ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خامنه‌ای: نکته‌ای را عرض کنم در دهه ۶۰ ...

شخص رهبر هم واکنش علنی نشان داد، واکنش به افشای کشتار مخالفان در زندان و خارج از زندان در دهه ۱۳۶۰، واکنشی که یک هدف آن دلجویی از ابراهیم رئیسی است.

شخص رهبر هم واکنش علنی نشان داد، واکنش به فراز تازه افشای کشتار مخالفان در زندان و خارج از زندان در دهه ۱۳۶۰. اوج فاجعه در تابستان ۱۳۶۷ بوده است، قتل عام زندانیان سیاسی، زندانیانی که حکم حبس‌شان را گرفته بودند، زندان‌شان را می‌کشیدند، اما زندان‌بانان آمدند، آنان را در برابر هیئت مرگ قرار دادند. یکی از اعضای این هیئت مرگ ابراهیم رئیسی بود؛ کاندیدای شکست‌خورده، کاندیدایی که همه می‌گفتند محبوب رهبر است، حتا ممکن است جانشین رهبر بیمار شود.

خامنه‌ای و رئیسی

دیدار خصوصی خامنه‌ای و رئیسی

خبر دیروز این بود: دیدار خصوصی رهبر با ابراهیم رئیسی. ستاد انتخاباتی رئیسی اطلاع داد که:

«به دنبال انتشار مطالبی در خصوص دیدار حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی با رهبر معظم انقلاب اسلامی در برخی شبکه‌های اجتماعی، به اطلاع می رساند، این دیدار خصوصی بوده و رهبر معظم انقلاب اسلامی از حضور و تلاش‌های حجت‌الاسلام رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری تقدیر کردند.»

ولی کسی از این دیدار خبر نداشت. اما اطلاعیه می‌گوید: حالا که همه می‌گویند ما هم می‌گوییم که رهبر به طور خصوصی آیت‌الله ابراهیم رئیسی را به حضور پذیرفته است.

از مضمون دیدار خصوصی چیزی منتشر نشده است. اما شاید بتوان اثری از آن در سخنرانی امروز خامنه‌ای یافت. آنجایی که رهبر گفت: نکته‌ای را عرض کنم در دهه ۶۰ ...

نکته دهه ۶۰

انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ در تاریخ «یاد» در ایران معاصر جایگاه ویژه‌ای دارد: در آن مدام یاد دهه ۱۳۶۰ به ویژه تابستان ۱۳۶۷ زنده شد. این نکته یادماندنی این انتخابات است.

رهبر هم لازم دیده است تذکر دهد. او در روز یکشنبه ۱۴ خرداد، در سخنرانی‌ای به مناسبت ۲۸مین سالگرد مرگ خمینی تذکر داد که کنترل تاریخ دارد از دست حکومت در می‌رود:

«نکته ای را عرض کنم در دهه ۶۰، دهه اول پیروزی انقلاب و حیات با برکت امام، دهه ۶۰ دهه مظلوم است، دهه تعیین کننده در سرنوشت ایرانی و حساس و ناشناخته است و اخیراً توسط برخی از صاحبان بلندگوها مورد تهاجم قرار می‌دهند.»

او در ادامه ضمن تکرار اصول تاریخ‌نویسی حکومتی درباره دهه ۶۰ گفت:

«توصیه می‌کنم به همه کسانی که اهل فکر و تأمل هستند جای شهید و جلاد عوض نشود. ملت ایران در دهه ۶۰ مظلوم واقع شد.»

جنگ بر سر حافظه

انگیزه رهبر از این سخنان، دلجویی و پشتیبانی از کاندیدای محبوب شکست‌خورده‌اش است. دو روز پیش یکی از اشراف نظام و بستگان رهبر، غلامعلی حداد عادل، گفت رئیسی حکم قتل صادر نکرده، اگر هم کرده باشد باید ممنون بود. رهبر هم امروز همین خط را پیش برد. رئیسی از جلاد تبدیل شد به کسی که مقام «شهید» را دارد.

اما انگیزه عمومی از طرح موضوع دهه ۱۳۶۰ در سخنان امروز رهبر مبارزه‌ای است که بر سر یاد و تاریخ در ایران بالا گرفته است.

