ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کشف ردپای «دایناسورهای پیراپرنده‌» در مازنداران؛ منابع چینی تأیید کردند

قدمت ردپاها این دایناسورهای پیراپرنده‌ احتمالاً به ۱۷۰ میلیون سال پیش باز می‌گردد. مشخصه اصلی این دایناسورها چنگال فنری برآمده‌شان بود که برای شکار استفاده می‌کردند.

چند زمین‌شناس و متخصص فسیل‌های مهره‌دار از کشف ردپای دایناسورها در منطقه بلده مازندران خبر دادند.

قدمت ردپاها این دایناسورهای پیراپرنده‌ احتمالاً به ۱۷۰ میلیون سال پیش باز می‌گردد

خبر کشف ردپای دایناسورهای موسوم به پیراپرنده‌ها، نخستین بار در مجله «مردم» و «چاینا دیلی» منتشر شد.

قدمت ردپاها این دایناسورهای پیراپرنده‌ احتمالاً به  ۱۷۰ میلیون سال پیش باز می‌گردد.

نصرالله عباسی از جمله متخصصان درگیر در این اکتشاف به خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) گفته: «به علت اینکه رد دو انگشت روی خاک حک شده است و یکی از انگشتان پیراپرنده‌ها به صورت حلقه و رو به بالاست به این نتیجه رسیدیم که این آثار متعلق به آنهاست».

او درباره حضور و اعلام این کشف از سوی پژوهشگران چینی هم گفت: «به خاطر اینکه آنها منابع مالی قابل توجهی برای پژوهش در نظر گرفته بودند و پیوندهایی از نظر آثار کشف‌شده میان ایران و چین وجود داشت تصمیم گرفتیم این پروژه را به صورت مشترک انجام دهیم.»

ردپای دایناسورهای پیراپرنده‌‌ نخستین‌بار در سال ۱۹۹۰ در چین کشف شده بود.

اندکی پس از اعلام این کشف از سوی مجلات و پژوهشگران چیتی، دلاور بزرگ‌نیا، مدیرکل میراث فرهنگی مازندران در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر اعلام کرد که ایران هنوز مستنداتی در این زمینه ندارد اما «با توجه به کشف ردپای دایناسور در دیگر مناطق ایران، احتمال کشف آن در مازندران نیز وجود دارد».

هر چند این اظهارات در حالی بیان می‌شود که ردپاهای اخیر به‌ گونه‌های متفاوتی از دایناسورهای پیراپرنده‌ها تعلق دارد. اگر صحت این ردپاها تأیید شود ایران چهارمین نقطه‌ای در جهان است که اثری از این دایناسورها در آن یافت شده.

این دایناسورها در مجموعه فیلم‌های «پارک ژوراسیک» شکارگرانی درنده خو تصویر شده‌اند که به صورت دسته‌جمعی به شکار می‌رود. اگرچه کشف ردپاها در مازندران نشان داد که این دایناسور یک شکارچی تنها بوده. مشخصه اصلی این دایناسور چنگال فنری برآمده‌اش است که از آن برای شکار استفاده می‌کنند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بهزاد

    باباجون جک هم برای جامعه لازمه. اگر با آیت الله جنتی شوخی میکنم به خاطر اینه که کمی بخندیم. انتظار نداشتم اجازه انتشار به آن ندهید

  • Mg

    عکسی میخوام براتون ارسال کنم راجع به پیراپرنده گان. چند وقت پیش در گروه های مجازی عکسی نظرم را جلب کرد. براتون جالب خواهد بود

  • فرهاد - فریاد

    با توجه باینکه تغییرات و دگرگونی های زمین شناسی و بالا آمدن البرز متعلق به حدود ۶۰ میلیون سال پیش است وجود چنین پرندگانی در این منطقه تقریبا غیرممکن می نماید و رد این پاها هم بیشتر می تواند شبیه سازی شده و آنرا تشبیه کرده باشند .