ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«مدیرعامل تلگرام بنا به ملاحظات اقتصادی حقیقت را درباره انتقال سرورها به ایران نمی‌گوید»

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به دو نمونه عقب‌نشینی تلگرام در روسیه و اندونزی گفت که «تقریبا همه کانال‌هایی که از داخل فعال می‌شوند، در سرور داخلی قرار می‌گیرند».

دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران درباره تناقض‌های موجود بین ادعاهای مدیرعامل تلگرام و مقام‌های ایرانی بر سر انتقال سرورها ادعا کرد که پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام به دلیل ملاحظات اقتصادی چیزها را به «شکل دیگری» مطرح می‌کند.

فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی

ابوالحسن فیروزآبادی، جمعه ۲۷ مرداد در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) مدعی شد که «طبق گزارش‌های دریافتی با انتقال سرورهای تلگرام به ایران تقریبا همه کانال‌هایی که از داخل فعال می‌شوند، در سرور داخلی قرار می‌گیرند و مسیر ارتباطی آنها در داخل طی می‌شود.»

او از مذاکرات جاری با شرکت تلگرام خبر داد و گفت:«همچنین در حال گفت‌وگو با تلگرام هستند که مقررات جمهوری اسلامی را رعایت کند و در بسیاری از زمینه‌ها نیز توافقاتی حاصل شده است.»

تلگرام محبوب‌ترین سرویس پیام‌رسان در ایران است. بیش از ۲۳ میلیون کاربر تلگرام، یعنی حدود نیمی از کاربران این سرویس پیام‌رسان در جهان، ساکن ایران هستند.

داستان تأییدها و تکذیب‌ها

پیش از این خبر انتقال سرورهای تلگرام، تکذیب آن از سوی پاول دوروف و نهایتاً تأیید انتقال سرورهای «تحویل محتوا» (CDN) به سردرگمی درباره پاسخ این پرسش انجامیده بود که آیا سرورهای تلگرام نهایتاً به ایران منتقل می‌شوند یا نه.

محمود واعظی، وزیر ارتباطات دولت یازدهم هشتم مرداد گفته بود که سرورهای تلگرام و شبکه تحویل محتوای آن هر دو به ایران منتقل شده و « تا سرور وجود نداشته باشد CDN در آن نصب نمی‌شود.»

دوروف بالافصله در واکنش به اظهارات وزیر ارتباطات در توئیتر خود نوشت: «این اطلاعات [داده‌شده از سوی وزیر ارتباطات ایران] نادرست است.»

پس از آن وزیر ارتباطات چنین واکنش نشان داد: «هر کسی از سرور برداشتی دارد؛ این موضوع که اینجا گفتند تلگرام سرورهای خود را به ایران منتقل کرده که ایران بتواند آن را فیلتر کند و به اطلاعات آن دسترسی داشته باشد و دخالت کند، به درستی توسط مدیرعامل تلگرام تکذیب شده است، اما آن چیزی که ما به آن اشاره کردیم و بر اساس توافق انجام می‌شود، این است که سرورها به ایران منتقل شده برای این که سی دی ان در آن قرار بگیرد تا کانال‌های پرظرفیت و پرمصرف به‌ جای این که به خارج بروند و برگردند، اطلاعات در همین داخل با سرعت و کیفیت بالا منتقل شود و هیچ کس این موضوع را تکذیب نکرده است.»

CDN یا شبکه (سرور)های تحویل محتوا با هدف به حداقل رساندن فاصله بین محل جغرافیایی کاربران و سایت‌های اینترنتی ایجاد شده‌اند.

شبکه سرورهای تحویل دهنده محتوا نسخه‌ای از فایل‌های مربوط به سایت‌ها را در نقاط جغرافیایی مختلف کپی کرده و آماده تحویل سریع به کاربران می‌کند.

دروغ مصلحتی و نمونه‌های روسیه و اندونزی

دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران به ایسنا درباره تکذیب‌های مدیرعامل تلگرام گفته است که « تلگرام مشابه همین مشکل تناقضات اظهاری را اخیرا با اندونزی و روسیه داشته است و اظهارات مقامات این دو کشور و متقابل آنها اظهارات تلگرام در رسانه‌ها منتشر شده، در ایران هم همین اتفاق افتاده است. اگر مطالبی مغایر هم، توسط مقامات ایران و تلگرام بیان می‌شود، به این علت است که ما توافق و مقررات مکتوبی در این حوزه نداریم. اما در این زمینه گفت‌وگو می‌شود و شرکت تلگرام بنا به ملاحظات اقتصادی ممکن است ترجیح دهد آنها را به شکل دیگری مطرح کند.»

روسیه و اندونزی هر دو تلگرام را در صورت تن‌ندادن به مقررات آنها به مسدودشدن تهدید کردند.

دوروف یکشنبه ۲۵ تیرماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که به تمام خواسته‌های اندونزی از جمله فیلترینگ برخی کانال‌ها عمل می‌کند و خواستار تغییر تصمیم این کشور برای مسدودکردن تلگرام شد. تلگرام همچنین خواست مسکو برای ثبت اطلاعات این شرکت را پذیرفت.

مقام‌های قضائی ایران خواهان انتقال سرورهای تلگرام به این کشور بودند تا اعمال کنترل بر محتوای کانال‌های تلگرامی آسان‌تر شود. عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل در امور فضای مجازی گفته بود وزارت ارتباطات برای بیگانگان در فضای مجازی «اتوبان‌کشی» کرده و ادعا کرده بود اعضای گروه «دولت اسلامی» (داعش) از طریق تلگرام حمله به تهران را سازماندهی کردند.

فیروزآبادی همچنین گفت که به تدریج با کانال‌های تلگرامی ثبت‌نشده برخورد خواهد شد. به گفته او ۱۴ هزار کانال تلگرامی تا کنون رسماً ثبت شده اند و کانال‌های ثبت‌نشده با شمار اعضای بالا در اولویت برخورد قرار دارند.

کمپین حقوق بشر ایران پیشتر نسبت به دسترسی ایران به محتوای کانال‌های تلگرامی با بیش از ۱۰۰ هزار عضو هشدار داده‌بود. به گفته این کمپین، با توجه به قانون ثبت کانال‌های تلگرامی وجود سی.دی.ان‌های تلگرام در ایران می‌تواند خطرات بیشتری را در پی داشته باشد.

در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.