ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اصلاح‌طلبان مجلس: برای حمایت از کابینه دوازدهم «چک سفید امضاء» نداده‌ایم

اعضای هیأت رئیسه فراکسیون امید با محمد خاتمی دیدار و گفت‌وگو کردند. آن‌ها اکنون می‌گویند حمایتشان از روحانی در انتخابات ریاست جمهوری الزاماً به معنای حمایت از ترکیب کابینه دوازدهم نیست.

اعضای هیأت رئیسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی ظهر چهارشنبه ۱۱ مرداد با محمد خاتمی دیدار و گفت‌وگو کردند. سخنگوی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی بعد از این دیدار اعلام کرد که حمایت فراکسیون اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری از حسن روحانی الزاماً به معنای «چک سفید امضاء» برای حمایت از اعضای کابینه دوازدهم «با هر ترکیبی» نیست.

محمد رضا عارف، رئیس فراکسیون امید در دیدار با حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی

مراسم تحلیف حسن روحانی ۱۴ مرداد در مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود. حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهوری اسلامی ۲۱ تیر اعلام کرده بود که حسن روحانی در مراسم تحلیف در مجلس شورای اسلامی فهرست وزیران را هم ارائه می‌‌دهد. از هم‌اکنون ناخشنودی اصلاح‌طلبان از ترکیب کابینه دوازدهم آشکار است. از دیدار اعضای هیأت رئیسه فراکسیون امید با محمد خاتمی اطلاع چندانی به بیرون درز نکرده است. بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید به گفتن این نکته بسنده کرده که دیدار با خاتمی «به عنوان فرد اثرگذار در انتخابات» و «لیدر جریان اصلاح‌طلب» برای همفکری درباره مسائل پیش روی سیاسی بود. یکی از این مسائل ترکیب اعضای کابینه دوازدهم است. بهرام پارسایی درباره چند و چون حمایت اصلاح‌طلبان از وزرای پیشنهادی روحانی در کابینه دوازدهم گفته است:

«در انتخابات از آقای روحانی حمایت کردیم و ایشان توانست با همت مردم، حمایت جریان اصلاحات و آقای خاتمی رأی ۲۴ میلیونی کسب کند. بر همین اساس انتظار می‌رود کابینه قدرتمند چیده شود. چنین کابینه‌ای از حمایت قاطع فراکسیون برخوردار خواهد بود. اما برای کابینه آینده با هر ترکیبی چک سفید امضا نداده‌ایم.»

دو هفته پیش محمد رضا عارف، رئیس فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی اعلام کرده بود که اصلاح‌طلبان برای خود در کابینه بعدی سهمی در نظر نگرفته‌اند. آن‌ها فقط گزارشی از عملکرد وزرا در دولت یازدهم تهیه کرده‌اند که به صورت محرمانه در اختیار رئیس جمهوری اسلامی قرار می‌‌دهند. این گزارش در دیدار با روحانی همراه با نامه ۱۵۷ نماینده مجلس درباره ضرورت حضور زنان در کابینه دوازدهم به حسن روحانی تقدیم شد اما ناخشنودی اصلاح‌طلبان باقی ماند. بعد از انتقادات علی مطهری و محمود صادقی از عملکرد روحانی در انتخاب اعضای کابینه دوازدهم، عبدالله نوری نیز با صراحت از رئیس جمهوری اسلامی خواست زنان و اهل سنت را ندیده نگیرد.

محمود صادقی، نماینده اصلاح‌طلب گفته بود روحانی به دلیل برخی ملاحظات و فشارها تمایلی به معرفی زنان به عنوان وزیر ندارد.

حسن روحانی ۸ مرداد در دیدار و گفت‌وگو با برادران لاریجانی، رؤسای مجلس و قوه قضائیه از فرارسیدن «فصل همدلی» سخن گفته بود.

بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید گفته است بعد از معرفی اعضای کابینه دوازدهم به مجلس، فراکسیون اصلاح‌طلبان نظر خود را اعلام می‌کند:

«معیارهای فراکسیون درباره کابینه آینده هم در واقع از موضع حمایت از رئیس جمهور است تا این کابینه در چهار سال آینده قابل دفاع باشد. همچنان که فراکسیون نتیجه ارزیابی خود درباره کابینه یازدهم را در اختیار رئیس‌جمهور قرار داد، اکنون هم پس از اعلام رسمی گزینه‌های پیشنهادی برای کابینه د وازدهم درباره آنها اعلام موضع خواهیم کرد.»

پیش از این تحولات، خبرهایی منتشر شده بود مبنی بر اینکه حسن روحانی اعضای کابینه دوازدهم را پیش از معرفی به مجلس به رهبر جمهوری اسلامی معرفی کرده است. دفتر نشر آثار علی خامنه‌ای اما با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود که رهبر در تعیین یکایک وزیران نظر خود را به روحانی تحمیل نکرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.