ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کاهش بهره‌برداری از میدان‌های نفتی بصره به دلیل نزاع‌های قبیله‌ای

قبایل شیعه بصره بر سر زمین و واگذاری قراردادهای دولتی با یکدیگر اختلاف پیدا کرده‌اند. فرار استاندار بصره به ایران و فساد یکی از نزدیکان نوری مالکی به این نزاع‌ها دامن زده است.

قبایل شیعه بصره بر سر زمین و واگذاری قراردادهای دولتی با یکدیگر اختلاف پیدا کرده‌اند. فرار استاندار بصره به ایران به همراه پسرش و فساد اقتصادی یکی از سیاستمداران نزدیک به نوری مالکی که وظیفه عقد قراردادهای دولتی برای بازسازی بصره را به عهده داشت به این نزاع‌ها دامن زده است.

یکی از میدان‌های نفتی اطراف بصره (عکس: آرشیو)

ارتش عراق در فاصله بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۴ برای مقابله با گروه دولت اسلامی (داعش) بر شمال عراق متمرکز بود، از جنوب این کشور غافل ماند. حالا اختلافات بین قبایل شیعه در بصره بر سر زمین و قراردادهای سودآور دولتی در هفته‌های گذشته امنیت صنایع نفت و گاز در این نواحی و همینطور برنامه‌های دولت عراق برای جلب سرمایه‌گذاری خارجی را به خطر انداخته است.

۹۵ درصد درآمد دولت عراق از طریق صدور نفت تأمین می‌شود و ثبات و امنیت در بصره به عنوان مهم‌ترین شهر جنوب عراق در حاشیه خلیج فارس برای صدور نفت اهمیت ویژه‌ای دارد.

خبرگزاری رویترز گزارش داده که هرچند نزاع‌های قبیله‌ای در اطراف بصره هنوز صدور نفت را تحت تأثیر قرار نداده اما این احتمال وجود دارد که با تشدید اختلافات بین قبایل بر سر زمین و قراردادهای دولتی، بهره‌برداری از میدان‌های نفتی قرنه فاز یک، قرنه غربی و میدان نفتی مجنون در شمال بصره را به خطر بیفتد.

یک شرکت کره‌ای  (شرکت SOC) که بهره‌برداری از این میدان‌های نفتی را به عهده گرفته، به خبرگزاری رویترز گفته است که قبایل متخاصم کارگران صنت نفت و کارکنان شرکت‌های نفتی را تهدید می‌کنند و آن‌ها را به وحشت می‌اندازند. کار ظاهراً به آنجا کشیده که برخی از کارگران و کارکنان به دلیل نبود امنیت کافی بر سر کار حاضر نمی‌شوند.

قبایل شیعه اطراف بصره در سال ۲۰۰۳ بعد از سقوط صدام حسین به مقدار زیادی سلاح سبک و سنگین دست یافتند. دولت عراق در سال‌های گذشته تلاش کرده این قبایل را خلع سلاح کند، اما در این زمینه توفیقی به دست نیاورده است.

اواخر مرداد سال جاری استاندار استان نفتی بصره عراق از سمت خود استعفا داد و به همراه پسرش به ایران فرار کرد. او به فساد مالی متهم شده بود. وزارت خارجه عراق به طور رسمی درخواست استرداد مجید نصراوی را به وزارت خارجه ایران ارائه داده است. استعفا و بازداشت صباح بازونی، رئیس شورای استانی بصره به اتهام فساد مالی نیز به ناامنی‌ها دامن زده است. او که از نزدیکان نوری مالکی، معاون رئیس جمهوری عراق و از سیاستمداران متنفذ عراق است، مسئولیت واگذاری قراردادهای دولتی برای بازسازی بصره را به عهده داشت. یکی از دلایل نارضایتی قبایل بصره نحوه واگذاری این قراردادهای سودآور است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.