ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایران: آغاز رأی‌گیری

شعب اخذ رأی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و میاندوره‌ای مجلس شورای اسلامی صبح جمعه، ۲۹ اردیبهشت آغاز به کار کردند.

شعب اخذ رأی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و میاندوره‌ای مجلس شورای اسلامی صبح جمعه، ۲۹ اردیبهشت آغاز به کار کردند.


علی خامنه‌ای در دقایق آغازین رأی خود را به صندوق انداخت و ضمن پراهمیت خواندن انتخابات از همگان خواست که زودتر در شعب رأی‌گیری حاضر شوند.

در ایران  ۵۶ میلیون و ۴۱۰ هزار و ۲۳۴ نفر واجد شرایط حضور در انتخابات‌اند که از این تعداد ۱ میلیون و ۳۵۰ هزار و ۲۹۴ نفر برای نخستین بار در زندگی‌شان در انتخابات جمهری اسلامی شرکت می‌کنند.

بر اساس قانون کلیه کسانی که متولد ۲۹ اردیبهشت ۷۸ و قبل از آن هستند با در دست داشتن اصل شناسنامه و شماره ملی می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.

نامزدهای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران عبارت‌اند:

  • سید مصطفی آقامیرسلیم- مشهور به میرسلیم-کد نامزد ۳۳
  • حسن روحانی-کد نامزد ۵۵
  •  ابراهیم رئیس الساداتی- مشهور به رئیسی-کد نامزد ۶۶
  •  مصطفی هاشمی طبا-کد نامزد ۸۸

رقابت اصلی بین حسن روحانی و ابراهیم رئیسی‌ست. در دوره‌های پیشین انتخابات ریاست جمهوری ایران میزان مشارکت در روستاها بیشتر از میزان مشارکت در شهرهای متوسط و در کلانشهرها بوده است.

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان از مردم تقاضا کرده که در همان ساعات اولیه اخذ رای بر سر صندوق‌ها حضور پیدا کنند، تا ضرورتی برای تمدید ساعت رای‌گیری پیش نیاید.

گزیده‌ای از مهم‌ترین خبرها:

  • اولویت شمارش آرا  

به گفته سخنگوی شورای نگهبان به دلیل اهمیت انتخابات ریاست جمهوری شمارش آرای این انتخابات و اتمام کارهای آن پیش از شمارش آرای انتخابات میان دوره ای مجلس و شوراهای اسلامی شهر و روستا انجام می‌شود.

عباسعلی کدخدایی در تلویزیون ایران گفت:

انصراف نامزدها در این زمان اثر چندانی ندارد و فقط موجب سرگردانی مردم می‌شود.

  • حسن روحانی در حسینیه ارشاد

حسن روحانی در حسینیه ارشاد، رای خود را برای انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا به صندوق انداخت.

  • ظریف در جماران

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در حسینیه جماران، رای‌اش را برای انتخابات ریاست‌جمهوری دواردهم و پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا به صندوق انداخت.

— روزنامه شرق (@SharghDaily) 19. Mai 2017

مصطفی هاشمی‌طبا، محمد رضا عارف و معصومه ابتکار هم رأی دادند.

  • یک اقدام غیرقانونی

خبرگزاری ایسنا گزارش داده که در مسجد لرزاده در میدان خراسان تهران، عده‌ای اعلامیه‌هایی در طرفداری از ابراهیم رئیسی توزیع کرده‌اند. مسئولان شعبه جمع‌آوری این برگه‌های تبلیغی را به تأخیر انداخته‌اند. یک اقدام غیرقانونی.

  • یک استدلال آشنا

ناصر مکارم شیرازی، یکی از مراجع تقلید در قم رأی‌اش را به صندوق انداخت. او از نامزدهای انتخاباتی خواسته بود مانع از گسترش شبکه‌های اجتماعی شوند: از بین رفتن خانواده‌ها و «مفاسد زیاد». یک استدلال آشنا.

مکارم شیرازی بعد از انداختن رأی به صندوق گفت: کسی که انتخاب می‌شود باید کابینه خود را از همه گروه‌ها انتخاب کند.

بازار داغ نظرسنجی

در انتخابات ۹۶ برای نخستین بار در ایران بازار نظرسنجی و گمانه‌زنی داغ بود. خبرآنلاین از ۴۱ نماینده از ۳۱ استان کشور نظرخواهی کرده. به گفته آنان حسن روحانی در ۱۹ استان نفر اول است و ابراهیم رئیسی در ۸ استان. در دو استان، فضا ۵۰-۵۰ بین روحانی و رئیسی است. علاوه بر نمایندگان استان کردستان که پاسخگو نبودند نمایندگان استان البرز نیز از اظهارنظر خودداری کردند. به این ترتیب وضعیت در ۴ استان نامشخص است.

