قرار بود تعدادی از حامیان محمود احمدی‌نژاد در برابر خانه او در تهران تجمع برگزار کنند. محسن همدانی، معاون امنیتی استاندار تهران در واکنش به خبر این تجمع گفت که فرمانداری تهران برای برگزاری هیچ تجمعی مجوز صادر نکرده است.

او توضیح داد که « تا این لحظه هیچ‌گونه تجمعی برگزار نشده است اما قرار است عده‌ای امشب جلوی منزل احمدی نژاد تجمع داشته باشند که دستور ما هم جلوگیری از برگزاری این تجمع است.»

هنوز گزارشی نرسیده که آیا این تجمع به‌خصوص برگزار شده یا نه، اما دادستان کل کشور، محمدجعفر منتظری در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تبلیغ زودهنگام تخلف انتخاباتی است و توضیح داد «شب گذشته خبر و فیلمی از بعضی شبکه‌های اجتماعی از تجمع عده ای از طرفداران بعضی کاندیداهای محترم ریاست جمهوری مشاهده کردم که تبلیغ تلقی می شود.»

روزنامه جمهوری اسلامی نیز در شماره روز شنبه خویش مشروح سخنان «محمد یزدی»، رئیس اسبق قوه قضائیه و عضو شورای نگهبان درباره ماجرای ۱۱ روز خانه‌نشینی محمود احمدی‌نژاد در اعتراض به ابقای حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات به دستور بیت رهبری را منتشر کرد. این سخنان با لحنی تند نسبت به آینده احمدی‌نژاد هشدار می‌دهند.

روزنامه «آرمان امروز» نیز سخنان منتشرنشده‌ای از علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی را منتشر کرد. او نیز به نقد احمدی‌نژاد می‌پردازد و در عین حال، نقد اصلاح‌طلبان را نیز در بر دارد. هاشمی در این سخنان گفته که حامی محمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات نبوده‌است.

بیشتر بخوانید، در صفحه ویژه انتخابات

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.