ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اجلاس کمپ‌دیوید برای تجدید نظر در استراتژی آمریکا در افغانستان

اعزام سریاز بیشتر یا به‌کارگیری نیروهای مسلح خصوصی در افغانستان؟ دونالد ترامپ و مشاورانش در کمپ‌دیوید گرد می‌آیند که پاسخی برای این پرسش بیابند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و مشاورانش جمعه ۱۸ اوت در اجلاسی در کمپ دیوید درباره استراتژی آمریکا در جنگ افغانستان با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند. استیو بنن، مشاور ارشد ترامپ با درخواست فرماندهان نظامی آمریکایی در افغانستان مبنی بر افزایش تعداد سربازان مخالف است. او پیشنهاد داده که به جای اعزام سرباز بیشتر، نیروهای مسلح خصوصی در افغانستان به کار گرفته شوند.

سربازان ایرلندی در افغانستان هنگام تأمین امنیت محل برگزاری نشست مستشاران آمریکایی با مقامات نظامی افغانستان

دبیرکل ناتو ۲۹ ژوئن سال جاری اعلام کرده بود که به دلیل وضع فاجعه‌بار ارتش افغانستان و افزایش یافتن قدرت طالبان در این کشور، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در نظر دارد ۴ هزار سرباز به افغانستان اعزام کند. طرح ناتو برای اعزام سرباز به افغانستان، بخشی از استراتژی دولت ترامپ در مورد افغانستان است که اکنون در اجلاس ۱۸ اوت کمپ دیوید به بحث گذاشته می‌شود.

رئیس جمهور آمریکا درباره استراتژی در جنگ افغانستان با تردیدهایی روبروست. او در جلسه‌ای که ۱۹ ژوئیه با معاونان ارشد امنیتی خود در کاخ سفید برگزار کرد، خواهان تجدید نظر در استراتژی آمریکا در جنگ با افغانستان شده بود. خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که ترامپ در این جلسه به جیمز ماتیس، وزیر دفاع و جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفته بود که به سبب شکست آمریکا در جنگ افغانستان می‌بایست اخراج ژنرال جان نیکلسون، فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان را در نظر بگیرند.

یکی از چالش‌های ارتش آمریکا در افغانستان تعداد مشاوران نظامی است. ۳۹ کشور جهان با ۱۲۴۴۷ سرباز در افغانستان حضور دارند. ۲۸۶۵ نفر از سربازان به عنوان مشاور و مستشار نظامی فعالیت می‌کنند. ۷۷۶۶ نفر در قسمت پشتیبانی و ترابری یا به عنوان خلبان مشغول انجام وظیفه‌اند و ۱۸۱۶ نفر هم فرماندهی این عده را به عهده گرفته‌اند.

به دلیل عدم امنیت در افغانستان، مشاوران نظامی ناتو برای جابجایی در افغانستان و ارائه خدمات مستشاری به ارتش افغانستان به محافظان بیشتری نیاز دارند. تأمین محافظان لازم به این معنی‌ست که ناتو می‌بایست نیروی نظامی بیشتری را به افغانستان اعزام کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، اریک پرنس، بنیانگذار شرکت «بلک‌واتر» به وزارت دفاع آمریکا پیشنهاد داده که کل برنامه ارتش آمریکا در افغانستان را «بلک‌واتر» به عهده گیرد.

ارتش آمریکا بخشی از وظایفش را به «بلک واتر» سپرده است، اما فرماندهان آمریکایی مایل‌‌اند با افزایش تعداد سربازان ناتو بتوانند مستقل از «بلک‌واتر» اقدام کنند.

«بلک واتر» می‌گوید بیش از ۸۰ درصد از مأموریت‌هایش را با موفقیت به انجام رسانده است.

مشاوران نظامی ناتو نه تنها در معرض حملات طالبان قرار دارند، بلکه در ماه‌های گذشته حملات خودی هم افزایش پیدا کرده است. در یکی از آخرین موارد از این دست، اواسط ژوئن سال جاری یک کماندوی افغان در ولایت قندوز بعد از مشاجره لفظی با سربازان آمریکایی به آن‌ها تیراندازی کرد.

تأمین هزینه اعزام نیرو، اعم از قوای ارتس آمریکا یا یک ارتش اجیر مانند «بلک واتر» نیز یکی دیگر از چالش‌هاست.

پیش از این نیویورک تایمز در گزارشی ادعا کرده بود که مقامات افغان و مشاوران کاخ سفید به رئیس جمهور آمریکا گفته‌اند که افغانستان از معادن معدنی سرشاری برخوردار است. در این گزارش گفته شده بود که واشنگتن به زودی هیأتی را برای مذاکره با مقامات وزارت معدن افغانستان به این کشور اعزام می‌کند. بنا به ادعای نیویورک تایمز تداوم حضور نظامی آمریکا در افغانستان در گرو توافق بر سر بهره‌برداری آمریکا از این معادن است.

در ولایات هلمند، قندهار، زابل و ارزگان طالبان قدرت و نفوذ بیشتری دارد. در ولایاتی که تحت کنترل طالبان قرار دارند، ۳ میلیون نفر از جمعیت افغانستان زندگی می‌کنند. در ولایاتی که تحت کنترل دولت افغانستان قرار دارند ۲۱ میلیون نفر سکونت دارند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.