  • ابراهیم یزدی

ابراهیم یزدی با ویلچر و در مشایعت عماد بهاور در حسینیه ارشاد رأی داد. او که  دبیر کل نهضت آزادی ایران است، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود که گروه زیر رهبری او به حسن روحانی رای خواهد داد.

  •   نظارت بر انتخابات ریاست‌جمهوری

اطلاعیه هیات مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست‌جمهوری:

«نظارت بر انتخابات صرفا بر عهده شورای نگهبان می‌باشد لذا هیچ شخص یا مجموعه‌ای تحت عنوان نظارت و یا هر عنوان دیگر حق دخالت در امر نظارت بر انتخابات را نخواهد داشت.»

به گفته سخنگوی شورای نگهبان حسین طلا، به‌عنوان نماینده ابراهیم رئیسی و محمدرضا صادق، به‌عنوان نماینده حسن روحانی، به ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست‌جمهوری معرفی و در مقر این ستاد مستقر شده‌اند. حسین طلا از اعضای جبهه پایداری‌ست و محمدرضا صادق، از مشاوران حسن روحانی، و اکبر هاشمی رفسنجانی – یکی از حلقه مجمع تشخیص مصلحت.

  •   یک مرد ۱۰۵ ساله در یکی از شعبات

خبرگزاری تسنیم گزارش داده که در یکی از شعبات اخذ رأی یک مرد ۱۰۵ ساله در  رأی‌گیری شرکت کرده است. هنگامی که او متولد شد، احمد شاه قاجار بر ایران حکومت می‌کرد و قحطی بزرگی ایران فراگرفت.

— خبرگزاری تسنیم (@Tasnimnews_Fa) 19. Mai 2017

  •  صادق لاریجانی

برای صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه صندوق سیار آوردند.

  • علی‌اکبر ناطق نوری

علی‌اکبر ناطق نوری نیز رأی خود را به صندوق انداخت. او در پای صندوق، انتخابات در جمهوری اسلامی را نشانه دموکراسی در ایران دانست و گفت:

«از انتخابات رهبر با واسطه تا رئیس جمهور، نمایندگان مجلس و شوراها. پس در همه بخش‌ها مردم با انتخاب خودشان حضور دارند.»

علی‌اکبر ناطق نوری پای صندوق رأی

روز گذشته خبر «برکناری» ناطق نوری از ریاست بازرسی دفتر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی توسط شبکه‌های اجتماعی طرفدار ابراهیم رئیسی منتشر شد اما خبرگزاری ایلنا و خبرگزاری جمهوری اسلامی این خبر را تکذیب کرده‌ و اعلام کرده‌اند که ناطق‌نوری از روی احساس وظیفه «استعفا» داده است. [لینک به خبر]

  •   اسحاق جهانگیری

اسحاق جهانگیری، کاندیدای اصلاح‌طلبی که به نفع حسن روحانی از رقابت‌های انتخاباتی کنار کشید در هنگام ریختن رأی خود به صندوق گفت استقبال مردم از انتخابات بالا بوده و مردم خود می‌دانند در شرایط حساس کشور به چه کسی رأی بدهند. او افزود امروز یک «حماسه» خلق خواهد شد.

اسحاق جهانگیری در هنگام گفت‌وگو با خبرنگار شبکه یک تلویزیون آلمان

جهانگیری در گفت‌وگو با شبکه یک تلویزیون آلمان درباره سیاست خارجی چهار سال آینده در صورت پیروزی روحانی گفت این سیاست بر اساس تعامل و دفاع از ارزش‌های ایران خواهد بود. او درباره مذاکره با دولت دونالد ترامپ در آمریکا گفت ایران به‌دنبال مذاکره مستقیم با آمریکا نیست و در چارچوب مذاکرات هسته‌ای با این کشور گفت‌وگو می‌کند ولی در عین حال مسائل منطقه را نیز پی می‌گیرد.

  •   ابراهیم رئیسی: همه باید نتیجه انتخابات را بپذیرند

ابراهیم رئیسی کاندیدای اصولگرایان در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رأی خود را در مسجد جامع ارشاد ‌شهرری به صندوق انداخت.

ابراهیم رئیسی پس از انداختن رأی خود به صندوق گفت:

«نتیجه انتخابات هرچه باشد همه باید خود را موظف بدانند که آن نتیجه را به‌عنوان نتیجه قانونی تلقی کنند و اگر نتیجه‌ای که از انتخابات بیرون می‌آید، مطابق میل یک کاندیدا نباشد، نباید باعث به هم خوردن سازوکار انتخابات شود.»

