ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انتخابات محلی کرانه باختری و ادامه اختلافات فتح و حماس

انتخابات شورای شهر در غزه برگزار نمی‌شود. فتح و حماس یکدیگر را علت آن معرفی کرده‌اند. اما حماس انتخابات کرانه باختری را بایکوت نکرده و از حامیانش خواسته به نمایندگان او رأی دهند.

فلسطینیان در حالی در کرانه باختری بر سر صندوق‌های رأی انتخابات محلی رفته‌اند که حماس از برگزاری آن در نوار غزه سر باز زده‌است.

انتخابات شوراهای شهر تنها در کرانه باختری برگزار می‌شود ـ عکس: AFP

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، رأی‌دهندگان فلسطینی شنبه، ۱۳ مه در سرزمین اشغالی کرانه باختری در انتخابات شوراهای شهر بر سر صندوق‌ها حاضر شدند. این انتخابات در سال‌های اخیر اولین انتخابات در کرانه باختری است.

پیش‌بینی شده که حدود ۸۰۰ هزار فلسطینی شنبه رأی خود را به صندوق می‌ریزند تا ۱۴۵ نماینده شوراهای شهر را در کرانه باختری انتخاب کنند.

رأی‌گیری برای انتخاب رئیس‌ دولت یا نمایندگان و قانون‌گذاران در فلسطین فعلاً در آینده نزدیک محتمل نیست. به همین خاطر، انتخابات شهرداری‌ها به سنگ محک محبوبیت جنبش آزادی‌بخش میهنی فلسطین (فتح) و رئیس تشکیلات خودگردان، محمود عباس بدل شده.

اما انتخابات شورای شهر در غزه برگزار نمی‌شود. فتح و حماس یکدیگر را علت این عدم برگزاری معرفی کرده‌اند.

محمود العالول، معاون دبیر کل فتح گفته که «این انتخابات همان زندگی دموکراتیکی است که به مردم‌مان قول داده‌ایم. متأسفانه این اتفاق مبارک تنها در کرانه باختری رخ می‌دهد، زیرا حماس مانع رسیدن مردم غزه به حق انتخابات شده.»

اما فوزی برهوم، سخنگوی حماس می‌گوید که «انتخابات بدون اجماع ملی در حال برگزاری است. اینکه انتخابات فقط در کرانه باختری باشد و نه در غزه، جدایی و تفرقه را تقویت خواهد کرد.»

حماس مدعی است که تشکیلات خودگردان در تصمیمی یک‌جانبه انتخابات را برگزار کرده‌است و بر سر چارچوب قانونی برگزاری این انتخابات با حماس به توافق نرسیده بوده.

اختلاف بین حماس و فتح از ۲۰۰۶ شدت گرفت و منجر به عدم برگزاری انتخابات در سرزمین‌های اشغال‌شده فلسطینی شد. اسماعیل هنیه پس از پیروزی حماس در انتخابات سال ۲۰۰۶ به نخست‌وزیری حکومت خودگردان فلسطین انتخاب شد، اما محمود عباس در ۲۰۰۷ در  اوح اختلاف‌های بین فتح به رهبری محمود عباس با حماس، او را از این سمت برکنار کرد. حماس این حکم را نپذیرفت و حکمرانی بر غزه را مستقل از فتح در اختیار گرفت.

حماس انتخابات شوراهای شهر گذشته در ۲۰۱۲ را نیز بایکوت کرد. اما این‌بار از بایکوت انتخابات صرف‌نظر کرده‌ و به حامیان خود گفته است که به نمایندگان نزدیک به آن رأی بدهند.

این هفته نیز حماس در انتخابات شوراهای دانشجویی در دانشگاه بیر زیت پیروز شد. در این انتخابات فتح رده دوم را در اختیار گرفت.

محمود عباس ۸۲ ساله اکنون ۱۲ سال است که در قدرت باقی مانده. طبق قانون، دوره او باید پس از چهارسال به پایان می‌رسید. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که عباس رهبر محبوبی نیست.

۱۴۰۰ ناظر محلی و بین‌المللی بر انتخابات شنبه نظارت خواهند کرد.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.