ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ابراز اميدواری خاتمی به گام‌های «سريع» حکومت ايران در آزادی زندانيان سياسی

<p>محمد خاتمی، رئيس&zwnj;جمهوری پيشين ايران طی پيامی ابراز اميدواری کرد حکومت ايران در ادامه آزادی شماری از زندانيان سياسی، گام&zwnj;های &laquo;سريع&raquo; بعدی را برای &laquo;برداشتن حبس و حصرها&raquo; بردارد.</p> <!--break--> <p>&nbsp;</p> <p>اشاره اين پيام که در تارنمای شخصی خاتمی منتشر شده و تاريخ هشت شهريور ۱۳۹۰ را در پای خود دارد، به زندانيان سياسی است که پس از انتخابات رياست&zwnj;جمهوری ايران بازداشت شدند.<br /> محمد خاتمی در اين پيام به&zwnj;طور مستقيم به نام ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران مخالفان که از بهمن ۱۳۸۹ در بازداشت خانگی به&zwnj;سر می&zwnj;برند، نکرده اما ظاهراً درخواست &laquo;برداشتن حصرها&raquo; که از سوی وی در اين پيام مطرح شده، به اين دو رهبر مخالفان اشاره دارد.</p> <p>خاتمی پيشتر نيز خواهان &laquo;رفع حصر&raquo; موسوی و کروبی و آزادی زندانيان سياسی شده بود.<br /> محمد خاتمی در اين پيام، آزادی زندانيان سياسی را &laquo;تدبير نظام&raquo; و &laquo;تلطيف فضای سياسی و اجتماعی&raquo; توصیف کرده است.<br /> قوه قضائيه ايران در چند روز گذشته شماری از زندانيان سياسی را آزاد کرده است. عباس جعفری دولت&zwnj;آبادی، دادستان تهران پيشتر گفته بود ۱۰۰ زندانی سياسی با &laquo;عفو&raquo; آيت&zwnj;الله علی خامنه&zwnj;ای، رهبر جمهوری اسلامی آزاد خواهند شد.</p> <blockquote> <p>محمد خاتمی در اين پيام، آزادی زندانيان سياسی را &laquo;تدبير نظام&raquo; و &laquo;تلطيف فضای سياسی و اجتماعی&raquo; توصیف کرده است</p> </blockquote> <p>آرش علايی، فعال مبارزه با بيماری ايدز، علی مليحی، ميلاد اسدی، مهدی وطن&zwnj;خواه، کيارش کامرانی، اميد اسماعيل&zwnj;زاده، آرش ترابی، احسان عبده تبريزی، لاله حسن&zwnj;پور، زهرا جباری، کيوان فرزين، اميراصلانی، محسن غمين، محمد پورعبدالله، ارسلان ابدی و نازنين حسن&zwnj;نيا از جمله زندانيانی بودند که آزاد شده&zwnj;اند.<br /> اما مخالفان می&zwnj;گويند برخی از زندانيان سياسی در حالی آزاد شده&zwnj;اند که تنها چند هفته به پايان دوران حبس&zwnj;شان باقی مانده بوده است.<br /> خاتمی همچنين ابراز اميدواری کرده آزادی زندانيان سياسی، نقطه آغازی برای &laquo;تدبير سنجيده&zwnj;تر و بهتر&raquo; باشد تا &laquo;فضای آکنده از سوءظن و کدورت&raquo; به &laquo;فضای اعتماد و همدلی&raquo; تبديل شود.<br /> خاتمی چندی پيش در ديدار با پدر و مادر زهرا رهنورد، همسر ميرحسين موسوی گفت آزادی زندانيان سياسی و رهبران مخالفان می&zwnj;تواند &laquo;گام مهمی در جهت تغيير فضای ناگوار کنونی به نفع نظام و مردم&raquo; به&zwnj;وجود آورد.<br /> به گفته وی آزادی زندانيان باعث &laquo;تلطيف فضا و اميد و رضايت مردم&raquo; خواهد شد.<br /> در حال حاضر صد&zwnj;ها تن از مخالفان دولت که اغلب آن&zwnj;ها در دو سال گذشته بازداشت شده&zwnj;اند، در شهر مختلف ايران زندانی هستند.</p> <p>&nbsp;</p>

محمد خاتمی، رئيس‌جمهوری پيشين ايران طی پيامی ابراز اميدواری کرد حکومت ايران در ادامه آزادی شماری از زندانيان سياسی، گام‌های «سريع» بعدی را برای «برداشتن حبس و حصرها» بردارد.

