ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جهرمی و بومی‌سازی پیام‌رسان‌ها با تکیه بر سابقه اطلاعاتی-امنیتی

وزیر ارتباطات و فن‌آوری ارتباطات می‌خواهد پیام‌رسان‌های اینترنتی را بومی کند. سابقه اطلاعاتی که باعث افتخارش است، چه تاثیری بر روند این بومی سازی خواهد داشت؟

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران می‌خواهد پیام‌رسان‌های اینترنتی را بومی کند. او همچنین در مصاحبه‌ای گفته به اینکه کارمند وزارت اطلاعات بوده، افتخار می‌کند.

پیام‌رسان‌ تلگرام محبوب ترین پیام‌رسان‌ حال حاضر در ایران است

محمدجواد آذری‌ جهرمی که امروز هفتم شهریور در جلسه فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس ایران شرکت کرده، برنامه بومی سازی پیام رسان‌ها را به دنبال سوالات ۱۲ نفر از اعضای این فراکسیون درباره تلگرام مطرح کرده است. این نمایندگان نگرانند که این برنامه از خارج از کشور هدایت شود.

ابوالفضل حسن‌بیگی، از اعضای این کمیسیون، این نگرانی را این طور مطرح کرده است: «در حال حاضر اطلاعات همه کسانی که از تلگرام استفاده می‌کنند اعم از نوجوان، جوان، پیر یا حتی مسئولان و مدیران میانی و ارشد کشور از طریق تلگرام رد و بدل می شود و متاسفانه اخبار درجه یک و محرمانه و سری، حتی پیامک‌ها و اسناد جمهوری اسلامی ایران نیز از طریق تلگرام منتقل می شود؛ آن‌ هم در شرایطی که سرورهای تلگرام از خارج از کشور هدایت می‌شوند و به معنای واقعی، این اطلاعات در اختیار اجنبی قرار می‌گیرد.»

جهرمی در مقابل این نگرانی‌ها گفته است در گذشته اقدامات و مطالعاتی در این زمینه انجام شده و اکنون هم وزارت ارتباطات با کمک مجلس و به خصوص فراکسیون ولایی به دنبال تهیه طرح کامل و جامعی است تا حرکت بزرگی درباره مرکز پیامک، تلگرام و فضای مجازی انجام شود؛ که توسعه پیام‌رسان‌های بومی بخشی از این حرکت است.

نمایندگان فراکسیون ولایی در این جلسه از وزیر ارتباطات درباره برنامه‌اش برای نحوه اجرای برنامه ششم و رفع دغدغه‌های رهبر جمهوری اسلامی درباره نحوه استفاده از فضای مجازی هم پرسش کرده‌اند.

علی خامنه‌ای اخیرا در دیدار با طلاب به آنها گفته که می‌توانند از فرصت‌های فضای مجازی به نفع کشور و مملکت استفاده کنند.

تلگرام و کانال‌هایش به یکی از پاشنه‌های آشیل جمهوری اسلامی در فضای مجازی تبدیل شده، تا جایی که در سال‌های اخیر تلاش برای کنترل این پیام رسان و برخوردهای امنیتی با فعالان و مدیران آن در صدر برنامه‌های امنیتی قرار داشته است. اخیرا محمود علوی، وزیر اطلاعات در نشست با نمایندگان عضو فراکسیون مستقلان مجلس برای معرفی برنامه‌‌های وزارت اطلاعات در دولت دوازدهم گفته بود مبارزه با کانال‌های تلگرام و ایجاد جنگ روانی علیه کانال‌های افشاگری مانند «آمدنیوز» در دستور کار وزارت اطلاعات قرار دارد.

این روند اکنون با انتخاب محمدجواد آذری‌جهرمی به عنوان وزیر اطلاعات رنگ دیگری گرفته است. جهرمی یکی از پر مساله‌ترین وزرای کابینه دوازدهم و دولت حسن روحانی است که به دلیل سوابق فعالیت در وزارت اطلاعات و نقش در توسعه شنود در کشور، انتقادات زیادی را متوجه دولت حسن روحانی کرده است. اگرچه، جهرمی در واکنش به این انتقادات به خبرگزاری تسنیم گفته مواردی که درباره عملکردش به او نسبت داده شده، نادرست و اساسا دروغ است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Recycle

    دلیل اصلی استقبال مردم از پیام رسان ها و شبکه مجازی خارجی، احساس امنیت نسبی بدانها است. وگرنه از سالها قبل بخش به ظاهر خصوصی ایران و بخش دولتی و خصولتی نرم افازرهای رایگان زیادی عرضه کرده اند، اما تقریبا صد در دص مردم میدانند چندین دستگاه اطلاعاتی نظام به طور موزای و خودسارنه حتی، اقدام شنود و جاسوسی از مردم میکنند. اگر تلاشی صورت بگیرد جز اتلاف وقت و هزینه وبیت المال هیج فایده ای ندارد و اگر پیام رسانها فیلتر کنند، و چه بهتر فیلتر کنند، چون مردم از شبکه های مثل تور و فلیترشکن استفاده خواهند کرد و بیشتر نامرئی میشوند. متاسافنه الان تلگرام که بر ااس شماره تلفن است نوعی شناختگی دارد که امنیت فعالان حقوق بشری در خطر انداخته. بایست پیام رسانهای رایگان امن توسط نهادهای حقوق بشری اروپایی و غربی راه اندزای شود. حتی پلاگینه ای امنی در مرورگر تور. پروژه اینترنت آزاد جهانی، سیستم هیا گوچ ماهواره ارازن بایست میان کشورهای تحت استبداد توزیع شود. نباید اجازه داد استبدادهای ناقض حققو بشر، شبکه طلاع رسانی سرکوب کنند. شادی بزرگرتین امید برای آزادی دموکراسی همین شبه ها است.