ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

افزایش بودجه دولتی سپاه قدس و برنامه موشکی در طرح مقابله با تحریم‌های آمریکا

دولت روحانی موظف شده که هزارمیلیاردتومان به برنامه موشکی و هزارمیلیاردتومان به سپاه قدس اختصاص دهد. دادگاه‌هایی مخصوص جرایم «تروریستی» تحت حمایت آمریکا نیز تشکیل می‌شود.

جزئیات طرح مقابله با تحریم‌های مصوب کنگره آمریکا علیه ایران در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. تهران می‌گوید این طرح ناقض مفاد توافق هسته‌ای با قدرت‌های گروه ۱+۵ نیست. در طرح مجلس هزارمیلیاردتومان کمک دولتی به سپاه قدس، شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران ایران تعلق می‌گیرد.

لاریجانی این طرح را «گام اول» خواند

این طرح که «مقابله با اقدامات تروریستی و ماجراجویانه آمریکا» نام دارد، یکشنبه، ۲۲ مرداد با ۲۲۸ رأی موافق، یک رأی مخالف و دو رأی ممتنع از تصویب نمایندگان مجلس ایران گذشت.

قوانین تصویب‌شده به تلافی تحریم‌هایی است که کنگره ایالات متحده سه‌شنبه، ۲۵ ژوئیه به عنوان بخشی از «قانون مقابله با متخاصمان آمریکا از طریق تحریم» علیه ایران تصویب کرد.

تحریم‌ ایران علیه «برنامه موشک‌های بالستیک و سلاح‌های کشتار جمعی» این کشور وضع می‌شود و برای اولین بار کل سپاه پاسداران را مستقیماً هدف قرار می‌دهد. «ناقضان حقوق بشر» در ایران نیز مشمول این تحریم‌ها می‌شوند.

طرح مجلس شورای اسلامی ایران دولت حسن روحانی، رئیس‌جمهوری و نهادهای امنیتی و نظامی را موظف کرده که «با رعایت سلسه مراتب نیروهای مسلح و با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی ظرف مدت شش‌ماه پس از تصویب این قانون نسبت به تهیه و ارائه برنامه راهبرد جامع مقابله با تهدیدات آمریکا و فعالیت‌های ایذایی این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران» اقدام کنند.

«طرح ناقض برجام نیست»

علی لاریجانی، رئیس مجلس این طرح را «گام اول ایران» برای مقابله با آمریکا خواند و از اجرای ۱۶ اقدام دیگر خبر داد که به گفته او در هیئت نظارت بر «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) تصویب شده‌اند.

افزایش تنش بین واشنگتن و تهران و تصویب تحریم‌ها علیه ایران در کنگره آمریکا برجام را با خطر شکست مواجه کرده است. ایران گفته آغازگر نقض برجام نخواهد بود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده اما خواستار یافتن راهی برای توجیه عدم پایبندی ایران به متن برجام است. او جمعه برای چندمین بار ایران را ناقض «روح برجام» خواند.

عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران به نمایندگان مجلس گفت که دولت حامی طرح آنها است. به ادعای او، طرح به گونه‌ای تصویب شده که ناقض برجام نباشد.

مقابله با «افراد و سازمان‌های تروریستی» مورد حمایت آمریکا

در متن این طرح ادعا شده که ایالات متحده حامی تروریسم در منطقه خاورمیانه و حوزه خلیج فارس است و از نهادهای یادشده خواسته تا گزارش‌هایی را در رابطه با «اقدامات تررویستی و ماجراجویانه» واشنگتن و راهبردهایی برای مقابله با این اقدام‌ها آماده و به طور مرتب به مجلس گزارش دهند.

این طرح بخشی از آنچه را «افراد و سازمان‌های تروریستی» مورد حمایت آمریکا می‌خواند، در مرزهای ایران در نظر گرفته و دولت و سپاه پاسداران را مأمور شناسایی آنها کرده است. در متن طرح آمده که «قوه قضائیه موظف است، شعبه یا شعبی از دادسراها و دادگاه‌های کیفری صالح را برای رسیدگی به جرائم تروریستی که توسط افراد و سازمان‌های تروریستی مورد حمایت آشکار و پنهان آمریکا و یا دیگر کشورهای متخاصم علیه ایران مرتکب می‌شوند اختصاص دهد. هرگونه همکاری با دولت و نیروی نظامی و اطلاعاتی آمریکا در جرائم تروریستی،‌ مستوجب محکومیت به مجازات می‌باشد.»

