ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزارت کشور: بحث رأی حرام و حلال به وحدت و امنیت ملی آسیب می‌زند

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز گفته بود همه آرای ابراهیم رئیسی «حلال» است. وزارت کشور با انتشار اطلاعیه‌ای راست افراطی را به تفرقه‌افکنی و تلاش برای تحریف نتیجه انتخابات متهم کرده.

آیت‌الله محمد علی موحد کرمانی در همایش جمنا اعلام کرده بود که آرای ابراهیم رئیسی همه «حلال» است و این ادعا را در میان آورده بود که اگر تخلفات انتخاباتی صورت نمی‌گرفت ممکن بود آرای رئیسی از ۱۶ میلیون به ۱۹ میلیون رأی افزایش پیدا کند. وزارت کشور اکنون در پاسخ به دبیر کل جامعه روحانیت مبارز اطلاعیه‌ای صادر کرده و این پرسش را در میان آورده که مبنای تشخیص رأی حرام از حلال چیست؟

محمد علی موحدی کرمانی و احمد جنتی

مرکز رسانه‌ای وزارت کشور با صدور اطلاعیه‌ای در صدد پاسخگویی به بحث راست افراطی درباره رأی حرام و حلال در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران برآمده است. وزارت کشور در این بیانیه که در رسانه‌های داخلی طرفدار دولت روحانی منتشر شده راست افزاطی را متهم به تفرقه‌افکنی و به خطر انداختن «امنیت ملی» کرده است:

«مشخص نیست استفاده از واژه "آرای حلال" بر چه مبنایی و با چه هدفی صورت گرفته است؟ ملت مسلمان و هموطنان سایر ادیان بر پایه استفاده از حق مصرح قانونی در تعیین سرنوشت خود و تحقق مشارکت حداکثری به پای صندوق‌های رأی آمدند. تقسیم‌بندی این مردم عزیز و بزرگوار به عناوینی مانند انقلابی و غیر انقلابی یا آرای حلال و... ظلم بزرگی است که باعث ایجاد تفرقه و آسیب جدی به وحدت ملی و امنیت ملی می‌شود.»

موحدی کرمانی در همایش جمنا اعلام کرده بود که جلسه‌ای هم با احمد جنتی، رئیس شورای نکهبان درباره سلامت انتخابات ریاست جمهوری در ایران برگزار شده است:

«آقای رئیسی در انتخابات ۱۶ میلیون رأی حلال به دست آورد. ما روز گذشته [۳ خرداد] با آقای جنتی نشست داشتیم و در آنجا مطرح شد که مردم از شورای نگهبان انتظار دارند و می‌خواهند ببینند شورا چه قضاوتی می‌کند. شورای نگهبان وظیفه دارد همه آنچه اتفاق افتاده، برنامه‌های غلط، آرایی که ابطال شد و مناطقی که صندوق به آنها نرفته بود را خودش با دلیل بشناسد و به مردم اعلام کند.»

وزارت کشور اکنون در اطلاعیه‌ای که صادر کرده، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز را به تحریف نتایج دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران متهم کرده است:

«اینکه از جناب آیت‌الله جنتی خواسته‌اند آرای آقای رئیسی از ۱۶ میلیون به ۱۹ میلیون و آرای آقای روحانی از ۲۳ میلیون به ۲۱ میلیون تغییر یابد با هیچ منطق شرعی، قانونی و مردمسالاری مطبق نیست.»

آیت‌الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و رئیس مجلس خبرگان در آغاز جلسه هیئت رئیسه این مجلس، که چهارشنبه ۳ خرداد برگزار شد گفته بود سلامت انتخابات ریاست جمهوری را تأیید می‌کند. او شرکت وسیع مردم در انتخابات را به تبعیت از رهبر برگردانده بود.

در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران حسن روحانی با کسب ۲۳ میلیون و ۵۴۹ هزار و ۶۱۶ رأی (۵۷٫۱۳ درصد) پیروز شد. ابراهیم رئیسی ۱۵ میلیون و ۷۸۶ هزار و ۴۴۹ رأی (۳۸٫۳۰ درصد) به‌دست آورد و نفر دوم شد.

حسن روحانی، رییس‌جمهوری اسلامی در مقابل تفکیک رأی حلال از حرام، گفته بود در روز رأی‌گیری با تعلل در اخذ رأی کاری کردند که «چهار میلیون رای به صندوق ریخته نشد». او به تلویح شورای نگهبان را متهم کرده است که مانع بالا رفتن رای او تا مرز ۲۸ میلیون شده است. سخنگوی شورای نگهبان هم پاسخ داده که به رئیس جمهوری اسلامی اطلاعات غلط داده‌اند.

اسحاق جهانگیری، معاون رئیس جمهوری اسلامی در دولت یازدهم و یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با انتشار توئیتی راست افراطی به بهانه‌جویی متهم کرده و از آن‌ها خواسته به مردمسالاری احترام بگذارند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • علی

    حتمن منظور این آقا از رأی حلال، اون رأی هائی است که با تبلیغ روی ماشینهای آخرین مدل بچه های رانتخواران بدست آمده است. چه اصول گرایان و چه اصلاح طلبان جمعن ده میلیون رأی در میان مردم ایران ندارند. ولی چه می شود که چهل میلیون رأی دهنده پای صندوق می روند؟! باید گفت به خاطر ایران و آینده فرزندانمان. (نظر شخصی) اصولگرایان در تمام انتخابات تقلب می کنند. اما در هر دوره اهداف متغیر است. در 88 برای برد در انتخابات بود که تمام قد آرا را تغییر دادند. ولی درسی که در 92 گرفتند این بود که حتی اگر بازنده بودند نباید اجازه دهند که آرایشان کم باشد. به همین دلیل این بار کمی بیش از ده میلیون رأی تقلبی در صندوق انداختند. (نظر شخصی) اگر انتخاباتی بر اساس موازین دمکراتیک برگزار شود، احزاب اصولگرا و اصلاح طلب حداکثر دو میلیون رأی شاید داشته باشند. فراموش نکنیم که رسانه و پول نفت و اسلحه همگی با هم در دستان این دو حزب است (با نسبت 65 به 35 برای اصولگرا و اصلاحطلب) که ابزارهای بسیار نیرومندی هستند که در همه دنیا کم نطیر است. با تمام این اوصاف مردم ایران مبارزه ای جانانه را با این استبداد سیاه شروع کرده اند که قطعن پیروز خواهند شد.