رئیسی در پاسخ به این پرسش که اگر پیروز انتخابات نباشد واکنش او چه خواهد بود، گفت:

«مملکت ما، مملکت قانون است و برای همه جریان ها و جناح های سیاسی، محوریت قانون نه در حرف بلکه در عمل باید به رسمیت شناخته شود.»

رئیسی افزود:

«در دنیا با رأی مردم قیافه می‌گیرند و حرف آن را می‌زنند اما در جمهوری اسلامی رأی مردم یک واقعیت است.»

او پس از انداختن رأی خود، به زیارت حرم شاه عبدالعظیم در شهرری رفت و دعا کرد.

  • ستاد روحانی رأی ندادن در مساجد را تکذیب کرد

در برخی رسانه‌ها به نقل از ستاد انتخاباتی روحانی نقل شده بود که از مردم خواسته شده تنها در مدارس رأی دهند و از رأی در مساجد پرهیز کنند. ستاد انتخاباتی حسن روحانی این خبر را تکذیب کرد و آن را «بی‌اخلاقی رسانه‌ها» دانست و گفت موضوع را پی‌گیری خواهد کرد.

  • محسن و یاسر هاشمی

محسن و یاسر هاشمی رفسنجانی، فرزندان اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که ۱۹ دی‌ماه ۱۳۹۵ به دلیل عارضه قلبی درگذشت، روز انتخابات هم بر سر مزار پدرشان حاضر شدند و هم رأی دادند.

محسن و یاسر هاشمی رفسنجانی بر سر مزار پدرشان
  • اعتراض ستاد انتخاباتی رئیسی به عدم درج شهرت «رئیسی»

محسن منصوری، معاون هماهنگ‌کننده ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی از اعتراض این ستاد به وزارت کشور به دلیل عدم درج شهرت «رئیسی» در آگهی‌های نصب شده «در بسیاری از حوزه‌های اخذ رأی» خبر داد و گفت:

«در حالی که در همه انتخابات گذشته علاوه بر نام خانوادگی شناسنامه‌ای کاندیداها شهرت آن‌ها نیز در آگهی‌های نصب شده در حوزه‌های انتخاباتی درج می شده، اما امروز در بسیاری از حوزه‌ها شاهد بودیم که شهرت "رئیسی" مقابل نام خانوادگی رئیسی الساداتی درج نشده است.»

منصوری افزود ستاد رئیسی اعتراض خود به ستاد انتخابات کشور را به‌شکل فرستاده است.

  • رأی مولانا عبدالحمید در زاهدان به صندوق ریخته شد

مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل تسنن زاهدان با حضور در شعبه ۲۰۸ این شهر رای خود را به صندوق انداخت.

مولانا عبد الحمید گفته بود در این انتخابات از حسن روحانی حمایت می‌کند. او پیش از این نیز در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ از روحانی حمایت کرده بود.

— روزنامه شرق (@SharghDaily) 19. Mai 2017

  • قالیباف: بعد از انتخابات حتماً رقابت‌ها به پایان خواهد رسید

محمدباقر قالیباف، کاندیدایی که به نفع ابراهیم رئیسی از رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری کنار کشید در مسجدی در شهرک سینای شهر اردبیل رأی خود را به صندوق انداخت.

قالیباف پس از انداختن رأی خود گفت: «بعد از انتخابات حتماً رقابت‌ها به پایان خواهد رسید.»

  • میرسلیم: مؤتلفه اشتباهی فکر کرد انصراف داده‌ام

مصطفی میرسلیم نامزد انتخابات ریاست جمهوری از سوی حزب مؤتلفه اسلامی، در ستاد انتخابات کشور در مورد اطلاعیه این حزب درباره انصرافش از کاندیداتوری به نفع ابراهیم رئیسی گفت:

«متأسفانه اشتباهى انجام شد و اعضاى مؤتلفه بر اساس استنباط اشتباهى که از سفر من به مشهد داشتند تصور کردند انصراف داده‌ام.»

حزب مؤتلفه در اطلاعیه‌ای از انصراف میرسلیم به سود رئیسی خبر داد اما به فاصله کمی میرسلیم اعلام کرد که چنین چیزی صحت ندارد.

میرسلیم در آخرین روز تبلیغات انتخاباتی همراه با رئیسی به مشهد سفر و در میتینگ انتخاباتی او شرکت کرد.

ادامه خبرهای روز انتخابات:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.