ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ماراتن اعتصاب‌های کارگری در خوزستان: کسی پاسخگو نیست

اعتصاب‌ها و اعتراض‌های کارگری در خوزستان ادامه دارد: اعتصاب ۲۸ روزه کارگران سیمان کارون مسجدسلیمان و اعتصاب و تظاهرات کارگران گروه ملی فولاد ایران.

شهرهای مختلف خوزستان در هفته‌های اخیر به طور روزمره شاهد اعتصاب ها و اعتراضات طولانی کارگرانی بوده است که عمدتا به ماه‌ها تعویق دستمزدها، نداشتن امنیت شغلی یا توقف تولید معترض بوده‌اند. روز دوشنبه ۲۳ مرداد نیز خوزستان شاهد حداقل دو اعتصاب بود: اعتصاب ۲۸ روزه کارگران سیمان کارون مسجدسلیمان و اعتصاب و تظاهرات کارگران گروه ملی فولاد ایران.

فرماندار خوزستان کارگران سیمان کارون را که تا ۱۷ ماه حقوق نگرفته‌اند به «رعایت قانون» فراخوانده. امام جمعه اهواز هم برای چندمین بار از قوه قضاییه خواسته برای حل مشکل کارگران گروه ملی فولاد ایران دخالت کند. او کارگرانی را که پنج ماه است دستمزد نگرفته‌اند به داشتن صبر دعوت کرده است.

فیلم کوتاه منتشر شده در کانال تلگرام اتحادیه آزاد کارگران ایران نشان می دهد کارگران گروه ملی فولاد ایران در تجمع روز دوشنبه ۲۳ مرداد خود در خیابان شعار می‌دادند: «توپ، تانک، فشفشه، حساب باید پر بشه!»

اعتصاب در گروه ملی فولاد ایران از ۲۹ تیر

اعتصاب حدود چهار هزار کارگر «گروه ملی فولاد ایران» روز ۲۹ تیر آغاز شد. از آن روز تجمع به امری روزمره برای کارگران این کارخانه تبدیل شده است. یک روز مقابل کارخانه، روز دیگر مقابل اداره کار، روز سوم مقابل استانداری و این اواخر روزهای کاری مقابل بانک ملی (که در حال حاضر کارخانه تحت پوشش آن قرار دارد) و روزهای جمعه هم در مصلی.

کارگران پنج تا هشت ماه گذشته مزد نگرفته‌اند و حق سنوات آن‌ها از سال ۹۰ پرداخت نشده است. هر یک از کارگران به طور متوسط پنج میلیون تومان مطالبه معوقه دارد. دفترچه بیمه درمانی کارگران به دلیل بدهکاری شرکت به سازمان تامین اجتماعی تمدید نمی‌شود. تولید کارخانه نیز متوقف شده است.

۱۰ مرداد که کارگران مقابل دفتر مدیریت این شرکت تجمع کرده بودند، محمود حسینی، قائم‌مقام شرکت در تجمع آنان حاضر شد و قول داد ۱۵ مرداد حقوق کارگران واریز شود اما به این وعده عمل نشد.

روز جمعه گذشته کارگران برای بیان اعتراض خود در مصلای اهواز حاضر شدند. روز بعد، سفره طولانی خالی را برای نشان دادن فقر خود مقابل بانک ملی پهن کردند. روز دوشنبه ۲۳ مرداد هم در خیابان تجمع کرده و شعار دادند.

ابوالحسن حسن زاده، امام جمعه اهواز در چند هفته اخیر بارها به مسئولان توصیه‌ کرده است به خواست‌های کارگران گروه ملی رسیدگی کنند.

او  روز ۲۳ مرداد به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت تجمعات کارگران گروه ملی از روی سیری نیست و خواستار دخالت قوه قضاییه شد.