اشاره اين پيام که در تارنمای شخصی خاتمی منتشر شده و تاريخ هشت شهريور ۱۳۹۰ را در پای خود دارد، به زندانيان سياسی است که پس از انتخابات رياست‌جمهوری ايران بازداشت شدند.
محمد خاتمی در اين پيام به‌طور مستقيم به نام ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران مخالفان که از بهمن ۱۳۸۹ در بازداشت خانگی به‌سر می‌برند، نکرده اما ظاهراً درخواست «برداشتن حصرها» که از سوی وی در اين پيام مطرح شده، به اين دو رهبر مخالفان اشاره دارد.

خاتمی پيشتر نيز خواهان «رفع حصر» موسوی و کروبی و آزادی زندانيان سياسی شده بود.
محمد خاتمی در اين پيام، آزادی زندانيان سياسی را «تدبير نظام» و «تلطيف فضای سياسی و اجتماعی» توصیف کرده است.
قوه قضائيه ايران در چند روز گذشته شماری از زندانيان سياسی را آزاد کرده است. عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران پيشتر گفته بود ۱۰۰ زندانی سياسی با «عفو» آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی آزاد خواهند شد.

محمد خاتمی در اين پيام، آزادی زندانيان سياسی را «تدبير نظام» و «تلطيف فضای سياسی و اجتماعی» توصیف کرده است

آرش علايی، فعال مبارزه با بيماری ايدز، علی مليحی، ميلاد اسدی، مهدی وطن‌خواه، کيارش کامرانی، اميد اسماعيل‌زاده، آرش ترابی، احسان عبده تبريزی، لاله حسن‌پور، زهرا جباری، کيوان فرزين، اميراصلانی، محسن غمين، محمد پورعبدالله، ارسلان ابدی و نازنين حسن‌نيا از جمله زندانيانی بودند که آزاد شده‌اند.
اما مخالفان می‌گويند برخی از زندانيان سياسی در حالی آزاد شده‌اند که تنها چند هفته به پايان دوران حبس‌شان باقی مانده بوده است.
خاتمی همچنين ابراز اميدواری کرده آزادی زندانيان سياسی، نقطه آغازی برای «تدبير سنجيده‌تر و بهتر» باشد تا «فضای آکنده از سوءظن و کدورت» به «فضای اعتماد و همدلی» تبديل شود.
خاتمی چندی پيش در ديدار با پدر و مادر زهرا رهنورد، همسر ميرحسين موسوی گفت آزادی زندانيان سياسی و رهبران مخالفان می‌تواند «گام مهمی در جهت تغيير فضای ناگوار کنونی به نفع نظام و مردم» به‌وجود آورد.
به گفته وی آزادی زندانيان باعث «تلطيف فضا و اميد و رضايت مردم» خواهد شد.
در حال حاضر صد‌ها تن از مخالفان دولت که اغلب آن‌ها در دو سال گذشته بازداشت شده‌اند، در شهر مختلف ايران زندانی هستند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ودود

    کاش آقای خاتمی اظهارنظری نمی کرد ، من نمی دانم ایشان روی چه حسابی این صحبت ها را می کنند ، متاسفانه ایشان هنوز به قدرت و نیروی حرکتهای مردمی ایمان نیاورده اند ومثل دوره های مدیریتشان فقط نقش سوپاپ اطمینان وخنثی نمودن حرکتهای اجتماعی را بازی می کنند،من فکر نمی کنم دوستان محبوس زیر شکنجه نیز رضایتی به بیان این گونه صحبتها داشته باشند ، آقای خاتمی خواهش می کنم اندک تصور خوبمان را از خودت بیشتر خراب نکن امیدروشنایی دراین تیرگی ها نیست

