ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اختلاف نمایندگان ولایتمدار مجلس بر سر توقف موقت قرارداد توتال

نمایندگان فراکسیون ولایی پیرامون قرارداد ایران با توتال گرفتار دودستگی شده‌اند. عده‌ای در پی به امضا رساندن طرح توقف این قراردادند، عده‌ای نامه به رئیس جمهوری را کافی می‌دانند.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اعلام کرده که گروهی از نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی طرحی را برای توقف موقت قرارداد ایران با شرکت فرانسوی توتال با قید سه فوریت آماده کرده‌اند که سه‌شنبه ۲۰ تیر به هیأت رئیسه مجلس تقدیم می‌شود. جبار کوچکی‌نژاد و محمد جواد ابطحی، دو نماینده دیگر فراکسیون ولایتمداران به رسانه‌های داخلی گفته‌اند چنین طرحی در دستور کار قرار ندارد، بلکه فقط قرار است نامه‌ای به رئیس جمهوری اسلامی نوشته شود.

فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی: طرح توقف قرارداد توتال یا نامه به رئیس جمهوری اسلامی؟

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، یکی از اعضای فراکسیون ولایت مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرگزاری خانه ملت از یک طرح سه‌فوریتی برای «توقف موقت قرارداد توتال برای مطالعه، بررسی رعایت مصالح ملی» در قرارداد شرکت ملی نفت ایران با شرکت فرانسوی توتال خبر داده و گفته است:

 «بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که این قرارداد عجولانه و بدون توجه به منافع ملی و بدون رعایت فرایندهای قانونی منعقد شده است به همین جهت طرح سه فوریتی برای [بررسی] روند این قرارداد که قبل از طی شدن مهلت‌هایی که شرکت چین دریافت کرده تقدیم هیأت رئیسه مجلس می‌شود.»

بر اساس قراردادی که ایران عصر دوشنبه ۱۲ تیر به امضاء رساند، توسعه و بهره‌برداری از فاز ۱۱ میدان نفتی پارس جنوبی به کنسرسیومی از شرکت توتال فرانسه، سی ان پی سی چین و پتروپارس ایران واگذار شده است. ارزش این قرارداد ۴ میلیارد و ۸۷۹ میلیون دلار است. در این قراداد پیش‌بینی شده که ۴۰ ماه پس از امضاء توافقنامه، بهره‌برداری اولیه از فاز ۱۱ پارس جنوبی آغاز شود. میزان سرمایه‌گذاری در فاز نخست این پروژه ۲. ۴ میلیارد دلار اعلام شده. احمد علم‌الهدی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان خراسان رضوی، در سخنانی گفته بود که این قرارداد «یک حرکت استثماری و استعماری غرب» است. علم‌الهدی این ادعا را مطرح کرده بود که در پشت پرده، ایران ۷۵ درصد از سود این قرارداد را به شرکت توتال واگذار کرده است. اما بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت این اظهارات را تکذیب کرده است.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی به خبرگزاری خانه ملت گفته است که تلاش برای اخذ امضاء از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای طرح توقف موقت قرارداد توتال ادامه دارد.

جبار کوچکی‌نژاد، یکی دیگر از اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفته است چنین طرحی در مجلس مطرح نیست:

«ما در مورد قرارداد توتال در حال نگارش نامه‌ای به رئیس جمهوری هستیم. در این نامه تاکید شده که قرارداد ایران با توتال بر خلاف قانون اساسی و دارای ایراداتی است و سلطه بیگانگان را بر ما بیشتر می‌کند.»

محمد جواد ابطحی نماینده مردم خمینی‌شهر و یکی دیگر از اعضای ولایتمدار مجلس نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا از تهیه طرح سه‌فوریتی یاد شده اظهار بی‌اطلاعی کرده و گفته است:

«چنین موضوعی در فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس مطرح نشده. فقط قرار است در مورد قرارداد توتال نامه‌ای به رئیس جمهوری بدهیم.»

حسن روحانی دوشنبه ۱۲ تیر در دیدار پاتریک پویانه، مدیر عامل شرکت توتال فرانسه خاطرنشان کرده بود که سیاست‌ دولت او همکاری یا شرکت‌های بزرگ مانند توتال است.

در خرداد ۱۳۸۹ برای نخستین بار ۵ فاز پارس جنوبی به قرارگاه خاتم‌الانبیا سپاه پاسداران واگذار شد. سپاه اما در بهره‌برداری از منابع گازی از میدان مشترک بین ایران و قطر موفق نبود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.