ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنگوی وزارت خارجه: نشانه‌ روشنی از رغبت عربستان برای بهبود روابط نمی‌بینیم

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است جمهوری اسلامی از هرگونه میانجی‌گری میان کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی استقبال می‌کند.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران می‌گوید جمهوری اسلامی هیچ‌گونه نشانه‌ واضحی از رغبت عربستان سعودی برای بهبود روابط دریافت نکرده است.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران

بهرام قاسمی، ضمن بیان این موضوع در گفت‌وگو با شبکه الجزیره گفت: «ایران از هرگونه میانجی‌گری میان کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی استقبال می‌کند.»

قاسمی اعلام میانجی‌گری قاسم اعرجی، وزیر کشور عراق میان ریاض و تهران را «به شرطی که این میانجی‌گری بتواند امنیت و ثبات منطقه را محقق کند»، اقدامی مثبت خواند.

قاسم اعرجی یکشنبه ۲۲ مرداد در دیدار با عبدالرضا رحمانی فضلی، همتای ایرانی خود اعلام کرد که مقام‎های عربستان سعودی از حیدر عبادی، نخست‌وزیر عراق خواسته‌اند که میان ریاض و تهران میانجی‎‌گری کند.

روابط دیپلماتیک ایران و عربستان ۱۳ دی‌ماه ۱۳۹۴ و پس از اعلام رسمی عادل جبیر، وزیر خارجه سعودی کاملاً قطع شد.

قطع روابط پس از حادثه منا و مرگ صدها زائر ایرانی حج، اعدام شیخ نمر، روحانی ناراضی شیعه و حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد صورت گرفت.

ایران و عربستان سعودی رقبای جدی منطقه‌ای هستند و در جنگ‌های سوریه، عراق و یمن نیروهای مورد حمایت آن دو علیه یکدیگر جنگیده‌اند.

بهرام قاسمی در این‌باره نیز گفت ایران امیدوار است که عربستان سعودی جنگ یمن را متوقف کند.

سایت «میدل ایست آی» به تازگی نوشته بود که محمد بن سلمان بن عبدالعزیز، ولیعهد ۳۱ ساله عربستان سعودی، به دو مقام سایق آمریکایی گفته که می‌خواهد از جنگ دو ساله یمن خارج شود. براساس ایمیل‌های فاش شده در این سایت، او مخالف روابط آمریکا با ایران نیست.

از سوی دیگر عربستان سعودی در ماه‌های اخیر به عراق و شخصیت‌های شیعه در این کشور، از جمله مقتدی صدر نزدیک‌تر شده است.

وزیر خارجه عربستان سعودی در ماه فوریه سال جاری به بغداد سفر کرد و حیدر مالکی، نخست‌وزیر عراق نیز در ماه ژوئن از عربستان سعودی دیدن کرد. سفر مقتدی صدر، از روحانیان بانفوذ شیعه در عراق، در پایان ماه ژوئیه به عربستان سعودی، گامی دیگر به‌سوی نزدیک شدن هر چه بیشتر دو کشور بود.

ایرج مسجدی، سفیر ایران در عراق گفته است: «این سفرها ارتباطی با ایران ندارد. عراق خود را کشوری عربی و اسلامی می‌داند،‌ بنا بر این در صدد گسترش ارتباط خود با کشورهای حوزه عربی است و تلاش می‌کند که رابطه‌ای منطقی‌ و دو طرفه در راستای منافعش با این کشورها داشته باشد.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.