ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تلگرام در ایران: جنجال انتقال سرورها، ناامن‌بودن نسخه فارسی و وثیقه نیم‌میلیاردی فعالان بازداشتی

واعظی می‌گوید که هم سرورهای تلگرام و هم شبکه تحویل محتوای آن به ایران منتقل شده‌. دوروف تکذیب کرد و پیشتر هم موبوگرام، نسخه ایرانی تلگرام را ناامن خواند.

وزیر ارتباطات انتقال همزمان سرورها و نیز شبکه تحویل محتوای (CDN) تلگرام به ایران را بر خلاف اعلام خود این شرکت تأیید کرد. مدیر تلگرام بالافاصله این خبر را تکذیب کرد. او پیش از این نیز در پیامی توئیتری موبوگرام، نسخه فارسی تلگرام را ناامن خواند. برای مدیران بازداشتی کانال‌های اصلاح‌طلب تلگرام نیز وثیقه ۵۰۰ میلیونی صادر شده و برخی از آنان با تودیع آن آزاد شده‌اند.

دوروف، مدیر تلگرام

محمود واعظی، وزیر ارتباطات یکشنبه، هشتم مرداد در افتتاحیه پارک فناوری اطلاعات کرج به خبرنگاران گفت که سرورهای تلگرام و شبکه تحویل محتوای آن هر دو به ایران منتقل شده و « تا سرور وجود نداشته باشد CDN در آن نصب نمی‌شود.»

دوروف بالافصله در واکنش به اظهارات وزیر ارتباطات در توئیتر خود نوشت: «این اطلاعات [داده‌شده از سوی وزیر ارتباطات ایران] نادرست است.»

پاول دوروف، مدیر تلگرام دو روز پیش در توییتر خود ابتدا اعلام کرد که تنها برخی سرورهای «تحویل محتوای» تلگرام به ایران و بعضی کشورهای دیگر خاورمیانه منتقل شده است. او در همین حال نوشت: «اگر مقام‌های ایران سعی در پاک کردن اطلاعات این سرورها کنند، کاربران ایرانی می‌توانند از سرورهای اصلی در اروپا به این موارد دسترسی یابند.»

بر اساس توضیحات دوروف، سانسور محتوای تلگرام بدین ترتیب ممکن نیست، اگرچه کمپین حقوق بشر ایران نسبت به دسترسی ایران به محتوای کانال‌های تلگرامی با بیش از ۱۰۰ هزار عضو هشدار داده. به گفته این کمپین، با توجه به قانون ثبت کانال‌های تلگرامی وجود سی.دی.ان‌های تلگرام در ایران می‌تواند خطرات بیشتری را در پی داشته باشد.

    تلگرام در زمینه سرورهای تحویل محتوا چنین توضیحی داده است: «از نسخهٔ ۴.۲ تلگرام ما از CDN رمزنگاری شده برای ذخیره فایل‌های کانال های عمومی با بیش از ۱۰۰٫۰۰۰ عضو پشتیبانی می‌کنیم. نقاط ذخیره سازی CDN در مناطقی در نظر گرفته شده اند که تلگرام ترافیک زیادی دارد ولی ما به دلایل مختلف تمایلی به قرارگیری سرورهای تلگرام در آن مناطق نداریم.»

    مقام‌های قضائی ایران خواهان انتقال سرورهای تلگرام به این کشور بودند تا اعمال کنترل بر محتوای کانال‌های تلگرامی آسان‌تر شود. عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل در امور فضای مجازی گفته بود وزارت ارتباطات برای بیگانگان در فضای مجازی «اتوبان‌کشی» کرده و ادعا کرده بود اعضای گروه «دولت اسلامی» (داعش) از طریق تلگرام حمله به تهران را سازماندهی کردند.

    — Telegram Messenger (@telegram) July 27, 2017

    تلگرام سه روز پیش در توئیتی در پاسخ به کمپین حقوق بشر ایران اعلام کرد: «هیچ محتوایی در ایران "مستقر" نمی‌شود. بعضی کپی‌های رمزگذاری‌شده در ایران ذخیره می‌شوند. نسخه اصلی روی سرورهای تلگرام است و "همیشه" در دسترس ایرانی‌ها».

    تلگرام محبوب‌ترین سرویس پیام‌رسان در ایران است. بیش از ۲۳ میلیون کاربر تلگرام، یعنی حدود نیمی از کاربران این سرویس پیام‌رسان در جهان، ساکن ایران هستند.

    موبوگرام استفاده نکنید

    دوروف در توئیت جدید دیگری درباره تلگرام در ایران به نسخه ایرانی این نرم‌افزار با نام موبوگرام اشاره کرد.

    نسخه فارسی تلگرام در فروشگاه نرم‌افزار گوگل

    او نوشت که «موبوگرام، نسخه ایرانی منسوخ و احتمالاً ناامن تلگرام است. استفاده از آن را توصیه نمی‌کنم.»

    پس از مسدودشدن برخی امکانات نرم‌افزار تلگرام در ایران، و نیز برای افزایش سرعت این پیام‌رسان محبوب، نسخه‌های ایرانی آن در دسترس کاربران قرار گرفت.

    وثیقه ۵۰۰ میلیونی برای مدیران تلگرامی بازداشتی

    علی مجتهدزاده، وکیل فعالان اصلاح‌طلب تلگرامی بازداشتی شنبه، هفتم مرداد از صدور قرار وثیقه ۵۰۰ میلیونی برای آنها خبر داد.

    به گفته او، برای هر شش مدیر بازداشت‌شده کانال‌های تلگرامی اصلاح‌طلب وثیقه یکسانی تعیین شده و سه تن از آنان تا کنون آزاد شده‌اند، یکی دیگر از آنها قرار است امروز آزاد شود و یک متهم دیگر هنوز قادر به تأمین این وثیقه نشده.

    مجتهدزاده از وضعیت متهم ششم اطلاعی نداشت.

    ۲۵ اسفندماه گذشته مأموران اطلاعات سپاه ادمین‌های چند کانال خبری اصلاح‌طلب را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

    غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه ادعا کرده بود که این کانال‌ها مطالب «ضدامنیتی، مستهجن و خلاف عفت عمومی» منتشر می‌کنند و با «سرویس‌های اطلاعاتی بیگانگان» در ارتباط بودند.

    مسئولان دولتی، از جمله رئیس‌جمهوری و وزیر اطلاعات اما این اتهام‌ها را سیاسی خواندند.

    این فعالان تلگرامی در زندان در اعتراض به بازداشت خود دست به اعتصاب غذا زدند.

      شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب روزهای ۲۲ تا ۲۴ مرداد به پرونده این فعالان تلگرامی رسیدگی خواهد کرد.

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      نظری وجود ندارد.