ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آژانس انرژی اتمی: ایران به تعهدات خود در پرونده هسته‌ای عمل کرده است

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش تازه خود گفته است میزان غنی‌سازی اورانیوم و آب سنگین ایران زیر حد مجاز است. این گزارش بر ادامه توافق هسته‌ای تأکید کرده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش سه ماهه خود اعلام کرد که ایران همچنان به تعهدات خود در چارچوب توافق هسته‌ای این کشور با کشورهای قدرتمند در سال ۲۰۱۵ پایبند بوده است.

دفتر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درژنو

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش جدید خود که روز جمعه ۲ ژوئن / ۱۲ خرداد منتشر شد، گواهی داده است که تهران نه به غنی‌سازی اورانیوم در حد ممنوع دست زده، نه به تشکیل ذخایر غیرقانونی اورانیوم کم‌غنی‌شده و یا تولید آب سنگین مبادرت ورزیده است.

رضایت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موجب می‌شود تا توافق هسته‌ای که از ژانویه ۲۰۱۶ به‌اجرا گذاشته شده همچنان ادامه یابد. این توافق آغازگر لغو تحریم‌های جهانی علیه ایران، به ویژه در زمینه انرژی بوده است.

اگر چه آمریکا در نیمه ماه مه قصد خود را برای ادامه لغو سیاست تحریم علیه ایران نشان داد، با این حال بی‌اعتمادی میان تهران و واشنگتن همچنان بالاست. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در طول مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود که توافق هسته‌ای با ایران را «پاره» می‌کند.

بر اساس گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مقدار اورانیوم کم غنی‌شده توسط ایران زیر سقف مجاز ۳۰۰ کیلوگرم باقی مانده است.

در نوامبر سال ۲۰۱۵ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته بود حجم آب سنگین مورد استفاده تهران کمی از حد مجاز ۱۳۰ تُن فراتر رفته است اما از تابستان این میزان کاهش یافت و به زیر حد مجاز رسید و در حال حاضر به میزان ۱۲۸,۲ تُن رسیده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین اشاره می‌کند که جمهوری اسلامی ساخت راکتور آب سنگین خود در اراک را «ادامه نداده است».

توافق هسته‌ای ژوئیه ۲۰۱۵ هدف خود را حصول اطمینان از ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته ای ایران قرار داده که در ازای آن تحریم‌ها علیه این کشور لغو خواهند شد.

تهران در این چارچوب پذیرفت توانایی‌های هسته‌ای خود را به‌شدت کاهش دهد و بازرسی‌های منظم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تأسیسات هسته‌ای خود را قبول کند. این آژانس به‌عنوان نهاد سازمان ملل مسئول نظارت بر جنبه‌های فنی پرونده هسته‌ای ایران است.

ایران همواره اتهام تلاش در راه دستیابی به سلاح هسته‌ای از طریق برنامه هسته‌ای خود را رد کرده و فعالیت‌های هسته‌ای را حق خود دانسته است.

آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ سیاست ناروشنی را در این زمینه در پیش گرفته است. چند هفته پیش از آن‌که واشنگتن حفظ لغو تحریم‌های مربوط به برنامه هسته‌ای ایران را تأیید کند، دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای به‌عنوان یک «توافق وحشتناک» یاد کرد که «نمی‌بایست امضا می‌شد». او گفت که ایران به «روح» توافق پایبند نبوده است.

آمریکا همچنین ایران را متهم به حمایت از رژیم بشار اسد در سوریه، کمک به شورشیان شیعه در یمن و پیشبرد برنامه موشک‌های بالستیکی می‌کند.

دونالد ترامپ در ماه مه، در نخستین سفر خود به‌عنوان رئیس جمهوری به خارج از آمریکا، به عربستان سعودی، رقیب بزرگ منطقه‌ای ایران سفر کرد و قراردادهای کلان، از جمله فروش تسلیحات با این کشور بست.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.