ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

در حاشیه کمیسیون برجام: تقاضا از ترامپ برای آزادی محمد باقر و سیامک نمازی

هفتمین کمیسیون برجام در وین برگزار می‌شود. در همان حال وکیل خانواده نمازی اعلام کرد از رئیس جمهوری آمریکا خواسته است موضوع آزادی موکلانش را با هیأت ایرانی در میان بگذارد.

جارد جنسر، وکیل حقوق بشر که در تلاش برای آزادی زندانیان دو تابعیتی از جمله آزادی محمد باقر و سیامک نمازی به طور پیوسته با مقام‌های دولت ایالت متحده آمریکا در تماس است، در یک نشست خبری اعلام کرد که با دونالد ترامپ تلفنی صحبت کرده و از رئیس جمهوری آمریکا خواسته است به وعده‌اش عمل کند و موضوع آزادی محمد باقر و سیامک نمازی را از طریق هیأت مذاکره‌کننده آمریکایی با دولت ایران در میان بگذارد.

بابک نمازی و جارد جنسر

این نشست خبری همزمان با آغاز هفتمین کمیسیون مشترک اجرای برجام در وین برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس و خبرگزاری رویترز، بابک نمازی در جمع خبرنگاران گفتند که از دونالد ترامپ انتظار دارند شخصاً در برابر سرنوشت محمد باقر و سیامک نمازی احساس مسئولیت کند.

جارد جنسر، وکیل خانواده نمازی هم از دونالد ترامپ خواست به وعده انتخاباتی‌اش عمل کند و هر آنچه را که در توانش است برای آزادی محمد باقر و سیامک نمازی به کار گیرد.

سیامک نمازی مدیر ایرانی آمریکایی دفتر برنامه‌ریزی استراتژیک شرکت نفتی «کرسنت» در امارات بود. او همچنین از دست‌اندرکاران شرکت مشاوره «آتیه ‌بهار» در ایران نیز بوده است. این شرکت در زمینه ارائه مشاوره به شرکت‌های نفتی فعالیت داشت.

نخستین بار خبرگزاری رویترز سال گذشته خبر بازداشت او را منتشر کرد و نوشت: «او در ماه ژوئیه برای دیدار خانواده‌اش از امارات متحده عربی به ایران سفر کرد، اما ممنوع‌الخروج شد و پس از بازجویی‌های مکرر، اواسط  اکتبر  ۲۰۱۵ بازداشت شد.»

محمدباقر نمازی، پدر ۸۰ ساله سیامک نمازی نیز پس از دستگیری پسرش به ایران آمد. او سوم اسفندماه سال گذشته دستگیر و به زندان اوین منتقل شد.

محمدباقر نمازی پیش از انقلاب ایران، استاندار خوزستان و معاون امور محلی و عمران شهری وزارت کشور ایران بوده است.

بابک نمازی در جمع خبرنگاران گفت پدر و برادرش در بند امنیتی سپاه پاسداران در اوین نگهداری می‌شوند. او به خبرنگاران گفت که برادرش، سیامک را کتک زده‌اند و او را از نظر روحی شکنجه کرده‌اند و اکنون در انفرادی به سر می‌برد و ۱۲ کیلوگرم هم وزن کم کرده است.

به گفته بابک نمازی، پدر خانواده نمازی هم با وجود بیماری قلبی و بیماری‌های دیگر از دسترسی به دارو و پزشک مناسب محروم مانده و از سرگیجه، خستگی مزمن، کاهش وزن و تنگی نفس رنج می‌برد.

علاوه بر محمد باقر و سیامک نمازی، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، رضا (روبین) شاهینی، کارن وفاداری، آفرین نیاسری و نزار زاکا را هم بازداشت کرده است. این اشخاص که اقامت دائم ایالات متحده را داشته‌اند به اتهام جاسوسی محاکمه و هر یک به ۱۰ سال زندان محکوم شده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا پاییز سال گذشته با صدور بیانیه‌ای بازداشت و محاکمه محمد باقر و سیامک نمازی را «ناعادلانه» خوانده و نسبت به سلامتی آن‌ها ابراز نگرانی کرده بود.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره احکام قضایی سنگین علیه محمدباقر و سیامک نمازی گفته بود: «هر گونه مرتبط ساختن مسائل داخلی ایران و احکام قضایی مستقل دادگاه‌های ایران علیه مجرمان و جاسوسان بیگانه به فضای بین‌المللی کسب و کار و سرمایه‌گذاری در ایران نمونه تلاشی بی‌جا، بیهوده و بی‌ثمر برای اثرگذاری بر روند همکاری‌های جهانی با جمهوری اسلامی ایران است.»

قاسمی این اقدام آمریکا را خشتی دیگر توصیف کرده بود که بر «دیوار بلند بی‌اعتمادی» ایران نسبت به آمریکا خواهد افزود.

هفتمین کمیسیون مشترک اجرای برجام پیش از ظهر سه‌شنبه ۲۵ آوریل در هتل کوبورگ وین در سطح معاونان وزیران امورخارجه ایران و کشورهای ۱+۵ آغاز شد. از طرف غربی، هلگا اشمیت (معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا)  و از طرف ایرانی هم عباس عراقچی (معاون وزیر خارجه ایران) ریاست هیأت‌های دو طرف را در این نشست به عهده دارند.

بیشتر بخوانید:

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • nader

    نشریه پولیتیکو ادعا می‌کند به اطلاعاتی درخصوص توافق مبادله زندانیان میان رژیم ایران و آمریکا در دولت اوباما دست یافته که نشان می‌دهد دولت اوباما تمام جزئیات این مبادله را با مردم آمریکا در میان نگذاشته است. این پایگاه خبری مدعی شد در حالیکه اوباما اعلام کرد هیچ یک از 21 نفری که در دی‌ماه 1394 در ازای آزادی 5 شهروند آمریکایی از زندان‌های ایران آزاد شدند به جرائم امنیتی یا مرتبط با تروریسم متهم نشده بودند!!، برخی از این افراد بر خلاف ادعای اوباما، "تاجر معمولی" نبوده و در انتقال تجهیزات و فناوری‌های نظامی ممنوعه به ایران برای کمک به برنامه موشکی و هسته‌ای رژیم تهران و فعالیتهای تروریستی دخالت داشته‌اند.

  • روح اله

    آرزوی قلبی من آزادی تمام زندانی های سیاسی و عقیدتی می باشد ولی سوال من از خانواده نمازی این است که در زمان لابی گری برای حکومت ایران در دولت اوباما، آیا به زندانیان دیگر مثل نرگس محمدی و آتنا دائمی و ... فکر می کردید و یا به رنج های مادر ستار؟؟؟ و نکته عجیب سفر همکار شان، هوشنگ امیر احمدی برای ثبت نام ریاست جمهوری به ایران بدون کوچکترین مشکل است!!!!