ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حماس در منشور جدیدش از «نابودی اسرائیل» صرف‌نظر می‌کند

هدف حماس از تغییر رویکردش نزدیکی به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. حماس در منشور تازه‌اش مرزهای قبل از اشغال غزه را هم به رسمیت شناخته است.

منابع عربی به رویترز گفته‌اند که جنبش فلسطینی حماس روز دوشنبه اول ماه مه / ۱۱ اردیبهشت منشور جدید خود را منتشر می‌کند که در آن نابودی دولت اسرائیل و همکاری با گروه اخوان‌المسلمین حذف شده است.

حماس در سال ۱۹۸۸ در منشور خود خواهان نابودی اسرائیل شده بود.

به‌گزارش رویترز، به‌نظر می‌رسد که این تغییر در دکترین سیاسی حماس به‌منظور بهبود روابط این گروه با کشورهای حوزه خلیج فارس و با مصر صورت می‌گیرد. در مصر اخوان‌المسلمین به‌عنوان یک سازمان تروریستی غیرقانونی شناخته می‌شود.

همچنین به‌نظر می‌رسد که این تغییر اقدامی برای بهبود چهره حماس در نظر کشورهای غربی باشد که معتقدند این گروه اسلامگرا به دلیل مخالفت با اسرائیل یک گروه تروریستی است.

به‌گفته منابع عربی، حماس که اداره غزه‌ی تحت محاصره را از سال ۲۰۰۷ در دست دارد، در منشور جدید خود از ایجاد یک دولت انتقالی فلسطینی در چارچوب مرزهای ۱۹۶۷ حمایت خواهد کرد؛ یعنی مرزهای قبل از اشغال غزه، کرانه باختری رود اردن و شرق بیت‌المقدس (اورشلیم) توسط اسرائیل.

این تقسیم اراضی فلسطینی همان است که جنبش فتح به‌رهبری محمود عباس، رئیس جمهوری تشکیلات خودگردان فلسطین، رقیب حماس نیز آن را قبول دارد.

تشکیلات خودگردان فلسطین بر همین اساس با اسرائیل وارد گفت‌وگو شد اما این مذاکرات از سه سال پیش تاکنون با بن‌بست روبه‌رو شده است.

با این حال منابع عربی گفته‌اند که دکترین جدید حماس حق موجودت اسرائیل را رد می‌کند و از «مبارزه مسلحانه» علیه دولت یهودی حمایت می‌کند.

حماس از سال ۲۰۰۷ تاکنون سه درگیری نظامی علیه اسرائیل داشته و صدها حمله به خاک اسرائیل و سرزمین‌های اشغالی انجام داده است.

هنوز روشن نیست که این سند جدید جایگزین منشوری خواهد شد که حماس در سال ۱۹۸۸ آن را تصویب کرد و در آن خواهان نابودی اسرائیل شده بود یا خیر.

این سند پیش از دیدار محمود عباس از واشنگتن منتشر می‌شود. عباس روز چهارشنبه به آمریکا سفر خواهد کرد. دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در حال کار بر روی از سرگیری مذاکرات صلح اسرائیل و فلسطین است.

این سند می‌تواند روابط با غرب را بهبود بخشد و راه را برای یک توافق آشتی‌جویانه با سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) به رهبری عباس بگشاید.

حماس با روی کار آمدن دولت محمد مرسی، مورد حمایت اخوان‌المسلمین در مصر، به این گروه نزدیک شد اما حکومت مرسی با کودتای ارتش مصر سرنگون شد. آمریکا و متحدانش در خاورمیانه، از جمله مصر، امارات متحده عربی و عربستان سعودی اخوان‌المسلمین را یک سازمان تروریستی می‌شناسند.

اکنون با این سند جدید حماس نیز از اخوان‌المسلمین فاصله می‌گیرد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • اشکان

    به امید صلح فلسطین و اسراییل در آینده نزدیک. تا "مشت محکمی" باشد به دهان جمهوری اسلامی( به قول خودشون!)

  • حسین

    پس آن همه هزینه ای که جمهوری اسلامی در آنجا کرده و میکند چه شد ؟ دشمن . . . !