ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بارزانی: حامیان استقلال کردستان پیروز شدند

رئیس اقلیم کردستان در یک نطق تلویزیونی اعلام پیروزی کرد. بغداد به اقلیم کردستان سه روز مهلت داده فرودگاه‌های اربیل و سلیمانیه را تحویل دهد.

مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق اعلام کرد که اکثریت شهروندان اقلیم در همه‌پرسی استقلال به جدایی کردستان از عراق رأی داده‌اند. ساعتی پیش از نطق تلویزیونی بارزانی، نخست‌وزیر عراق به اقلیم کردستان سه روز مهلت داد که فرودگاه‌های اربیل و سلیمانیه را به دولت مرکزی عراق تحویل دهد.

بارزانی در یک نطق تلویزیونی، سه شنبه ۲۶ سپتامبر: وارد صحنه تازه‌ای شده‌ایم

مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق در سخنانی که از تلویزیون اقلیم پخش شد اعلام کرد که حامیان جدایی از عراق در همه‌پرسی استقلال پیروز شده‌اند. او گفت:

«شما مردم کردستان اجازه ندادید اراده‌تان را در هم بشکنند و اکنون در همه‌پرسی استقلال اکثریت شما به استقلال آری گفته‌اید و به حمله شیمیایی و نسل‌کشی‌های دیگر پاسخ نه داده‌اید و حالا ما وارد صحنه تازه‌ای شده‌ایم.»

پیش از این، کمیسیون عالی همه‌پرسی اقلیم کردستان عراق اعلام کرده بود که بیش از ۹۰ درصد از آرای شمرده شده خواهان جدایی اقلیم کردستان از عراق است. بر اساس گزارش کمیسیون عالی همه‌پرسی اقلیم کردستان همه آرا هنوز شمرده نشده و نتیجه نهایی همه‌پرسی استقلال کردستان پنجشنبه ۲۸ سپتامبر اعلام خواهد شد. میزان مشارکت ۷۸ درصد گزارش شده است.

ساعتی پیش از سخنرانی تلویزیونی مسعود بارزانی و اعلام زودهنگام پیروزی حامیان استقلال، شورای وزیران امنیتی عراق برای اقلیم کردستان مهلتی ۷۲ ساعته تعیین کرد که فرودگاه‌های اقلیم را به دولت مرکزی عراق تحویل دهد.

حیدر عبادی نخست‌وزیر عراق در نشست خبری هفتگی خود، تصمیم شورای وزیران را اعلام کرد. عبادی گفت اگر اقلیم کردستان فرودگاه‌ها را تحویل ندهد، بغداد فرودگاه‌های اقلیم را مسدود می‌کند. عبادی گفت:

«ما تصمیم گرفتیم کنترل همه آژانس‌های مسافرتی و سفرها و فرود و صعود هواپیماها در فرودگاه‌های اربیل و سلیمانیه را به دست بگیریم.»

نخست‌وزیر عراق به اقلیم کردستان مهلت داده که تا جمعه همین هفته ساعت ۱۵ فرودگاه‌های یاد شده را به دولت مرکزی عراق تحویل دهد.

عبادی در این نشست خبری یک بار دیگر به تأکید گفت که برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان خلاف قانون اساسی عراق است و بغداد نتیجه آن را به رسمیت نمی‌شناسد.

نخست‌وزیر عراق شامگاه گذشته اعلام کرده بود که با اقلیم کردستان درباره نتیجه همه‌پرسی در «شمال عراق» مذاکره نخواهد کرد. او یک بار دیگر در نشست خبری‌اش این موضوع را یادآوری کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Action

