ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزارت خارجه ایران: نقض برجام را تحمل نمی‌کنیم

ماه‌ آینده ترامپ پایبندی ایران به برجام را ارزیابی می‌کند. بهرام قاسمی می‌گوید اگر کشوری در اجرای تعهداتشان نسبت به توافق هسته‌ای کوتاهی کند، تاوان سنگینی می‌پردازد، حتی آمریکا.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره احتمال خروج آمریکا از توافق هسته‌ای گفت هیأت عالی نظارت بر برجام در این زمینه پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده. بهرام قاسمی یک بار دیگر به تأکید خاطرنشان کرد که ایران توافق هسته‌ای را نقض نمی‌کند و در همان حال نقض برجام توسط دیگر کشورها را تحمل نخواهد کرد.

ایران: نقض برجام را تحمل نمی‌کنیم (عکس: آرشیو)

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری هفتگی خود گفت:

«اگر کشوری در اجرای تعهدات خود [نسبت به برجام] کوتاهی کند و تعهداتش را به هر دلیلی انجام ندهد باید تاوان سنگینی به خاطر عدم اجرای تعهداتش بپردازد. حالا این کشور می‌تواند آمریکا یا هر کشور دیگری باشد.»

هفته گذشته نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل در سخنانی که به دعوت مؤسسه «آمریکن اینترپرایز» درباره توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی ایراد کرد، اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا هنوز درباره پایبندی ایران به برجام به تصمیم نرسیده است. او گفت چنانچه ترامپ به این نتیجه برسد که ایران به برجام پایبند نیست، این به معنی خروج ایالات متحده آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران نیست، بلکه برجام به کنگره آمریکا ارجاع داده می‌شود.

بهرام قاسمی در نشست خبری دوشنبه ۲۰ شهریور خود یک بار دیگر یادآوری کرد که بقای برجام در گروی تعهد همه کشورها نسبت به آن است. او گفت «هر کشوری که نتواند یا نخواهد تعهداتش را اجرا کند حتماً با تاوان و خسارت‌های جبران‌ناپذیری مواجه می‌شود.»

در اکتبر سال جاری دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گزارش تازه‌ای درباره میزان پایبندی ایران به مجلس نمایندگان آمریکا ارائه می‌دهد. اگر ترامپ به این نتیجه برسد که ایران به توافق هسته‌ای پایبند نبوده، برجام به کنگره آمریکا ارجاع داده می‌شود و کنگره هم ۶۰ روز وقت دارد آن را به بحث بگذارد.

مقامات آمریکایی ۱۷ ژوئیه اعلام کرده بودند که به نظر آن‌ها توسعه برنامه موشک‌های بالستیک ایران، حمایت ایران از تروریسم و پیکارجویی، همدستی با دولت بشار اسد، دشمنی با اسرائیل و حملات سایبری به آمریکا، اسرائیل و متحدان آمریکا در منطقه خلیج فارس از عوامل تضعیف برجام توسط ایران است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هم به تأکید گفته بود که به گمان او ایران به روح توافق هسته‌ای پایبند نیست.

یوکیو آمانو، رئیس سارمان انرژی اتم در بیانیه‌ای که دوشنبه ۱۱ سپتامبر خطاب به شورای حکام منتشر کرد اعلام کرده است که آژانس از روز آغاز اجرای توافق هسته‌ای تاکنون همچنان در حال راستی‌آزمایی و نظارت بر فعالیت‌های ایران است.

آمانو در این بیانیه نوشته که ایران به تعهدات خود در برجام عمل کرده. رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خاطرنشان کرده که آژانس به انجام وظیفه خود در برابر ایران بر اساس برجام و قطعنامه مصوب شورای امنیت٬ به صورت «بی‌طرفانه» ادامه می‌دهد.

یوکیو آمانو، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پنجشنبه هفته گذشته هم اعلام کرده بود که بازرسان آژانس انرژی اتمی نظارت دقیقی بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران دارند:

«بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به صورت ۲۴ ساعته در تمام طول هفته در صحنه حاضر هستند و ما با دوربین و سایر تجهیزات بر تاسیسات هسته‌ای ایران نظارت داریم.»

به گفته آمانو ایران بسیاری از محدودیت‌ها را در ارتباط با برنامه هسته‌ای‌اش پذیرفته و دسترسی آژانس به سایت‌ها و اطلاعات برنامه هسته‌ای ایران نیز افزایش پیدا کرده است.

همکاری با کره شمالی

بعد از آزمایش بمب هیدروژنی در کره شمالی، برخی رسانه‌های آمریکایی احتمال همکاری ایران با کره شمالی در زمینه بمب اتم را مطرح کرده بودند.

یک مقام آمریکایی به روزنامه واشنگتن پست گفته بود:

«این دو کشور در بسیاری از زمینه‌ها با هم همکاری دارند، بخصوص در زمینه ساخت موشک. صادقانه بگویم، اینکه چرا هنوز در زمینه برنامه‌هسته‌ای با هم کار نمی‌کنند، برای ما معماست.»

وال‌استریت ژورنال هم حتی ادعا کرده بود که ممکن است ایران از کره شمالی بمب اتم خریده باشد. بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران این گزارش ها را تکذیب کرده و اطمینان داده که در زمینه سلاح‌های کشتار جمعی‌ جمهوری اسلامی با کره شمالی هیچ ارتباطی ندارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.