تا چندی پیش جمهوری اسلامی تصور می‌کرد حافظه مردم را به تصرف خود درآورده است، به ویژه درباره دهه نخست انقلاب، به ویژه درباره جنگ، به ویژه درباره سرکوب و کشتار مخالفان. اما اینک هم بحث درباره جنگ، علت طولانی شدن آن و شکل فاجعه‌بار هدایت آن، بالا گرفته و هم در مورد زندان‌ها. سرداران جنگی هم یکدیگر را افشا می‌کنند و حتا خاطرات مقامات تناقض‌ها در تاریخ‌نویسی حکومتی را برملا می‌سازند. بحث در مورد زندان‌ها و کشتار زندانیان سیاسی نیز بالا گرفته است. کار به جایی رسیده که حسن روحانی هم، که خود از مبلغان و عوامل سرکوب بوده است، تاریخ جمهوری اسلامی را آغشته به زندان و کشتار می‌داند.

سخنرانی امروز خامنه‌ای آغازگر دور تازه‌ای از مبارزه بر سر "تاریخ" است.

بیشتر بخوانید، درباره ابراهیم رئیسی

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ممل فشفشه

    توصیه می‌کنم به همه کسانی که اهل فکر و تأمل هستند جای شهید و جلاد عوض نشود. ملت ایران در دهه ۶۰ مظلوم واقع شد.» جناب حاج آقا مشکل اینه که ما ذوب ولایت ها فکر نمی کنیم. زیاده عرضی نیست. ممل فشفشه سابق *** اصل

  • مرتضی

    ایشان گفته: «نکته ای را عرض کنم در دهه ۶۰، دهه ... تعیین کننده در سرنوشت ایرانی و حساس و ناشناخته است و ....» این کلمه ناشناخته که بکار برده برای من بسیار جای سؤال است. به چه دلیل برای ایشان این دهه ناشناخته است؟ آیا کشتارها در زندان ناشناخته اند؟ ترورها معلوم نیست کار چه گروه و جریانی بوده؟ از چه جهت ناشناخته است؟ چرا وجوه پنهان و تاریک در این مدت روشن نشده؟ آیا عمدی در کار بوده که ناشناخته باقی مانده اند؟ و هزاران چرای دیگر که پاسخ همگی آنها در زیر عبای خود اوست. بعنوان یک شهروند ایران که رأی سلبی به روحانی داده ام، به این شخص (به اصطلاح رهبر) هیچ اعتمادی ندارم، حتی حاضر نیستم مدیریت باغچه جلوی منزلمان را هم به وی بسپارم!

  • مرد ازاد

    خامنه ای بارها نشون داده که به نظر مردم کار نداره و هر چی به مصلحت خو دش بدونه انجام میده احتملا رئیسی را برای جانشینی خودش در نظر گرفته و این تصمیم خود را عملی خواهد کرد

  • Pictures

    هر چند ایدئولوژی اسلام سیاسی هم مثل انواع دیگرش (سایر ادیان) اشتباه محض است و جز خسارت سنگین به زندگی مادی و معنوی بشریت رهاوردی ندارد. اما در همین دین اسلام و فرعیاتش، اسیر کشی حرام است. مجازات عطف به ماسبق حرام است. کسی را که قبلا حکمش داده شده نبایست دوباره مجازت کرد. حکومت حق ندارد قانون به عطف ما سبق کند. این بدیهیات عقل و اخلاق در تناقض است. توجیه اعمال اشتباه ضد بشری گذشته از سوی حداد عادل و خامنه ای نشان می دهد بیت رهبری هیچ درسی از گذشته نگرفته است. نشان می دهد این گذشته ننگین و پرجنایت و پرخسارت نظام تبدیل به هویتش شده است بیشتر از آنکه اسلام و تشیع تاثیر داشته باشد این عملکرد ضدانسانی و حتی ضداسلامی نظام تبدیل به هویتش شده است! عدم محکومیت و برائت از عملکرد اشتباه و جنایات و خسارت گذشته، نشانه بسیار بدی است. این نشان می دهد با یک حکومت با سردمدارن بیمارروانی خطرناک مستبد روبرو هستیم. کسانی از جنایت لذت می برند و بدان افتخار می کنند! می ماند حناح حسن روحانی، او و حناحش از خطوط قرمز نظام ذشتند، با توجه فرضیه روان پریشی استبدادی بیت و قماش جلادپیشه جناح ماقبل، جناح آقای روحانی هیچ راهی ندارد که به مردم تکیه کند. تنها راه نجات او از نابودی تحقق هر چه بیشتر ماطلبات مردم است و استفاده از همه امکانات برای خدمت به مردم و جلب رضایتشان است. مردم نشان دادند علی رغم نارضایتی از وضع اقتصادی و ناکارامدی و موارد فساد و غیره باز حاضرند از او درد مقابل حناح مقابل حمایت کنند، او بایست این سرمایۀ اجتماعی حفظ کند. دیگر توجیهات آواربرداری از عملکرد دولت احمدی نژادیسم پذیرفتنی نیست. بگم بگم را بگذارد کنار، یا بگوید و یا هیچ نگوید. برگ ها دیگر رو شده است. بازی کثیف دیگر جایی ندارد. جناح آقای روحانی یا جوانمردانه پیگیر مطالبات مردم خواهد بود و یا با از دست دادن حمایت مردم توسط روان رپشان مستبد نابود خواهد شد.