  • کاربر مهمان فرهاد - فریاد

    <p>آقای منصور****قرآن این را هم می قرماید که ما ستارگان را در آسمان چیدیم تا آدمیان در شب های تیره نترسند و علم هم ثابت کرده است که عمر این ستارگان چندین میلیارد سال جلوتر از حتی عمر زمین هستند از اینرو اصلاح طلبی که از قرن نوزدهم و بعد از انقلاب کبیر فرانسه یعنی پس از ایجاد حکومتهای دموکراتیک و جامعه ی مدنی بوجود آمد ربطی به آن اصلاح طلبی که تنها تشابهشان در لغت است و مربوط به اتحاد قبائل ***** و ضد جامعه ی مدنی ست و منشور حقوق بشر را قبول داشته به هیچ وجه ندارد . اما چرا جمهوری اسلامی اقدام به این نمایش آزادی رندانیان سیاسی کرده است ؟ بر همه ی ایرانیان دیگر باید معلوم شده باشد که جمهوری اسلامی در جواب خواسته های حتی حداقلی مردم جز زندان شکنجه و گلوله و هجوم لباس شخصی ها و بطور کلی سرکوب عریان چیزی دیگر ندارد و این خصلت همه ی استبداد گران و دیکتاتورهاست که برای کاهش خطرات جهانی نمایشی ارائه کند تا فشارهای خارجی اش را کاهش دهد در همین چند روز گذشته ما شاهد بودیم کمتر از یکصد نفر که دوران محکومیتشان پایان یافته بود آزاد می شوند و تنها در ارومیه بیش از آن دستگیر می شوند ما نباید فریب جمهوری اسلامی را آنگونه که آقای خاتمی متوهم است بخوریم و چراغ سبز جمهوری اسلامی به کشورهای غربی را با رفرم و اصلاحات که با این حاکمیت غریبه است اشتباه نگیریم .</p>

  • مسافر

    بوی تعفن استبداد دینی با گلاب آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی از بین نمی رود.دوستان جنبش سبز نیز با صرف هزینه زیاد به این نتیجه رسیده اند که این عفریته جمهوری اسلامی قابل اصلاح و پیرایش نیست. بهتراست آقای خاتمی نیز بیش از این بر طبل اصلاحات نکوبند و آب بر آسیاب استبداد نریزند!

  • کاربر مهمان

    حرفهای اقای خاتمی مرا به یاد داستانی در مثنوی می اندازد که روباهی وی را فریفت و به نزدیکی شیری برد. اما خر فرار کرد و محلی امن گریخت. اما روباه بار دیگر نزد خر رفت و اورا فریفت . پیش شیر برد و شیر هم وی را درید و خورد. حالا اقای خاتمی هم دوباره امده اند فضای سیاسی را تلطیف کنند و مخالفان دولت را به پای صندوقهای رای ببرند. خدا به حال مردم ایران رحم کند و تا ان موقع هم سوریه و هم ایران سقوط کنند تا بیش از این شاهد خفت برای مردم ایران نباشیم.

  • کاربر مهمانmansour piry khanghah

    س: پس اختلافاتی که در این میان مشاهده می کنیم چیست؟ ج: اگر دو جریان اصول گرایی و اصلاح طلبی دو جریان فکری یا دو اندیشه ی با مسمی باشند، نباید اختلاف چندانی بینشان مشاهده شود، مگر اختلاف سلیقه. چون همه انبیا و ائمه (ع) اصول گرا بودند و بر اساس اصول مسلم الهی، مردم را به سمت خیر و صلاح هدایت می گردند. پس همه آن بزرگواران، اصلاح طلب بودند. وقتی رسول اکرم (ص) در پاسخ به وعده وعیدها یا تطمیع و تهدیدات کفار و مشترکین می فرماید: (( لا اعبد ما تعبدون )) و یا می فرماید: (( اگر خورشید را در دست راست و ماه را در دست چپ من قرار قرار دهید)) یعنی همه دنیا را به من بدهید که ذره ای کوتاه بیایم و از اصول خویش عدول کنم، هرگز! آیا این غیر از اصول گرایی است؟ از سوی دیگر وقتی قرآن کریم از زبان پیامبران بزرگوار می فرماید: (( ان ارید الا الاصلاح ما استطعت...)) هود/ 88. یعنی غیر از اصلاح گری، قصد و اراده دیگری ندارم، آیا این غیر از اصلاح طلبی است؟ مگر امام حسین (ع) به عنوان یک اصول گرای حقیقی که یک میلیمتر از اصول الهی خویش عدول نکرده، در بیان انگیزه حرکت انقلابی و حماسی خویش نفرمود: (( انما خرجت لطلب الاصلاح فی امه جدی و ابی علی بن ابیطالب )) یعنی، همانا من برای اصلاح طلبی قیام کردم، اصلاح امت جدم و پدرم.

  • کاربر مهمان

    اينها عاقبتي همچون قذافي خواهند داشت ....