پس از حمله گروه «دولت اسلامی» (داعش) به ساختمان مجلس و مقبره روح‌الله خمینی در تهران، فضای امنیتی در ایران تشدید شد و تا کنون بارها اخباری مبنی بر «برخورد با تروریست‌ها» انتشار یافته.

دولت ایران تنها در اشاره به داعش از لفظ «تروریست» استفاده نمی‌کند. فعالان مدنی و حقوق بشر نسبت به این مسئله هشدار داده‌اند.

مجلس ایران همچنین «ناقضان حقوق بشر» در دولت ایالات متحده را تحریم کرده‌است.

کمک‌ مالی دولت به سپاه قدس

در ماده ۱۱ و ۱۲ طرح مجلس، دولت حسن روحانی موظف به اختصاص سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه برنامه موشکی و تقویت نهادهای اطلاعاتی و نظامی ایران شده است.

بر اساس این طرح، دولت باید هزار میلیاردتومان به برنامه موشکی تخصیص دهد، هزارمیلیارد تومان برای انجام اقدامات یادشده در طرح بین وزارتخانه‌های خارجه، اطلاعات و دفاع تقسیم کند، و هزار میلیاردتومان نیز به سپاه قدس بپردازد.

سپاه قدس شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران به فرماندهی قاسم سلیمانی است. واشنگتن تا پیش از متن تحریم‌های اخیر، همواره ادعا می‌کرد که مسئول اصلی اقدام‌های بی‌ثبات‌کننده تهران در منطقه و «حامی گروه‌های تروریستی» است.

سپاه قدس در سازماندهی شبه‌نظامیان شیعه در عراق و سوریه نقش اصلی را ایفا کرده است.

مجلس همچنین از دولت و نیروهای مسلح خواست که « به تقویت توانمندی‌های دفاعی ایران در همه زمینه‌های آفندی و پدافندی از جمله هوایی، دریایی، زمینی، موشکی و تقویت پدافند غیر عامل در مقابل حملات هسته‌ای و ساخت پیش‌ران‌ها، باطری‌های هسته‌ای، تصویربرداری نوترونی و پزشکی هسته‌ای» بپردازند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    تو فایل صوتی آقای منتظری که مربوط به دیدار هیأت مرگ با ایشون در کشاکش قتل‌عام ـ 24مرداد 67 ـ بود و 19مرداد 95منتشر شد، یکی از اعضای هیأت مرگ گفت: «حدود بیست و چند نفر هم داریم که اینها وقتی آمدند زندان حدود 16 - 17سالشون بوده و الآن بیست و سه چهار سالشونه. حدود 40مورد از اینها که فقط سه تا امضا شده باز هنوز اجرا نکردیم. فقط به این لحاظ که گفتیم تا آخرین روز یه اتمام‌حجت دیگری هم با اینها بشه که اگه واقعاً راهی برای برگشت نبود آنوقت تصمیم گرفته بشه.» یعنی ما ملاحظه افراد زیر 18سال رو کردیم!! و... در حالی که اغلب کسانی که حلق‌آویز شدن دانش‌آموز بودن. یعنی زمان دستگیری 16یا 17سال بیشتر نداشتن. جوانان و نوجوانانی که با دنیایی رؤیا و آرزو، از تو مدرسه به اتاقهای بازجویی رفتن و بعد از 7سال شکنجه، حلق‌آویز شدن. لیلا حاجیان، سهیلا حمیدی، رؤیا خسروی، مهری درخشان‌نیا، سهیلا شمس، سهیل دانیالی، مسعود افتخاری، حمید معیری، حمید خضری و بسیاری دیگر زمان دستگیری 16سالشون بود. سودابه رضازاده، مهتاب فیروزی، فرحناز مصلحی، پروین باقری، سعید سالمی، جواد سگوند، احمدعلی وهاب‌زاده و... 15ساله دستگیر شدن. احمد غلامی فقط 13سالش بود... همه اعدام و قتل‌عام شدن. باید لحظه‌یی، فقط لحظه‌یی از این جهنمی کهبرای مردم درست کردن فاصله بگیریم و کمی از دورتر و بالاتر نگاه کنیم تا بیشتر و بهتر بتونیم عمق فاجعه‌رو درک کنیم. چرا لیلا و شیوا و زهرا و سودابه که آرزو داشتن روزی معلمی فداکار یا پزشکی بی‌رنگ و یا پرستاری دلسوز برای مردمشان شوند، از پشت نیمکت مدرسه به پای چوبه‌های دار رفتن؟ چرا باید آنان که اسطوره‌های کوچک مهربانی و عاطفه در محله و فامیل بودند دستگیر و قتل‌عام شوند! چرا به‌خاطر عقیده زندان؟! چرا شکنجه؟ چرا اعدام؟