این کارخانه در پی جنجال مربوط به پرونده اختلاس گروه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا در استان خوزستان مصادره شد، مدتی تحت کنترل دادستانی بود و بعد در ازای بدهی‌های آن به بانک ملی، به این بانک واگذار شد. اخباری مبنی بر دخالت امام جمعه در واگذاری آن نیز منتشر شد که او در نماز جمعه آن را تکذیب کرد.

پس از نزدیک به یک ماه از آغاز اعتصاب و حضور روزمره کارگران در خیابان ها، نه بانک و نه هیچ نهاد دولتی دیگری اقدامی انجام نداده است. امام جمعه گفته است: «مشکل عدم راه‌اندازی تولید این کارخانه مشکل در داخل کشور است و مساله‌ای نیست که به تحریم‌های خارجی وابسته باشد و مسئولان باید تصمیماتی اتخاذ کنند تا شاهد حل مشکلات باشیم.»

به گفته او «قوانین دست و پاگیر قوه قضاییه و مشغله‌های بسیاری که مسئولان این حوزه دارند» باعث بی‌پاسخ ماندن مطالبات کارگران شده است. در عین حال اما پاسخ او به کارگران دعوت به صبر است تا «بدخواهان از این مساله سوء استفاده نکنند.»

۲۸ روز اعتصاب در سیمان کارون مسجدسلیمان

کارگران سیمان کارون مسجدسلیمان از روز ۲۵ تیر در اعتصابند. دستمزد ‌آنها از هفت تا ۱۷ ماه پیش پرداخت نشده است. حق بیمه آن‌ها هم به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.

اعتصاب قبلی کارگران با وعده کارفرما موقتا پایان یافته بود. فرماندار مسجد سلیمان دوباره از کارگران خواسته است به سر کار بازگردند و مطالبات خود را از مسیر قانونی پیگیری کنند؛ حال آن که تولید کارخانه یک ماه است از سوی کارفرما متوقف شده است.

علیرضا گروهی، فرماندار مسجد سلیمان، عقب‌ افتادن مطالبات کارگران را تایید کرده اما گفته است پرداخت مطالبات کارگران تنها در صورت ادامه فعالیت‌های این واحد تولیدی میسر است. او از تشکیل جلسه‌ای در «شورای کارگری مسجد سلیمان» برای رسیدگی به مشکلات کارگران خبر داده و از کارگران خواسته است برای رسیدگی به خواست خود «مسیر قانونی» را طی کنند.

گروهی تاکید کرده است: «متوقف کردن فعالیت کارخانه از سوی کارگران راه‌حل مناسبی برای رسیدن به مطالبات معوقه نیست و در این بین اگر محل کارشان برای همیشه تعطیل شود تنها کارگران هستند که با چندین سال سابقه کار متضرر خواهند شد.»

او از کارگران خواسته است با خاتمه اعتراض صنفی خود، امکان برطرف شدن مشکل پیش آمده را فراهم کنند اما تولید این کارخانه از یکم اه پیش متوقف شده است و روشن نیست کارگرانی که هفت تا ۱۷ ماه دستمزد معوقه دارند چگونه می‌توانند در کارخانه‌ای که تولید آن متوقف شده امکان برطرف شدن مشکل پیش آمده را فراهم کنند.

اعتصاب‌های طولانی مدت در واحدهای دیگری نیز روی داده یا در جریان است. در نیشکر هفت‌تپه پس از هفته‌ها اعتراض به تعویق دستمزدها ۷۰ کارگر بازداشت یا احضار و به طور موقت آزاد شدند اما تنها یک ماه از دستمزد کارگران پرداخت شد. فازهای مختلف گاز در عسلویه نیز از هفته گذشته شاهد اعتصاب کارگران بوده است.

به گفته جواد کاظم‌نسب الباجی، نماینده اهواز در مجلس، ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی خوزستان تعطیل یا نیمه تعطیل شده است.

محمود یارعلی‌زاده، مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان نیز از بیکاری ماهانه ۶۵۲ نفر در این استان خبر داده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.