ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اختلافات شدید در جامعه مدرسین بر سر حمایت از رئیسی

چند تن از اعضای برجسته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برخلاف نظر رسمی این گروه گفته‌اند در انتخابات از رئیسی حمایت نمی‌کنند. آن‌ها می‌گویند مصوبه این تشکل رأی همه اعضای آن نیست.

آیت‌الله محمد غروی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم می‌گوید حمایت این گروه از ابراهیم رئیسی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری فقط مصوبه یک جلسه این تشکل بوده و نه کل اعضای آن.

ابراهیم رئیسی، کاندیدای اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری

به‌گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) محمد غروی در این‌باره گفت: "در برخی از شبکه‌های تلگرامی مطرح شد که جامعه مدرسین از حجت‌الاسلام رئیسی حمایت خواهد کرد و به دنبال آن اسم و لقب تمامی اعضای جامعه مدرسین را آورده بودند در حالی که این حمایت، به‌عنوان مصوبه کلیت جامعه مدرسین نیست."

به‌گفته غروی طبق اساسنامه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در امور مهم، آرای دو سوم کل اعضای جامعه مدرسین لازم است که در مسئله حمایت از رئیسی چنین چیزی اتفاق نیفتاده است.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ۱۲ اردیبهشت‌ماه با صدور بیانیه‌ای از ابراهیم رئیسی پشتیبانی کرده بود. این در حالی است که برخی از اعضای بلندپایه آن همچون ابراهیم امینی و علی‌اکبر مسعودی خمینی، محمدعلی فیض لاهیجی و محمدجواد فاضل لنکرانی گفته‌اند که از رئیسی حمایت نمی‌کنند. مسعودی خمینی اعلام کرده که از حسن روحانی، کاندیدای اعتدالگرایان و اصلاح‌طلبان حمایت می‌کند.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین از محمدباقر قالیباف، کاندیدای دیگر اصولگرایان خواسته بود تا با این‌که او کاندیدای “صالح” است به نفع کاندیدای “اصلح”، یعنی رئیسی کنار رود.

محمد غروی گفته است که جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در جلسه ۸ اردیبهشت‌ماه رأی‌گیری کرده و اکثریت بالایی از رئیسی حمایت کردند اما "این حمایت، فقط حمایت جلسه رسمی جامعه بوده نه مصوبه جامعه مدرسین به‌صورت کلی."

غروی همچنین افزوده است که محمد یزدی، دبیر جامعه مدرسین نیز پای این مصوبه را امضا کرده است.

پیش از این، مسعودی خمینی نیز گفته بود سال‌هاست در جلسه این گروه شرکت نمی‌کند و حمایت‌اش از یک نامزد انتخاباتی در آن جلسه دروغ است.

فیض لاهیجی نیز در این‌باره گفته بود: "در جلسه‌ شورای عالی جامعه مدرسین تنها درباره‌ کاندیداها و رئیسی بحث و گفت‌وگو صورت گرفت، اما آن‌چه به‌عنوان اطلاعیه‌ شورای عالی جامعه مدرسین منتشر شده و مدعی رأی اکثریت قاطع حاضران در حمایت از یک کاندیدای مشخص است، دقیق و قرین به واقع نیست."

فاضل لنکرانی هم روز پنج‌شنبه ۲۱ اردیبهشت گفت: "بنده در جلسه رأی‌گیری حضور نداشتم، اما بر خلاف واقع در این نوشته‌‌‌های فضای مجازی اسم مرا هم نوشته‌‌‌اند."

در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ نیز بر سر اعلام حمایت از کاندیداهای مختلف اصولگرایان میان روحانیان برجسته جامعه مدرسین حوزه علمیه اختلافات عمیقی پیش آمد. این اختلافات و تنش‌ها به حدی رسید که برخی از انشقاق در این تشکل سخن می‌گفتند. پس از پیروزی حسن روحانی در این انتخابات، محمد یزدی، محمدتقی مصباح یزدی و محمدرضا مهدوی کنی، سه تن از رهبران جامعه مدرسین جلساتی را برگزار کردند و اختلافات فروکش کرد.

دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران همزمان با پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا روز جمعه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • فرهاد - فریاد

    کاملا مشخص بود که جامعه ی مدرسین دارای چهار جناح است که اتحاد یزدی و مصباح به نفع رئیسی ست اما حامیان خامنه ای میانه روها و بخشا اصلاح طلبها قطعا نمی توانستند از رئیسی حمایت کنند زیرا در تقابل با خامنه ای قرار می گرفتند یزدی به دلیل عدم حمایت خامنه ای در انتخابات مجلس خبرگان در صد انتقام بود داستان مصباح هم کاملا روشن است اما اختلاف اصلی بین رئیسی و قالیباف یعنی بخشی از جامعه ی مدرسین در تقابل با سپاه پاسداران و خامنه ایست که از قالیباف حمایت می کنند رئیسی بدلیل همبستری با مصباح و یزدی دیگر مهره ی سوخته ی حکومت گردیده است و هیچ امیدی دیگر برای هیچ پستی به او نمی رود