ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جای خالی نمایندگان کارگران ایران در نهادهای بین‌المللی کارگری

گفت‌و‌گو با مهدی کوهستانی درباره اجلاس سالانه ILO

مهدی کوهستانی: برای هیات‌ تشکل‌های کارگری وابسته به دولت شرکت در این اجلاس، سفر سیاحتی‌تجارتی است.

اجلاس سالانه سازمان جهانی کار(ILO) روز دوشنبه ۵ ژوئن آغاز می‌شود. هیات‌های نمایندگی دولت‌ها، کارفرمایان و تشکل‌های کارگری به مدت ۱۲ روز بر سر روابط و استانداردهای بین‌المللی کار صحبت می‌کنند. کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری(ITUC) برای این که بتواند در اجلاس بر سر حقوق کارگران مقابل کارفرمایان و دولت‌ها بایستد، هر سال روز پیش از شروع اجلاس ILO جلسه تشکیل می‌دهد.

عکس زینتی است

ایران در لیست کشورهای ناقض مقاوله‌نامه‌های ILO است، اما تشکل‌های مستقل کارگران ایران نماینده‌ای در این اجلاس ندارند.

مهدی کوهستانی مشاور اتحادیه‌های جهانی کارگری و آشنا به ساز و کار ILO درباره هیات‌های اعزامی از ایران می‌گوید نمایندگان کارفرمایان تلاش می‌کنند با زد و بند نام ایران را این لیست بیرون بیاورند، و برای هیات‌ تشکل‌های کارگری وابسته به دولت شرکت در این اجلاس، سفر سیاحتی‌تجارتی است.

 به گفته کوهستانی، هر سال از ایران بر حسب این که کدام جناح دولت را در دست داشته باشد، نمایندگان «خانه کارگر» یا «مجمع عالی نمایندگان کارگری» به عنوان نماینده کارگران در اجلاس شرکت می‌کنند. اولی مدافع سیاست‌های اقتصادی صندوق بین‌المللی پول و سازمان تجارت جهانی است و دومی وابسته به جناح امنیتی‌سپاه. به هر رو این‌ها نقش زیادی در جلسات ندارند و سفرهای آنان بیشتر سیاحتی‌-تجارتی است. در راهروهای ILO به فروش عسل و سایر محصولات مشغول‌اند.

اما نمایندگان دولت و کارفرمایان در اجلاس و نشست های جانبی فعال‌اند. کارفرمایان ایرانی همواره تلاش کرده‌اند با لابی نام ایران را از لیست کشورهای نقض‌کننده حقوق کارگران بیرون بیاورند.

ایران در لیست ILO یکی از ۲۴ کشور نقض کننده مقاوله‌نامه‌های جهانی و در لیست ITUC یکی از ۱۰ کشور پرخطر جهان برای کارگران؛ در این لیست ایران در کنار چین، هند و کامبوج قرار دارد.

امسال «کار شرافتمندانه» و ایمنی محیط کار دو موضوع مورد بحث در اجلاس هستند. تشکل‌های مستقل کارگران نماینده‌ای در این اجلاس ندارند تا از دستمزد، ایمنی محیط کار، اجحافات قانونی، دستگیری فعالان کارگری، و از انفجار ساختمان پلاسکو، انفجار معدن یورت و حوادث مشابه بگوید.

گفت‌و‌گو با مهدی کوهستانی را گوش کنید:

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.