ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هدف دور بعدی مذاکرات آستانه: ایجاد «مناطق کاهش تنش» در شمال شرقی سوریه

وزارت خارجه قزاقستان اعلام کرده که دور بعدی مذاکرات صلح سوریه ۱۳ تا ۱۵ سپتامبر در پایتخت قزاقستان برگزار می‌شود. پیگیری توافق ادلب مهم‌ترین موضوع این اجلاس است.

وزارت خارجه قزاقستان اعلام کرده که دور بعدی مذاکرات صلح آستانه ۱۳ تا ۱۵ سپتامبر در قزاقستان برگزار می‌شود. در این دوره از مذاکرات هیأتی از ایران،ترکیه، روسیه، سوریه و نمایندگان گروه‌های مسلح مخالف اسد شرکت دارند.

گروهی از شورشیان مسلح مخالف اسد. در مذاکرات صلح آستانه آن‌ها هم شرکت دارند

در ماه‌های گذشته، آستانه میزبان مذاکرات صلح بین گروه‌های مسلح مخالف بشار اسد و ایران و ترکیه و روسیه و نمایندگان اسد بوده است. دور پیشین مذاکرات صلح آستانه – پنجمین دور – ۴ ژوئیه/ ۱۳ تیر سال جاری برگزار شد. هدف از این مذاکرات ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه است.

وزارت خارجه قزاقستان در بیانیه‌ای نوشته است:

«بر اساس اعلام قدرت‌های منطقه‌ای در دور بعدی نشست آستانه چندین سند که بر اساس آن‌ها وظیفه نیروهایی که حفظ مناطق کاهش تنش را به عهده دارند، به بحث گذاشته می‌شود و همچنین توافق در استان ادلب سوریه نیز پیگیری می‌شود.»

مسکو، تهران و آنکارا در پی ایجاد مناطق کاهش تنش در استان‌های ادلب، حمص و در غوطه شرقی‌اند. علاوه بر این همچنان در ششمین دور مذاکرات آستانه تبادل زندانیان و اسرا هم در دستور کار قرار دارد.

در دور پنجم مذاکرات آستانه که ۴ ژوئیه/ ۱۳ تیر سال جاری برگزار شد، مذاکره‌کنندگان نتوانستند درباره ایجاد مناطق کاهش تنش در استان‌های یاد شده و در غوطه‌ شرقی به توافق برسند.

مذاکرات صلح آستانه ژانویه/ دی سال گذشته آغاز شد. مخالفان اسد و کشورهای غربی از این مذاکرات به عنوان تلاش روسیه و ایران برای به انحراف کشاندن مذاکرات صلح ژنو یاد می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین موانع برای دستیابی به نتیجه مطلوب در مذاکرات صلح آستانه حضور ایران است.

مخالفان مسلح حکومت اسد اما اعلام کرده بودند که حضور ایران در این توافق به عنوان یکی از سه کشور ضامن صلح باعث تجزیه سوریه می‌شود. آن‌ها اعتقاد دارند با این طرح، چشم‌انداز انتقال قدرت سیاسی در دمشق و برگزاری انتخابات آزاد در سوریه باز هم دورتر از آنچه که هست خواهد شد.

نخستین بار ۵ مه سال جاری توافق ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه به اجرا گذاشته شد. مناطق کاهش تنش تاکنون در استان‌های لاذقیه، حلب و حما با بیش از یک میلیون نفر ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.