ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«در ایران سرکوب رسانه‌ها و بازداشت روزنامه‌نگاران ادامه دارد»

سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش تازه‌ خود بازداشت ساسان آقایی و یغما فشخامی، و همچنین قطعی شدن حکم عالیه مطلب‌زاده را محکوم کرده است.

سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش تازه‌ای تداوم سرکوب روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها در ایران را محکوم کرد.

عکس از زمانه

گزارشگران بدون مرز در این گزارش تازه به بازداشت ساسان آقایی و یغما فشخامی، دو روزنامه‌نگار ایرانی در ۱۰ روز گذشته و همچنین محکوم شدن قطعی عالیه مطلب‌زاده به سه سال زندان اشاره کرده است.

ساسان آقایی، معاون سردبیر روزنامه اعتماد ۲۱ مردادماه سال جاری توسط مأموران حفاظت اطلاعات قوه قضائیه در محل کارش بازداشت شد و یغما فشخامی، روزنامه‌نگار سایت اطلاع‌رسانی دیده‌بان ایران نیز به همان روش ۲۹ مردادماه بازداشت شد.

سازمان گزارشگران بدون مرز گفته است که بازداشتگاه این دو روزنامه‌نگار به شکل رسمی از سوی هیچ نهاد رسمی‌ای اعلام نشده است.

مادر ساسان آقایی در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفته که با وجود اجازه بازپرس پرونده، مسئولان زندان اوین از ملاقات او با فرزندش جلوگیری کرده‌اند.

ساسان آقایی در موج بازداشت‌های ٨ بهمن ١٣٩١ به‌همراه ١٢ روزنامه‌نگار دیگر بازداشت شده، و مدت یک ماه را در زندان سپری کرده بود. برای ساسان آقایی قرار بازداشت موقت به مدت یک ماه صادر شده است.

یغما فشخامی نیز پیش از این یک بار در سوم دی‌ماه ١٣٩٣، پس از بازرسی منزلش از سوی مأموران امنیتیِ لباس شخصی بازداشت و در تاریخ ۲۲ فروردین ۱۳۹۴ از زندان آزاد شده بود.

عالیه مطلب‌زاده، عکاس روزنامه‌نگار و مدافع حقوق زنان نیز ۲۱ مردادماه سال جاری از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به سال سال زندان محکوم شد. مطلب‌زاده ۶ آذر سال گذشته پس از احضار به وزارت اطلاعات بازداشت و روانه زندان اوین شد. او در تاریخ ۲۹ آذرماه با سپردن وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی در انتظار برگزاری دادگاه آزاد شده بود.

رضا معینی مسئول بخش ایران و افغانستان سازمان گزارشگران بدون مرز بازداشت روزنامه‌نگاران ایرانی در محل کارشان را «تهدیدی علیه آزادی اطلاع‌رسانی و روزنامه‌نگاران» و «اقدامی برای تحمیل سانسور بر رسانه‌ها» دانسته و گفته است: «مقامات مسئول ایران باید به بازداشت‌های خودسرانه روزنامه‌نگاران و مخفی نگاه داشتن مکان بازداشت‌ آن‌ها پایان دهند.» معینی چنین اقدامی را «مغایر با قانون‌های داخلی و موازین جهانی ناظر بر رعایت حقوق بشر» خوانده است.

گزارشگران بدون مرز همچنین «رفتار غیرمسئولانه مقامات قضائی ایران که از آزادی هنگامه شهیدی و احسان مازندرانی خوداری می‌کنند» را محکوم کرده و از سلامت این دو روزنامه‌نگار ابراز نگرانی کرده است.

هنگامه شهیدی در ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ بازداشت شد و در اردیبهشت سال جاری در اعتراض به وضعیت بازداشت خود، اعمال فشار بازجویان برای اعتراف به جرم‌های ناکرده و محروم شدن از حق دیدار با وکیل، دست به اعتصاب غذا زد.

او پیش از این یک بار از ۹ تیر تا ۱۰ آبان ۱۳۸۸ و بار دوم در ۶ اسفند همان سال زندانی شده بود. یک روز پس از زندانی شدن حکم شش سال زندان و ۵۰ هزار تومان جریمه نقدی این روزنامه‌نگار تأیید شد. هنگامه شهیدی در ۶ آبان ۱۳۸۹ با سپردن وثیقه برای درمان پزشکی و انجام عمل جراحی قلب از زندان آزاد شده بود.

احسان مازندرانی، مدیر روزنامه فرهیختگان نیز ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ توسط مأموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در منزلش بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. مازندرانی یکی از روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده در موج بازداشت و احضار روزنامه‌نگاران در ۱۱ آبان ۱۳۹۴ است. او با اتهام‌هایی چون «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی و توهین به مقامات» محاکمه شده و به هفت سال زندان محکوم شده بود.

سازمان گزارشگران بدون مرز می‌گوید، جمهوری اسلامی ایران با ۲۸ روزنامه‌نگار و شهروند خبرنگار زندانی یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانه‌ای است.

بر اساس رده‌بندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۱۷ گزارشگران بدون مرز، ایران از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ۱۶۵ قرار دارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.