ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بحران پناهجویی؛ حمایت ۲۸ کشور اتحادیه اروپا از طرح کمک به ایتالیا

کمیسیون اروپا طرحی فوری برای کمک به ایتالیا ارائه داد که اعضای اتحادیه اروپا با آن موافقت کردند. این توافق فعالیت سازمان‌های غیردولتی برای نجات پناهجویان را محدود می‌کند.

وزرای کشور اعضای اتحادیه اروپا از طرحی که کمیسیون اروپا برای کمک به ایتالیا ارائه داده بود پشتیبانی کردند. ایتالیا زیر فشار مشکلات ناشی از ورود انبوه پناهجویان قرار دارد.

براساس آخرین آمار سازمان جهانی مهاجرت از ماه ژانویه سال جاری میلادی تا کنون حدود ۱۰۰ هزار پناهجو خود را به اروپا رسانده‌اند

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، نشست وزرای کشورِ کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای بررسی کمک به ایتالیا روز پنج‌شنبه ۶ ژوئیه / ۱۵ تیر در تالین واقع در جمهوری استونی برگزار شد.

مارکو مینیتی، وزیر کشور ایتالیا نتیجه این نشست را به‌رسمیت شناختن مسائلی دانست که کشورش در زمینه ورود پناهجویان مطرح کرده بود.

جمهوری استونی که ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد در بیانیه‌ای تأکید کرد که «وضعیت در مدیترانه مرکزی و فشار حاصل از آن بر ایتالیا منبع نگرانی بزرگ کشورهای عضو بود.»

از یک هفته پیش رم فراخوان‌های خود خطاب به متحدان اروپایی‌اش را بیشتر کرد تا آن‌ها «سهم واقعی» خود را در راه کاهش شمار پناهجویان ادا کنند؛ پناهجویانی که تقریباً از تمامی نقاط لیبی خود را از طریق دریای مدیترانه به سواحل ایتالیا می‌رسانند.

براساس آخرین آمار سازمان جهانی مهاجرت از ماه ژانویه سال جاری میلادی تا کنون حدود ۱۰۰ هزار پناهجو خود را به اروپا رسانده‌اند که بیش از ۸۵ هزار نفر از آن‌ها در ایتالیا هستند.

کمیسیون اروپا روز سه‌شنبه ۴ ژوئیه / ۱۳ تیر «نقشه عمل» در این زمینه را به کشورهای عضو اتحادیه اروپا ارائه داد. این اقدام دو روز پس از دیدار ژرار کلمب، مارکو مینیتی و توماس دو مزیر، وزرای کشور فرانسه، ایتالیا و آلمان صورت گرفت. آن‌ها نیز از همتایان خود در دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته بودند تا برای مقابله با ورود هزاران پناهجو به بنادر اروپا همکاری کنند.

در بیانیه استونی آمده است که با لیبی، کشوری که پناهجویان تلاش می‌کنند از طریق آن مسیر خطرناک دریای مدیترانه را برگزینند، و همچنین با کشورهای مبدأ و یا کشورهای محل عبور پناهجویان متعهدانه‌تر برخورد خواهد شد.

بر اساس توافق صورت گرفته، به‌منظور نگهداری از پناهجویان، ایتالیا ۳۵ میلیون یوروی دیگر دریافت و در ۱۴ مکان مهم ظرفیت‌های بیشتری ایجاد خواهد کرد. بروکسل همچنین کارمندان بیشتری را به‌منظور ثبت نام پناهجویان و بررسی پرونده‌های آن‌ها استخدام خواهد کرد.

وزرای کشور اعضای اتحادیه اروپا در نشست تالین استونی از ابتکار ایتالیا برای تدوین قوانین مربوط به سازمان‌های امدادرسان غیردولتی نیز استقبال کردند. بر این اساس سازمان‌های امدادرسان باید مجموعه قوانین رفتاری را امضا کنند، در غیر این صورت ورود آن‌ها به بنادر ایتالیا ممنوع خواهد شد.

مارکو مینیتی در این‌باره گفت: «این ایتالیاست که با همکاری کمیسیون اروپا و طبیعتاً شنیدن مسائل سازمان‌های غیردولتی پیشنهادها را ارائه می‌دهد.»

حدود ۱۰ تا ۱۲ قایق شخصی در گشت‌زنی‌های دریای مدیترانه شرکت دارند. در سال ۲۰۱۶ این قایق‌ها یک چهارم نجات پناهجویان را برعهده داشتند که در آغاز سال جاری میلادی این میزان به بیش از یک‌سوم رسید. اما برخی کشورهای اروپایی بر این نظرند که حضور آن‌ها موجب شده است که پناهجویان بیشتر به سمت اروپا راه بیفتند.

در قوانین رفتاری سازمان‌های غیردولتی که ۱۱ ماده دارد و باید در هفته‌های آینده مورد بررسی قرار گیرد، ورود این سازمان‌ها به آب‌های سواحل لیبی و هرگونه ارتباط با قاچاقچیان انسان ممنوع شده است.

توماس دو میزر، وزیر کشور آلمان گفت: «این‌که قایقی در آب‌های لیبی چراغ‌های خود را روشن کند و درست در همان هنگام پناهجویان اعزام شوند برخلاف مبارزه با قاچاقچیان است.»

سازمان‌های مدافع حقوق بشر و مدافع حقوق پناهجویان، هچون عفو بین‌الملل این اتهامات را به‌شدت رد می‌کنند و در مقابل کشورهای اتحادیه اروپا را متهم می‌کنند که به دلیل رقابت‌های انتخاباتی خود راه‌های واقعی برای حل مسائل پناهجویان را نادیده می‌گیرند و آب‌های لیبی را باز هم به قتلگاه پناهجویان تبدیل می‌کنند.

با این حال دیمیتریس آوراموپولوس، کمیسر امور مهاجرت اتحادیه اروپا می‌گوید «هیچ مسئله‌ای با سازمان‌های غیردولتی وجود ندارد. هدف این است که رابطه ما با روش‌های هماهنگ‌تر کاربردی‌تر شود.»

۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا همچنین هدف خود را دستیابی به «نتایج ملموس» در سیاست بازگرداندن پناهجویانی که پناهندگی آن‌ها مورد پذیرش قرار نگرفته و در حال حاضر در اروپا معطل مانده‌اند، قرار داده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مهرداد

    چرا این همه پناهنده میاید و دولت های اروپا میدانند از کجا میان برای باز گشت انها اقدام نمی کنند