ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

برای نخستین بار یک آفریقایی رئیس سازمان بهداشت جهانی شد

پس از ۷۰ سال، سازمان بهداشت جهانی برای نخستین بار به‌شکل انتخابی رئیس خود را برگزید. تدروس آدهانون قبریِسوس از اتیوپی هشتمین رئیس این سازمان شد. مخالفان رژیم اتیوپی معترض‌اند.

به‌عنوان نخستین آفریقایی، تدروس آدهانون قبریِسوس از اتیوپی رئیس سازمان جهانی بهداشت شد. او زمانی که وزیر بهداشت اتیوپی بود سیاست بهداشتی کشور خود را دگرگون کرد و اکنون قصد دارد همین کار را با سازمان بهداشت جهانی بکند. با این حال مخالفان رژیم اتیوپی او را عامل این رژیم می‌دانند.

تدروس آدهانون قبریِسوس ۵۲ ساله وزیر پیشین بهداشت و امور خارجه اتیوپی هشتمین رئیس سازمان بهداست جهانی شد.

پس از گذشت حدود ۷۰ سال از عمر سازمان جهانی بهداشت، برای نخستین بار این سازمان در ژنو رئیس خود را به‌شکل انتخابی برگزید و تدروس آدهانون قبریِسوس ۵۲ ساله وزیر پیشین بهداشت و امور خارجه اتیوپی هشتمین رئیس این سازمان شد.

کاندیداهای دیگر برای این سمت دکتر دیوید نابارو از بریتانیا و سانیا نیشتر، متخصص قلب و عروق از پاکستان بودند. تدروس از یکم ژوئیه / ۱۰ تیرماه جایگزین مارگارت چان، رئیس کنونی سازمان بهداشت جهانی خواهد شد. چان که اهل هنگ‌کنگ بود به‌مدت ۱۰ سال این مسئولیت را برعهده داشت.

تدروس آدهانون قبریِسوس وعده داده است که برای هر فرد در جهان، چه غنی و چه فقیر، مراقبت‌های بهداشتی مقرون به صرفه ایجاد می‌کند.

تدروس زمانی که هفت سال بیشتر سن نداشت برادر پنج ساله خود را که از یک بیماری قابل مداوا رنج می‌برد از دست داد و همین تأثیر بزرگی بر زندگی او گذاشت: «آرزوی من جهانی است که در آن هر کس صرف نظر از این‌که از کجا می‌آید و در کجا زندگی می‌کند از یک زندگی سالم و مولد بهره ببرد.»

تدروس در بریتانیا در زمینه بیماری‌های عفونی تحصیل کرده و دکترای خود را در بهداشت عمومی گرفته است. او در سال ۲۰۰۵ وزیر بهداشت اتیوپی شد و خدمات بهداشتی کشورش را به‌شکل قابل توجهی گسترش داد. افزون بر این، او اقدامات بین‌المللی در مبارزه با مالاریا، سل و ایدز را نیز مدیریت کرده است. تدروس می‌گوید خدمات بهداشتی در کشورش را به‌طور اساسی تغییر داده و می‌تواند سازمان بهداشت جهانی را نیز دگرگون کند.

ایجاد اصلاحات در سازمان بهداشت جهانی یک ضرورت است. این سازمان در جریان بحران بیماری ابولا در غرب آفریقا بسیار کُند عمل کرد و به همین دلیل اعتماد عمومی به آن کاهش یافت. با این حال باید دید که تدروس چگونه می‌تواند تغییرات لازم را در سازمان بهداشت جهانی ایجاد کند. او در گفت‌وگویی درباره اصلاحات مد نظرش مبهم پاسخ داد: «همه اصلاحات با گوش فرادادن و دقت آغاز می‌شوند و این فرایندی است که شامل حال همه می‌شود.»

مخالفت تبعیدیان اتیوپیایی

مخالفان تدروس بیشتر در میان تبعیدیان اهل اتیوپی هستند، کسانی که از خشونت و ترور نیروهای امنیتی این کشور گریخته‌اند.

تدروس آدهانون قبریِسوس از سال ۲۰۱۲ تا سال ۲۰۱۶ وزیر امور خارجه اتیوپی بود. او از حکومت اتیوپی دفاع می‌کند، رژیمی که در ماه اکتبر وضعیت فوق‌العاده اعلام کرد و اعتراضات علیه دولت استبدادی را سرکوب کرد.

تدروس می‌گوید: «دولت ما پشت دمکراسی، حقوق بشر و همه می‌ایستد. دمکراسی یک روند است و در دست انجام است.»

به‌گفته سازمان دیده‌بان حقوق بشر، صدها نفر در اعتراضات اتیوپی کشته شده‌ و ده‌ها هزار نفر از معترضان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بازداشت شده‌اند.

هفته گذشته این اتهام به تدروس وارد شد که به‌عنوان وزیر بهداشت اتیوپی شیوع وبا را پنهان کرده تا کارنامه خود را به‌خطر نیندازد. او این اتهام را رد کرده است.

مخالفان دولت اتیوپی همچنین مسئولان حکومتی که تدروس در آن فعالیت دارد را به فساد متهم می‌کنند. آن‌ها در برابر ساختمان سازمان ملل در ژنو دست به تجمع اعتراضی زدند و تدروس را «عامل حکومت سرکوب» نامیدند.

با این حال تدروس در ژنو گفت: "من سازمان بهداشت جهانی و خود را به‌منظور نظارت بر کار به‌دست بازرسان مستقل می‌سپارم.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.