ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هشدار عفو بین‌الملل: غیرنظامیان در رقه به دام افتاده‌اند

عفو بین‌الملل می‌گوید هزاران نفر در رقه در میان حملات طرف‌های متخاصم گرفتار شده‌اند و باید گذرگاهی ایجاد شود تا آن‌ها بتوانند شهر را ترک کنند.

سازمان عفو بین‌الملل نسبت به وضعیت غیرنظامیانی که در جریان حمله به رقه، مقر اصلی داعش در سوریه گرفتار شده‌اند هشدار داد.

نمایی از شهر جنگ‌زده رقه، واقع در مرکز سوریه ـ عکس از آرشیو

عفو بین‌الملل در گزارشی که روز پنج‌شنبه ۲۴ اوت / دوم شهریور منتشر کرده، به‌ویژه درخواست کرده است که گذرگاهی ایجاد شود تا مردم غیرنظامی بتوانند از رقه خارج شوند.

عفو بین‌الملل گفته است که غیرنظامیان در رقه همزمان هم در معرض تله‌ها و شلیک تک‌تیراندازهای گروه «دولت اسلامی» (داعش) قرار دارند «که هر کس را که قصد فرار دارد هدف قرار می‌دهند»، و هم در معرض خطر شلیک توپخانه و حملات هوایی ائتلاف جهانی به‌رهبری آمریکا هستند.

ائتلاف جهانی علیه داعش با حملات هوایی خود از حملات زمینی «نیروهای دموکراتیک سوریه»، ائتلافی متشکل از کردها و عرب‌ها، در رقه پشتیبانی می‌کنند. حملات گسترده نیروهای دموکراتیک سوریه برای بازپس‌گیری رقه از روزهای نخست ماه ژوئن سال جاری میلادی آغاز شد.

به‌گفته عفو بین‌الملل، به این حملات باید بمباران‌ نیروهای دولتی سوریه که از سوی روسیه پشتیبانی می‌شوند را هم افزود. این حملات در روستاها و مناطق جنوب فرات، رودخانه هم‌مرز با جنوب رقه، «از جمله با استفاده از بمب‌های خوشه‌ای ممنوع‌شده توسط قوانین بین‌المللی»، صورت می‌گیرد.

دوناتلا رُوِرا، مشاور وضعیت‌های بحرانی در سازمان عفو بین‌الملل، که تحقیقات میدانی را راهبری می‌کرده گفته است: «در حالی که نبرد برای آزادسازی رقه از دست داعش تشدید می‌شود، هزاران غیرنظامی در یک دخمه پُرپیچ‌وخم در میان شلیک‌های همه طرف‌های درگیری گرفتار شده‌اند.»

بر اساس آمار سازمان ملل ۲۰۰ هزار نفر از رقه گریخته‌اند و ۲۰ هزار نفر همچنان در داخل این شهر گرفتارند.

عفو بین‌الملل در گزارش خود از طرف‌های درگیری خواسته است تا گذرگاهی برای تخلیه مردم گرفتارشده در رقه به‌وجود آورند و در حملات خود هدف‌ها را دقیق‌تر انتخاب کنند تا مردم کشته نشوند.

دوناتلا رُوِرا گفت: «می‌دانیم که داعش از غیرنظامیان به‌عنوان سپر دفاعی استفاده می‌کند. نیروهای دموکراتیک سوریه و ائتلاف جهانی باید تلاش خود را برای حفظ جان غیرنظامیان دو چندان کنند، به‌ویژه از طریق صرف‌نظر کردن از حملات نامتناسب و ایجاد گذرگاه‌های امن برای ترک شهر.»

غیرنظامیانی که موفق به ترک رقه شده‌اند به این سازمان مدافع حقوق بشر گفته‌اند که شرایط مردم در این شهر بسیار دشوار است.

«صدها نفر در رقه کشته شده‌اند»

محموده، یکی از زنانی که از محله‌ای در غرب رقه گریخته به عفو بین‌الملل گفته است: «وضعیت وحشتناک بود (...) داعش نمی‌گذاشت ما شهر را ترک کنیم. ما نه مواد غذایی داشتیم و نه برق. (...) اگر هدف تک‌تیراندازها قرار می‌گرفتی می‌مُردی چون پزشکی وجود نداشت.»

دستیابی به آمار کسانی که در نبردهای رقه کشته شده‌اند مشکل است اما احتمالاً شمار آن‌ها صدها نفر است.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه که به دلیل دسترسی به منابع محلی جنگ سوریه را هر روزه دنبال می‌کند، می‌گوید از ۵ ژوئن / ۱۵ خرداد تا روز گذشته، چهارشنبه ۲۳ اوت / یکم شهریور، مرگ ۷۸۹ غیرنظامی بر اثر حملات هوایی ائتلاف جهانی و نیروهای دموکراتیک سوریه را ثبت کرده که در میان آن‌ها ۲۰۰ نفر کودک بوده‌اند.

یک گروه ناظر دیگر به نام «ایروارز» (Airwars) می‌گوید تاکنون بین ۷۲۵ تا ۹۹۳ غیرنظامی از آغاز نبردها در رقه توسط ائتلاف جهانی کشته شده‌اند. به‌گفته کریس وودز، مدیر «ایروارز» به این تعداد باید شمار صدها غیرنظامی را که توسط داعش کشته شده‌اند، افزود.

ژنرال استیو تاونزند، فرمانده ائتلاف جهانی روز چهارشنبه اعلام کرد که پس از تصرف شهر موصل در عراق، در ماه گذشته، اولویت ائتلاف جهانی بازپس‌گیری رقه است.

او به خبرنگاران گفت منطقی است که فرض کنیم در اثر افزایش حملات، تلفات غیرنظامیان نیز «کمابیش افزایش یافته»، اما شواهدی ملموس از افزایش زیاد شمار قربانیان وجود ندارد.

ژنرال استیو تاونزند در تاریخ ۲ ژوئیه / ۱۱ تیر، در گفت‌وگویی با نیویورک تایمز گفته بود که ائتلاف جهانی به روی همه قایق‌هایی که از روی فرات عبور می‌کنند «شلیک می‌کند» زیرا در واقع این قایق‌ها از سوی داعش به‌منظور «حمل و نقل سلاح و جنگجویانش» استفاده می‌شوند.

این در حالی است که عفو بین‌الملل می‌گوید رود فرات «تنها راهی است که غیرنظامیان از آن برای فرار از شهر استفاده می‌کنند».

دوناتلا رُوِرا در این‌باره گفت: «حمله به هر قایق براساس این فرض اشتباه که قایق‌ها جنگجو یا جنگ‌افزار حمل می‌کنند، اقدامی بی‌قیدانه و برخلاف قوانین جنگ است.»

داعش در سال ۲۰۱۴ رقه را به تصرف خود در آورد. این رویداد و تصرف شهر موصل در عراق موجب شد تا داعش اعلام حکومت خلافتی کند.

وقتی داعش رقه را فتح کرد جمعیت آن حدود ۳۰۰ هزار نفر بود که ۸۰ هزار نفر آن از شهر گریخته و به مناطق سوریه پناه بردند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.