ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آغاز میانجی‌گری آمریکا برای حل بحران قطر

رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا برای میانجیگری در بحران قطر، ابتدا به کویت و سپس به عربستان سعودی می‌رود. آمریکا نگران دامنه‌دار شدن بحران است.

رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه ۱۰ ژوئیه / ۱۹ تیر مأموریت میانجی‌گری خود را برای حل و فصل بحران قطر و چهار کشور عربی را آغاز می‌کند.

رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا به کویت، قطر و عربستان سعودی سفر خواهد کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده که نخستین مقصد رکس تیلرسون کویت است. کویت در این مدت از یک سو پیام‌های قطر و از سوی دیگر پیام‌های عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر را به دو طرف مناقشه می‌رساند.

در روزهای آینده تیلرسون از قطر و عربستان سعودی نیز دیدار خواهد کرد.

آمریکا در پایان ماه ژوئن از تلاش‌های خود برای میانجی‌گری در بحران قطر دست کشید و این مناقشه را «اختلافات خانوادگی» بین کشورهای حوزه خلیج فارس خواند.

بحران قطر از نزدیک به یک ماه پیش آغاز شد. در تاریخ ۵ ژوئن / ۱۵ خرداد ابتدا عربستان سعودی و سپس بحرین اعلام کردند برای حفاظت از منافع ملی، مبارزه با افراطی‌گری و تروریسم، و دخالت قطر در مسائل داخلی کشورشان با این کشور رابطه سیاسی‌شان را قطع می‌کنند. ساعتی بعد امارات متحده عربی و مصر هم روابط سیاسی خود با قطر را قطع کردند. راه‌های زمینی و حریم هوایی این کشورها بر روی قطر مسدود شده است.

عربستان سعودی و متحدانش سپس فهرستی از ۱۳ درخواست از قطر تهیه کردند. از جمله کاهش روابط قطر با ایران، انحلال پایگاه نظامی ترکیه در قطر و تعطیلی شبکه الجزیره. مهلت تعیین‌شده برای اجابت این خواسته‌ها شامگاه یکشنبه ۲ ژوئیه / ۱۱ تیر به پایان رسید، اما با پادرمیانی صباح احمد جابر صباح، امیر کویت ضرب‌الاجل تعیین شده دو روز تمدید شد.  آن دو روز هم گذشت تا اینکه سرانجام عربستان سعودی و متحدانش در بیانیه مشترکی در قاهره اعلام کردند که تحریم‌های سیاسی و اقتصادی تازه‌ای علیه قطر وضع می‌کنند.

ایالات متحده آمریکا از نقش کویت به عنوان میانجی در این بحران حمایت می‌کند. سفر وزیر خارجه آمریکا به کویت، به معنای ارتقای تلاش‌های دیپلماتیک آمریکا در بحران قطر است.

کاخ سفید از طولانی شدن بحران قطر اظهار نگرانی کرده است. هیثر نوئرت، سخنگوی کاخ سفید گفته است:

«ما نگرانیم که گفت‌وگوها درباره این بحران به بن‌بست رسیده. گمان می‌کنیم هر هفته بر دامنه این بحران اضافه شود و تا ماه‌ها به درازا بکشد.»

ماه گذشته وزیر خارجه آمریکا از عربستان سعودی و متحدانش خواسته بود محاصره قطر را کاهش دهند. تیلرسون نسبت به وقوع یک فاجعه انسانی هشدار داده بود.

ایالات متحده آمریکا در پایگاهی هوایی العدید ۱۱۰۰ سرباز مستقر کرده. بیش از ۱۰۰ جنگنده شکاری ارتش آمریکا در این پایگاه قرار دارند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.