ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بمب‌گذاری در کرکوک و سنجار، شهرهای مورد مناقشه در همه‌پرسی اقلیم کردستان

بمب‌گذاری مغازه مشروبات الکلی در کرکوک جان سه تن را گرفت. خودروی پیشمرگه‌ها در سنجار هم هدف بمب دیگری بود. ارتباط بین این حوادث با تنش‌های همه‌پرسی استقلال اثبات نشده.

انفجار یک خودروی بمب‌گذاری‌شده در کرکوک به کشته‌شدن سه‌ تن انجامید. همچنین بمبی در سنجار خودروی نیروهای پیشمرگه کرد را هدف قرار داد و چندین تن از آنها را زخمی کرد.

محل حادثه در کرکوک

بمب در کرکوک شنبه ۱۶ سپتامبر / ۲۵ شهریور، در محله عدن منفجر شد. وزارت کشور عراق این حادثه را «تروریستی» خواند و از جان‌دادن دست‌کم سه تن و مجروحیت ۱۲ تن دیگر خبر داد.

این انفجار یک مغازه را هدف گرفت که الکل می‌فروخت.

افراسیاب کمیل، سخنگوی پلیس کرکوک نیز به شبکه خبری «روداو» گفت که بر اثر انفجار این خودروی بمب‌گذاری‌شده چند خودروی دیگر در اطراف آن نیز در آتش سوخته‌اند.

به گفته او، پلیس از وجود یک خودروی بمب‌گذاری‌شده دیگر در منطقه حادثه اطلاع یافت و برای خنثی‌کردن آن وارد عمل شد.

محله عدن در مسیر اصلی کرکوک‌ـ‌بغداد واقع است. این محله شب‌ها به دلیل وجود پارکی معروف در آن پرازدحام است.

کرکوک یکی از مهم‌ترین شهرهای مورد مناقشه در همه‌پرسی استقلال کردستان عراق است. بغداد و اربیل هر دو از مدعیان کنترل بر این شهر هستند.

نیروهای کرد از ۲۰۱۴ و پس از فروپاشی ارتش عراق در برابر هجوم گروه «دولت اسلامی» (داعش) کنترل این شهر را در دست گرفتند. پیشمرگه‌های کردستان عراق توانستند از چاه‌های نفتی کرکوک در برابر هجوم داعش محافظت کنند.

با این حال، وزارت کشور عراق حادثه بمب‌گذاری در کرکوک را صرفاً حادثه‌ای تروریستی خواند و آن را به تنش‌های مربوط به همه‌پرسی استقلال در ۲۵ سپتامبر مربوط ندانست.

حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق شنبه در گفت‌و‌گو با آسوشیتدپرس گفته بود که اگر همه‌پرسی به تنش‌های خشونت‌بار در اقلیم کردستان یا مناطق مورد مناقشه بینجامد، دولت مرکزی در آنجا مداخله نظامی خواهد کرد.

بغداد مخالف برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان عراق است.

    انفجار در سنجار

    سنجار، شهر کردهای ایزدی عراق و از دیگر مناطق مورد مناقشه نیز شنبه شاهد یک بمب‌گذاری بود.

    به گزارش شبکه خبری «سومریه نیوز»، خودروی حامل نیروهای پیشمرگه هدف این بمب‌گذاری بود. چندین پیشمرگه در این حادثه مجروح و به بیمارستان منتقل شدند، اما گزارشی از تلفات جدی‌تر منتشر نشده است.

    سنجار (در کردی، شنگال) شهری از استان نینوا در شمال غربی عراق است. اغلب جمعیت این شهر را کردهای ایزدی تشکیل می‌دهند، اگرچه اقلیتی از آشوریان مسیحی و عرب‌های سنی نیز در آن سکونت داشته‌اند.

    چندی پیش تعدادی از رهبران محلی در این شهر حکومت خودمختار اعلام کردند.

    شورای خودمدیریتی دموکراتیک شنگال، اشغال این شهر به دست گروه «دولت اسلامی» (داعش) در سوم اوت ۲۰۱۴ را به علت «فقدان خودمدیریتی و نیروهای دفاع از خود در میان ایزدی‌ها» دانسته و تشکیل حکومت خودمدیریتی دموکراتیک را به این دلایل ضروری خوانده است.

    سوم اوت ۲۰۱۴ نیروهای پیشمرگه در برابر داعش عقب‌نشینی کردند و این شهر به دست گروه «دولت اسلامی» افتاد. به گزارش سازمان ملل، در حمله داعش پنج هزار کرد ایزدی کشته شدند که همگی غیرنظامی بودند. زنان ایزدی نیز به دست داعش به بردگی جنسی کشیده شدند.

    سازمان ملل و ایالات متحده آمریکا این واقعه را به عنوان «نسل‌کشی» ایزدی‌ها به رسمیت شناخته اند.

    کردهای ایزدی با الهام از یگان‌های مدافع خلق در روژآوا در شمال سوریه و با حمایت حزب کارگران کردستان (پ ک ک) نیروهای دفاع از خود را در شنگال تشکیل دادند. پ ک ک نقش مهمی در شکستن حصر سنجار داشت.

    خبرگزاری الجزیره ژوئن امسال گزارش داده بود که نیروهای پیشمرگه و یگان‌های مدافع شنگال بارها در این شهر با یکدیگر درگیر شده‌اند. یگان‌های مدافع شنگال حکومت اقلیم کردستان را به تلاش بر سلطه بر این شهر متهم می‌کنند.

    هنور هیچ مقامی بمب‌گذاری‌های اخیر را به مقابله با همه‌پرسی استقلال کردستان عراق در ۲۵ سپتامبر مربوط ندانسته است.

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      نظری وجود ندارد.