  • Pictures

    البته نوشتار شما درست است، ولی ابعاد موضعات بسیار فراتر این مطلب است. ما شاهد تحولات ساختار اجتماعی در ایران هستیم؛ آن اکثریت نسل قدیم مغزشویی شدۀ توسط اسلام گرایی رادیکال دهه های 1320-30-40 امروز جایش را اکثریت نسل نوی باسوادتر و لیبرال دمکراسی خواه دهه های 1350-60-70 گرفته است. یکی از از مشکلات جوامع، مسئلۀ ضعف حافظۀ تاریخی است. یادمان بزنگاه سرنوشت ساز، مسئلۀ مهمی است. این نسل نو، به راحتی نمی فریب نمی خورد، در واقع هر دو جناح نظام دارند با هژمونی رسانه‌ای و همراهی خواسته یا ندانسته مخالفان خارج و داخل، تفاسیر اشتباه و مصادرات به مطلوب خویش را القاء می کنند. جناح حسن روحانی هم دارد تفسیر و تحلیل اشتباه از مشارکت رای مردم می دهد. رای مردم به حسن روحانی عمدتا از نوع سلبی بود نسبت به رئیسی و رای رئیسی عمدتا اعتراضی بود نسبت به حسن رحانی. به عبارت دیگر هیچ کدام از دو جناح چنین جایگاه رای مردم ندارند. البته دو جناح نظام - به خیال احمقانه خود- دارند کار مشابهی می کنند و برای نظام مشروعیت ساختگی-تبلیغاتی بوجود میاروند که مثل همچو کبک سر در برف فرو بردن است. مثلا جناح حسن روحانی ادعا می کند این رای 23 و اندی میلیون نفری نشانۀ تایید روی کرد اقتصادی دولت (با تداوم مشکلاتی مثل رکود تورمی، فساد، ناکارآمدی، کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید) و یا نه به یارانه است! این دروغ بزرگی است که به نمایندگی از اشراف ذی نفووذ و رانت خوارن سرمایه دار خصولتی می گویند! چرا که مردم قبل از آن بالغ بر 97% اعلام کردند حاضر نیستند از یارانه 45 هزار تومانی انصراف بدهند، و در واقع مردم خواهان حق خویش از ثروت ملی هستند که همچنان توسط نظام و وایستگانش غارت می شود! این که وضعیت ایران را با سوئیس مقایسه کنند یک توهین به مردم ایران است. این اعمال زشت جناح حسن روحانی مشابه اعمال ضد ملی جناح راست افراطی است که رای اعتراضی-سلبی مردم را نشانۀ مشروعیت نظام می داند! این ها نشانۀ مصادره به مطلب و سوءاستفاده از وضعیت انتخاب اجباری بین بد و بدتر است.

  • دلسرد

    این سخنرانی از چند وجه قابل ملاحظه است: نخست بنظر میرسد تطهیر رئیسی و جانیان ده 60 با برنامه و حاصل اتاق فکر است. دفاع حداد و اموروز خامنه ای در این راستا است و باید انتظار تداوم داشت دوم فرو بردن روحانی در لاک دفاعی تر از پیش. هر چند خود روحانی هم چون اسلاف معنوی خود مثل خاتمی و رفسنجانی معتقد به حل از بالا است و دخالت مردم را در حد رای و نه بیشتر می خواهد. حالا بهانه هم جور است که نمی گذارند و لابد وظیفه ایشان تمام است. سوم. روشن است که جناح بیت-سپاه از حضور مردم راضی نیستند و تمایل داشتند رئیسی بالا بیاید. البته با توجه به اهرم های قدرت تفاوت چندانی هم ندارد ولی به هر حال باید هزینه دهند. بر همین اساس خامنه ای با مصادره به مطلوب حضور 41 میلیون را تایید نظام خواند که البته بیشتر در راستای دلسرد کردن هر چه بیشتر از رای دادن است(من معتقد به اکسیر بودن رای نیستم و رای سلبی و بی برنامه را حداکثر نوعی دق دل خالی کردن می دانم) . البته سایر عمله نظام بقدر خامنه ای خوددار نیستند . محسن رضایی ناکام چند دوره و سیاست مدار ته جدولی با بغض بیشتر از حضور مردم برای رای گفت و این که فرح هم رای داده که البته بعنوان یک ایرانی حق ایشان بوده و هست(کذب بودن قضیه سر جای خودش).