ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

در درگیری‌های میانمار حدود ۴۰۰ نفر از مسلمانان روهینگیا کشته شده‌اند

خشونت‌های اخیر در ایالت «راخین» میانمار بی‌سابقه است. ده‌ها هزار مسلمان روهینگیایی در این خشونت‌ها یا جان خود را از دست داده‌اند و یا آواره شده‌اند.

نزدیک به ۴۰۰ نفر در درگیری‌های شمال غرب میانمار (برمه) در مدت یک هفته کشته شده‌اند که بیشتر آن‌ها را مسلمانان روهینگیایی تشکیل می‌دهند. این آمار رسمی مرگبارترین خشونت‌ها در دهه‌های اخیر علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در این کشور را نشان می‌دهد.

از زمان استقلال میانمار در سال ۱۹۶۱، مسلمانان روهینگیا به‌عنوان شهروندان این کشور به‌رسمیت شناخته نمی‌شوند ـ عکس از آرشیو

به‌گزارش رویترز، یک هفته پس از آن‌که شورشیان روهینگیا به پست‌های پلیس و یک پایگاه ارتش در ایالت راخین میانمار حمله کردند و باعث درگیری و یک ضد حمله نظامی شدند، بر اساس آمار سازمان ملل، حدود ۳۸ هزار مسلمان روهینگیایی میانمار را ترک کرده و به بنگلادش گریخته‌اند.

مقامات سازمان ملل بر اساس آخرین برآوردهای خود روز جمعه یکم سپتامبر / ۱۰ شهریور گفتند: «در روز ۳۱ اوت (۹ شهریور) تخمین زده شد که ۳۸ هزار نفر از مرز بنگلادش عبور کرده‌اند.»

از زمان استقلال میانمار در سال ۱۹۶۱، مسلمانان روهینگیا که بیشتر در ایالت راخین زندگی می‌کنند به‌عنوان شهروندان این کشور به‌رسمیت شناخته نمی‌شوند و از بسیاری امکانات اولیه زندگی محرومند. شمار این اقلیت دینی در راخین حدود ۱،۱ میلیون نفر است.

آن‌ها از سال ۲۰۱۲ تاکنون به‌طور مرتب هدف حملات نیروهای امنیتی و ارتش میانمار قرار دارند اما یک گروه مسلح مسلمان به نام «ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا» نیز در این ایالت به نیروهای دولتی حمله می‌کند.

دور جدید خشونت‌ها در میانمار از جمعه ۲۵ اوت / ۳ شهریور، با حمله شبه‌نظامیان مسلمان به پاسگاه‌های پلیس و ارتش میانمار آغاز شد.

ارتش میانمار می‌گوید علیه «تروریست‌های افراطی» دست به عملیات پاکسازی زده و نیروهای امنیتی از غیرنظامیان محافظت می‌کنند اما مسلمانان روهینگیا می‌گویند کارزاری برای کشتار آن‌ها به‌راه افتاده تا آن‌ها را از منطقه بیرون براند.

رفتار با میلیون‌ها اقلیت مسلمان روهینگیا چالش بزرگ آنگ سان سوچی رهبر دمکراسی‌خواه میانمار است که خود زمانی برنده جایزه نوبل صلح شده بود. او به‌دلیل سکوتش در برابر این کشتار مورد انتقاد مدافعان حقوق بشر قرار گرفته است.

روز پنج‌شنبه ارتش میانمار اعلام کرد که در خشونت‌های اخیر این کشور، ۳۷۰ نفر از شورشیان روهینگیا، ۱۳ نفر از نیروهای امنیتی، دو مسئول دولتی و ۱۴ غیرنظامی کشته شده‌اند.

آمار خشونت‌های محلی که در سال ۲۰۱۲ در مرکز ایالت راخین رخ داد نشان می‌دهد که خشونت‌های اخیر تا چه اندازه وسیع‌تر بوده است. در آن سال ۲۰۰ نفر کشته و ۱۴۰ هزار نفر آواره شدند.

ارتش میانمار گفته که بیش از ۱۱ هزار و ۷۰۰ تن از «ساکنان قومی» مناطق جنگ‌زده که به جمعیت غیرمسلمان شمال راخین مربوط می‌شوند را از این مناطق خارج کرده است.

منابع خبری داخلی میانمار گفته‌اند که روز پنج‌شنبه بیش از ۱۵۰ نفر از شورشیان روهینگیا حملاتی را به نیروهای امنیتی در نزدیکی روستاهای تحت اشغال هندوها سازماندهی کردند. این گزارش‌ها حاکی از آن است که ۷۰۰ نفر از اعضای این خانواده‌ها از منطقه تخلیه شده‌اند.

به‌گفته سازمان ملل حدود ۲۰ هزار نفر روهینگیایی دیگر در پشت مرزهای بسته بنگلادش گرفتار شده‌اند. برخی از آن‌ها تلاش دارند تا از طریق زمینی خود را به بنگلادش برسانند و برخی دیگر با قایق‌های خطرناک از طریق رودخانه مرزی «ناف» که دو کشور را از هم جدا می‌کند.

روز جمعه گارد مرزی بنگلادش جنازه ۱۵ مسلمان روهینگیا، از جمله ۱۱ کودک را در این رودخانه پیدا کردند. تاکنون در مجموع ۴۰ روهینگیایی در این رودخانه جان خود را از دست داده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.