ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بیش از ۱۲ میلیون نفر در ایران به اختلالات روانی دچارند

میزان ابتلا به اختلالات روانی در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال کشور ۲۳.۶ درصد است. میزان ابتلای به این اختلالات اما در مردان کمتر از زنان است.

بیش از ۱۲ میلیون نفر در ایران از اختلال روانی رنج می برند؛ زنان شش درصد بیشتر از مردان.

در میان ۸۰ میلیون ایرانی، حدود ۱۲ و نیم میلیون نفر نشانه‌هایی از اختلالات روانی دارند

بر اساس آنچه مطالعات رسمی سیمای سلامت ایرانیان خوانده شده، در میان ۸۰ میلیون ایرانی، حدود ۱۲ و نیم میلیون نفر نشانه‌هایی از اختلالات روانی دارند که از این میان حداقل ۲.۲ دهم میلیون در سال ۹۵ به مراکز روان شناسی مراجعه و درمان شده اند.

این آمار میزان ابتلا به اختلالات روانی را در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال کشور ۲۳.۶ درصد می داند و نسبت آن در مردان کمتر از زنان است.

خبرگزاری خانه ملت روز سه شنبه ۲۷ تیر با اعلام این آمار در گزارشی به موضوع اختلالات روانی پرداخته است.

در این گزارش، با استناد به آمار موسسه گالوب در سال ۲۰۱۷ که کشورها را بر اساس میزان پرخاشگری افراد جامعه دسته بندی کرده و ایران در رتبه نخست قرار گرفته، درباره شرایط نگران کننده جامعه ایرانی در زمینه اختلالات روانی هشدار داده شده است.

این آمارها البته از سوی مقام های رسمی جمهوری اسلامی تأیید نشده اند اما زهرا ساعی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس گفته است با توجه به افزایش آمار بیکاری و وضعیت نامناسب زندگی‌های اجتماعی و خانوادگی، سلامت روانی افراد بیشتر در معرض تهدید است و بنابراین اختلالات روانی را در کمین خانواده هاست.

ساعی بر این باور است که افراد عموما به دلیل «هزینه بالای مشاوره» و «عدم فرهنگ سازی»، توانایی و انگیزه مراجعه به مراکز مشاوره را ندارند: «افزایش اختلالات روانی بر آسیب‌های اجتماعی اثر می گذارد. سیر صعودی شیوع اختلالات روانی در ایران وضعیت نامناسبی را در کشور نشان می‌دهد که جای نگرانی بسیار دارد.»

  • نشانه‌های اختلالات روانی در حالی رو به افزایش است که مسئولان وزارت بهداشت از تاثیر دو سویه آن بر آسیب‌های اجتماعی خبر می‌دهند و نمایندگان مجلس هم بر تلاش برای کنترل این اختلالات در سنین کودکی و تقویت فرهنگ مراجعه به روان شناس تاکید دارند.

نمایندگان مجلس ایران اما در تلاشند برای کنترل میزان اختلالات روانی و مسائل مرتبط با آن اقدام کنند.

بر این اساس در بند ششم ماده ۱۱۷ برنامه ششم توسعه اجرای برنامه های آموزشی و مشاوره بر عهده سازمان روان شناسی و مشاوره قرار داده شده و بر ارائه این آموزش ها در بستر و فضای مجازی تاکید شده است.

برنامه ششم توسعه همچنین مشاوره ازدواج را قبل از جاری شدن عقد اجباری کرده است.

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • فسردگی

    این آمارها قابل اعتماد نیست. قطعا به مراتب درصد بالا و احتمالا اکثریت قاطع مردم با درجاتی مشکلات روحی دارند. مگر میشود بیش از 70% جمعیت زیر خط فقر باشند و از سلامت روانی برخودارباشند؟! سالهاست اکثریت که بلاتکلیف و نگران از اینده و معاش ! در حالی برخی رسانه های منتقد دولت در داخل اعلام کردند دو سوم جمعیت عملا بیکارند دولت امارسازی میکند 3 ملیون بیکار با همان تعریف مضحک دو ساعت کار در هفته! احتمالا این آمار هم از همان دست آمارسازی دولتی است. 38 سال تحریم وبحران و استرس از جنگ و تجزیه طلبی و کشتار قومی ...، میلیون ها چک برگشتی. سالی 700 هزار تشکیل پرونده و میلیون پرونده معطل، سالانه فقط 600 هزار نفر مورد بازخواست درباره حجاب و پوشش از سوی گشت ارشاد میگیرند، اخبار دائمی مملو از اتفاقت ناخوشایند از رسانه ها و تا در و دیوراف میلیون بار مزاحمت خیابنی، میلیون ها مجرد محرومیت جنسی و عاطفی، مییلون زن مطلقه و فرزندان بدسرپرست، 13 میلیون حاشیه نشینی بدمسکن، سالی یک میلیون نفر جوان با اجبار به سربازی میبرند،... میدانید چه بلایی سر سلامتی ملت درمیاورد. آن وقت می گویند 12 میلیون مشکل روحی دارند! یعنی 68 میلیون نفر دیگر اوضاعشان خوب و خوش است! چرت و پرت می گویند! هر آدم سالمی وقت مدت کوتاهی در شرایط اجتماعی-سیاس-یفرهنگی استرس زاو بیماری زای ایران زندگی کند بیماری روانی میگرد.