ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: ایران به توافق هسته‌ای پایبند بوده است

آمریکا این روزها در صدد است تا نشان دهد ایران به توافق هسته‌ای پایبند نبوده اما تازه‌ترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این موضوع را رد می‌کند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتشار بیانیه‌ای در ژنو اعلام کرد که ایران به تعهدات خود در زمینه توافق هسته‌ای که در سال ۲۰۱۵ منعقد شد پایبند بوده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پنج‌شنبه ۳۱ اوت / ۹ شهریور منتشر شده و در آن به‌ویژه گفته شده که تهران اورانيوم را تا سطح ممنوع‌شده غنی نکرده، دست به ذخیره غیرقانونی اورانیوم کم غنی‌شده نزده و به آب سنگين نیز دسترسی نداشته است.

این گزارش گواهی داده است که مقدار اورانیوم با غنای پایین که توسط ایران نگهداری می‌شود، کمتر از سقف ۳۰۰ کیلوگرم است و جمهوری اسلامی ساخت راکتور آب سنگین خود در اراک را «ادامه نداده است».

چنین روند رضایت‌بخشی ادامه اجرای توافق هسته‌ای را ممکن می‌سازد که بر اساس آن تحریم‌های جهانی علیه ایران، خصوصاً در زمینه انرژی برداشته می‌شوند.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در شرایطی منتشر شده که تنش بین واشنگتن و ایران در این زمینه افزایش یافته است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا باید در ماه اکتبر در کنگره این کشور «گواهی» دهد که ایران به تعهدات خود در مورد توافق هسته‌ای پایبند بوده است. او در پایان ماه ژوئیه در وال استریت ژورنال هشدار داد که چنین موردی او را «شگفت‌زده» خواهد کرد.

مذاکرات طولانی هسته‌ای ایران و کشورهای گروه ۱+۵ در ژوئیه سال ۲۰۱۵ به ثمررسید و توافق‌نامه‌ی به‌دست آمده از ژانویه ۲۰۱۶ به‌اجرا گذاشته شد. این توافق‌نامه به‌منظور تضمین ماهیت کاملاً صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران در نظر گرفته شده است.

دونالد ترامپ در دوران رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا بارها گفته بود که توافق‌نامه هسته‌ای با ایران را «پاره» خواهد کرد.

تنش بین دو کشور زمانی بالا گرفت که آمریکا تحریم‌های تازه‌ای را در تابستان جاری علیه ایران به‌اجرا گذاشت. تهران از این اقدامات واشنگتن به خشم آمد و تهدید کرد که اگر چنین تحریم‌هایی ادامه یابند از توافق هسته‌ای خارج خواهد شد.

تحریم‌های اخیر آمریکا بیشتر به‌دلیل پیشبرد برنامه موشک‌های بالستیکی ایران اِعمال شد. آمریکا می‌گوید ایران می‌تواند به این امکان دست یابد که از کلاهک‌های هسته‌ای در این موشک‌ها استفاده کند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در این هفته گفت که ترامپ در راه به چالش کشیدن توافق هسته‌ای منزوی شده و کشورهای اروپایی به این توافق پایبند هستند.

اوت/ مرداد گذشته چهار کشور آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان گزارشی درباره برنامه موشکی ایران به کمیته تحریم شورای امنیت و آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل ارائه دادند و اعلام کردند که به نظر آن‌ها پرتاب موشک‌ ماهواره‌بر «سیمرغ» ناقض قطع‌نامه سازمان ملل درباره برنامه موشکی ایران است. آن‌ها می‌گویند برنامه موشکی ایران برجام را نقض می‌کند.

آینس رومائت-اسپاین، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز در نشست خبری روز گذشته، چهارشنبه ۳۰ اوت گفت امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه اعلام کرده که می‌توان توافق هسته‌ای را با توجه به برنامه موشک‌های بالستیک ایران از سال ۲۰۲۵ به بعد تکمیل کرد.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت‌وگو درباره الحاق مفادی در مورد برنامه موشکی ایران به توافق هسته‌ای می‌تواند موضوع گفت‌وگوهای آتی فرانسه با متحدانش باشد.

این در حالی است که روز سه‌شنبه امانوئل مکرون در دیدار با سفرا از برجام به‌عنوان یک توافق «خوب» یاد کرده و گفته بود جایگزینی برای آن وجود ندارد. به گفته مکرون برجام اجازه گفت‌وگوی «مطلوب و سازنده» با ایران را می‌دهد.

همچنین هفته گذشته نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل به ژنو رفت تا با یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کند. هیلی از وجود مراکز متعددی در ایران سخن گفت که به‌گفته او هنوز مورد بازرسی قرار نگرفته‌اند.

این در حالی است که حسن روحانی هرگونه اقدامات افزون بر توافق توسط ایالات متحده در مورد کشورش را رد کرد و گفت: «روابط ما با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توسط قوانین تعریف شده و نه آمریکا.»

چند کارشناس سابق این هفته به روزنامه بریتانیایی «گاردین» گفتند که این روزها سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا تحت «فشار» کاخ سفید قرار گرفته‌اند تا شواهدی مبنی بر نقض توافق هسته‌ای توسط ایران تهیه کنند.

مقامات آمریکایی می‌گویند که به نظر آن‌ها توسعه برنامه موشک‌های بالستیک ایران، حمایت ایران از تروریسم و پیکارجویی، همدستی با دولت بشار اسد، دشمنی با اسرائیل و حملات سایبری به آمریکا، اسرائیل و متحدان آمریکا در منطقه خلیج فارس از عوامل تضعیف برجام توسط ایران است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.