ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتراض به منع پخش زنده مناظره‌های تلویزیونی: مردم محرم نیستند؟

کشاکش بین دو جناح بر سر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ادامه دارد. قرار است مناظره‌های انتخاباتی به طور غیر زنده پخش شود. رئیس جمهوری اما اعتراض کرده است.

در جلسه‌ای که وزارت کشور با قوه قضائیه و صدا و سیمای جمهوری اسلامی و شورای نگهبان برگزار کرده، تصمیم گرفته شد که مناظره‌های انتخاباتی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران از قبل ضبط و پس از بررسی و احیاناً حذف و تحریف و سانسور پخش شود. حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس جمهوری در کانال تلگرام‌اش اعلام کرده که حسن روحانی تقاضای تجدید نظر در این مصوبه را کرده است. معاون سیاسی رئیس جمهوری اسلامی این پرسش را مطرح کرده که آیا مردم محرم نیستند؟ محمد باقر قالیباف هم معترض است.

مناظره‌های انتخاباتی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی

سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور و رئیس کمیته حقوقی ستاد انتخابات در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم گفته است که در دومین جلسه کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری به ریاست وزیر کشور تصمیم گرفته شد مناظره‌های انتخاباتی به طور ضبط شده از صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شود.

‌در جلسه یاد شده محمد جعفر منتظری (دادستان کل کشور)، علی عسکری (رئیس سازمان صدا و سیما)، امیر حسین قاضی‌زاده هاشمی (نماینده مجلس و عضو شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما)، مسئولان ستاد انتخابات کشور و نماینده ناظر شورای نگهبان حضور داشتند.

این جلسه برای برخورداری برابر نامزدها از امکانات صدا و سیمای جمهوری اسلامی، ضوابط و چارچوب‌های تولید و پخش برنامه‌های انتخاباتی دوازدهمین دوره ریاست جمهوری برگزار شده بود.

حسام‌الدین آشنا می‌گوید حسن روحانی از کمیسیون بررسی تبلیغات خواسته است که در مصوبه ضبط مناظره‌های انتخاباتی تجدید نظر کند.

حسن روحانی که به استان فارس سفر کرده در نخستین واکنش به مصوبه کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری گفت:

 «امیدوارم ستاد تبلیغات انتخابات کشور، تجربه ها را بار دیگر مرور و تصمیماتی که راجع به نحوه مناظره‌های انتخاباتی اتخاذ شده،بررسی کند. طرفدار شیوه‌ای هستم که آزادترین شیوه باشد. همه باید بدون لکنت زبان سخن بگویند و نقد کنند و نکات مد نظر خود را اعلام نمایند.»

حمید ابوطالبی، معاون سیاسی رئیس جمهور هم در واکنش به خبر پخش نشدن مناظره‌های ریاست جمهوری به صورت زنده از سیمای جمهوری اسلامی ایران در صفحه توئیتر خود نوشت:

«ستاد انتخابات - که دولت در آن دراقلیت است - تصمیم گرفته مناظره‌ها را زنده پخش نکند. معنای این امر چیست؟ آیا کسانی که رییس جمهور می‌شوند صلاحیت زنده روی آنتن رفتن ندارند؟ یا قصد دارند برخی مطالب را سانسور کنند. یعنی مردم محرم نیستند؟»

محمد باقر قالیباف هم از کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات خواسته است که با درخواست عمومی برای برگزاری مناظره‌های آزاد و زنده موافقت و همراهی کند.

مشاور فرهنگی رئیس جمهوری اسلامی پیشنهاد داده که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در ایران یک «میثاق اخلاقی» امضاء کنند:

«پیشنهاد می‎کنم همکاران دانشگاهی و حوزوی میثاق نامه ای را برای تعهد داوطلبان، ستادها و حامیانشان به رعایت موازین اخلاقی در رقابت‎های انتخاباتی تهیه کنند و همه داوطلبان به خصوص در انتخابات ریاست جمهوری، میثاق نامه اخلاقی تبلیغات انتخاباتی را امضا کنند.»

پیش از این تحولات، پخش مکرر تصاویر ابراهیم رئیسی به شکل امام جماعت از صدا و سیما و همینطور جلوگیری از پخش سخنرانی حسن روحانی و پخش مناظره‌های مناقشه‌انگیز در ضدیت با دولت روحانی این ظن را به وجود آورده که صدا و سیما در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری جانب ابراهیم رئیسی، نامزد تشکل اصولگرا موسوم به «جمنا» را گرفته است.

ابراهیم رئیسی هم در نامه‌ای که به علی عسکری، رئیس سازمان صدا و سیما نوشته، حسن روحانی را متهم کرده که در پوشش افتتاح برخی پروژه‌ها از صدا و سیما برای تبلیغات انتخاباتی‌اش سوءاستفاده می‌کند.

او نامه جداگانه‌ای هم به حسن روحانی نوشته بود که حیف است «نمایش‌های تبلیغاتی» داوری دیگران درباره او را مخدوش کند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در سخنانی هشدار داده که «دشمنان در صدد تخریب انتخابات»‌اند. صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه هم در جمع رؤسای دادگستری و دادستان‌ها در سراسر ایران هشدار داد که ممکن است در طول انتخابات ریاست جمهوری در ایران حوادثی رخ دهد.

او از رؤسای دادگستری‌ها و دادستان‌ها در سراسر ایران خواست برای مقابله با این حوادث در هماهنگی با هم و با استفاده از نیروهای انتظامی و امنیتی وارد عمل شوند.

مناظره‌های تلویزیونی در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸ به برخی از اعتراضات و ناآرامی‌ها در ایران دامن زده بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • منصور

    مناظره بیات شده! جمهوری اسلامی تو همه چیز نوبره

  • فرهاد - فریاد

    جمهوری اسلامی آنقدر درجه ی سانسورش را افزایش داده است که حتی قادر به کنترل افراد چندین باره فیلتر شده ی خودش یعنی کاندیداهای ریاست جمهوری نیز نیست تا بتواند مانع افشاگری بیشتر جمهوری فاسد اسلامی شود و جالب تر آنکه نماینده ی روحانی میثاق خود سانسوری را پیشنهاد می کند در هر صورت جناحهای مختلف جمهوری اسلامی بر سر سانسور اختلافی ندارند و مانند همیشه بر سر نحوه و شیوه ی اعمال آن اختلاف دارند . هر ناظر و هر خبرنگاری میداند مناظره ی غیر زنده دیگر نفس مناظره ی انتخاباتی را تبدیل به یک امر فرمایشی می نماید که سانسورچی ها هر گونه سانسور را مطابق درخواست لابی قدرت انجام داده و منلظره را بی ارزش خواهد کرد .