ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۱,۸۸ میلیون جوان ایرانی بیکار - ۱۵ تا ۲۴ ساله‌ها بیکارترین‌ جوانان

بیکاری در میان جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله بیش از دو برابر میانگین سرانه بیکاری در ایران است. از هر سه جوان ۱۵ تا ۲۴ ساله، یکی بیکار است.

بیکاری در میان جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله بیش از دو برابر میانگین سرانه بیکاری در ایران است و جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۸۸۲ هزار جوان را شامل می‌شود. نرخ بیکاری در میان جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله باز هم بالاتر است: از هر سه جوان ۱۵ تا ۲۴ ساله، یک نفر بیکار است.

بر اساس گزارشی که مرکز آمار ایران درباره نرخ بیکاری در بهار ۱۳۹۶ منتشر کرده، نرخ بیکاری در ایران به نسبت بهار ۱۳۹۵، ۰.۴ درصد افزایش یافته و هم‌اکنون ۱۲.۶ درصد جمعیت فعال کشور بیکارند.

نرخ بیکاری در میان جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال از دو برابر میانگین هم بیشتر است و به ۲۶.۴ درصد رسیده. اما بالاترین نرخ بیکاری مربوط به جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله و معادل ۲۸.۸ درصد است.

طبق تعریفی که مرکز آمار ایران از اشتغال به دست داده، کسانی که یک ساعت در هفته کار کنند، آنان که به طور موقت کارشان را ترک کرده‌اند، افرادی که بدون دریافت مزد برای خویشان خود کار می‌کنند، کارآموزان، و نیز محصلانی که در هفته آمارگیری کار کرده‌اند نیز شاغل محسوب می‌شوند.

بیکاری و فقر

همزمان با انتشار گزارش مرکز آمار ایران، خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران(ایرنا) گزارشی درباره فقر در ایران منتشر کرد.

ایرنا به نقل از محمد مخبر دزفولی، «رئیس ستاد فرمان اجرایی امام» نوشت ۱۲ میلیون نفر زیر خط فقر مطلق و ۲۵ تا ۳۰ میلیون تن زیر خط نسبی قرار دارند و طی هفت، هشت سال گذشته فقر گسترش یافته است.

دزفولی در توصیف وضعیت اقشار فقیر از جمله گفته است: «سخت‌ترین کار این است که فردی سه سال عقد کند و برای دو میلیون تومان در خانه مانده باشد یا مریض سرطانی برای گرفتن نسخه، پول رهن را بدهد تا دارو ،بگیرد».

خط فقر کجاست؟

اکنون سال‌هاست که دولت و نهادهای ذیربط از اعلام رسمی خط فقر (نسبی) سر باز می‌زنند. بنابراین زمانی که مسئولان از خط فقر مطلق و نسبی سخن می‌گویند، روشن نیست چه سطح درآمدی را مد نظر دارند و با چه معیاری.

با این حال گفته می‌شود از دید آن‌ها، هر فردی که کمتر از ۳۰۰ هزار تومان در ماه درآمد داشته باشد دچار فقر مطلق(خشن، شدید) است.

شورای عالی کار که هر ساله حداقل دستمزد کارگران را تعیین می‌کند، حداقل هزینه زندگی ماهانه یک خانوار در سال ۹۶ را دو میلیون و ۴۸۹ هزار تومان اعلام کرده است.

می‌توان چنین نتیجه گرفت که از دید این نهاد، خانواده‌ای که ماهانه کمتر از این میزان درآمد داشته باشد، زیر خط فقر روزگار می‌گذراند.

برنامه اشتغال جامع

«رئیس ستاد اجرایی فرمان امام»، خواستار برطرف کردن فقر از طریق ایجاد اشتغال شده است.

دولت نیز از اول تیر، چهار طرح پیوسته را برای مبارزه با بیکاری و ایجاد اشتغال به مرحله اجرا گذاشته است.

«طرح کارورزی» دانش‌آموختگان مهم‌ترین طرح از این مجموعه محسوب می‌شود و بحث و انتقادات زیادی برانگیخته است.

بر اساس این طرح دانش‌آموختگان با دستمزدی معادل یک سوم حداقل حقوق(حدود ۳۱۰ هزار تومان در ماه) به مدت ۶ ماه نزد کارفرمایان کارورزی خواهند کرد.

کارفرمایانی که کارورزان را پس از دوره کارورزی به خدمت بگیرند از معافیت پرداخت حق بیمه برخوردار خواهند شد.

طرح دیگر موسوم به «کاج» مربوط به کارآموزی جوانان است. طبق این طرح، جوانان بدون دریافت دستمزد نزد کارفرمایان به آموزش حرفه می‌پردازند.

۴ تیر سال جاری اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، «برنامه اشتغال فراگیر» را برای اجرا ابلاغ کرد. قرار است اجرای این طرح به ایجاد ۹۷۰ هزار شغل در سال ۹۶ بیانجامد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.