    عذرخواهی بابت غلطهای تایپی. باز هم میگویم، فدرالیسم بدون دموکراسی، یعنی تقسیم قدرت میان دیکتاتوری مرکزی به دیکتاتوریهای غیر متمرکز منطقه ای. شاید برخی مزایا مثل اموزش زبان مادری و برخی ازادیها باشد بویژه اگر دولت منطقه ای سکولار باشد ممکن است در امور شخصیه آزادی بیشتری نصیب مردم شود و احتمالا وضع اقلیم کردستان بهتر از برخی کشورهای خاورمیانه گرفتار اسلامیسم باشد. چیزی پیشنهاد شده، بسیار شبیه ایده کنفدرالیسم اوجلان است. کنفدرالیسم میان ایران و اقلیم کردستان و منطقه شمال سوریه، یک ایده خوب است. این مناطق مردمان ایرانی تبار هستند. کردها از لحظا تاریخ و فرهنگی و ز بانی ... از همه بیشتر به مردم ایران اشتراک دارند. به نظرم همین نظام ولایی یحاکم بر ایران تاکنون خیلی مساعدت زیادی کرده برای اقلیم. منتها بارزانی و حکومت اقلیم، به اندازه کافی هوشمندی بخرج نداد. با تبلیغات اسرائیلی ها و تابلوبازی (شعارها و برنامه ها و نمایش نقشه هیا جغرافیای پانکردی...) و برافراشتن پرچم اسرائیل در کنار اقلیم در متینگ و نمایشها، نظام ولایی در وضعیت گریز از واکنش گذاشته است، چرا که تندروها که دشمنی با اسرائیل (که این دشمنی بیهوده و مضر علیه منافع ملی ایران بوده است) جزئی از هویت ایدئولوژیکشان شده،میبینند بایست در حد نمایش شده علیه اقلیم کاری کنند. ترس خودسر و تجزیه طلب شدن اقوام زیاد داخل ایران مزید بر علت.بارازنی و اقلیم بایست یک پارادایم شیفت واقعی در سیاست داخلی و خارجی انجام دهد تا مگر کشوری مثل ایران به سمت همگرایی و تشکیل کنفدراسیون ببرد. اکنون، حکومتهای اقتدارگرای همسایه اقلیم، به تجربه دیدند فدرالیسم حربه ای برای تجزیه با هزنیه کم است! اقلیم الان تمام تخم مرغهایش گذاشته در سبد اسرائیل. اگر بارزانیها کنار بروند و غیرمستقیم در صجنه باشند و این تابلوبازی ها کنار بگذارند شاید نظام ولایی هم به سمت همگرای و کنفدراسیون برود ولی با این روند بعید است.

  • Action

    تجربه نشان داده، منفعت طلبان و بندگان ایدئولوژی پان کردیسم مانند سایر این شرهای ضد اندیشگی و حقوق بشری، از فدرالیسم و هر گشایش و تسهیلی، برای رسیدن به نیات ضد بشری شان استفاده میکنند. کارنامه ننگین پانکردها در اقلیم گویایی اینست که استیفای حقوق قومی، تنها بهانه ای است برای رفع عطش حریصانه و آزمندی و شهوت قدرت و ثروتهای نامشروع. حرفهای زیبایی زده میشود، اما در عمل، کاری دیگر میکنند. من مشاهده میکنم و خودم از این قضیه بری نیستم، از ترسی بر جامعه منتقدان دگراندیش حکم فرماست. منتدانانی که به هیچ نیروی قهاری متکی نیستند و مستقل هستند. اینها به شدت سکوت کرده و میترسند. چون بخوبی میدانند تقریبا همه طرفهای متعدد درگیر در این قضیه،یگانهای سایبری و هک دارند و کمتر رسانه ای اینترنتی مورد اعتماد است. تررویستهای اینها آماده برای ترور شخصیت و حتی حذف فیزیکی منتقدان و دگراندیشان هستند!

  • Action

    حکومت بارزانی، اساسا چه داشته هایش بر حق باشد و چه دستاویزهای بر اثر قوانی رایج شبه جنگلی تاریخ بشریت. همان طور که گفتم -به جز چند مورد استثناء- کشورهای گذشته و امروز جهان، بر اساس قوانین شبه جنگلی بوجود آمدند! این کشورها یا از تجزیه کشورهای دیگر، یا از هم بهم پیوستن نقاط دیگر و یا ترکیبی از دو حالت بوجود آمدند. اولین کشورهای تاریخ از تصرف و حکومت سلطه گری یک دولت شهر بر دولت شهرای دیگر یا تهاجم قومی خارجی بر دولتشهرهای سومری یا یونانی.. . بوجود امده است. برازنی و کردهیا حامی او، کارنامه بسیار بد و پراشتباهی برجا گذاشته اند. این چیزی جناب "mansour pirykhanghah" پیشنهاد میکند و در ظاهر خوبست، برای اقلیم و مردمان ایرانی که کردپندار شده اند، روی زمین واقعیت وجود ندارد. اقلیم کردستان عراق، لانه تررویستها و تجزیه طلبها و پایگاه اسرائیل و دشمنان دیگر حکومتهای همسابیه اقلیم شده است. چه توقعی دارید. آیا شمکا هم جای حکومت ولایی ایران یا ترک گرای ترکیه یا بغدادو دمشق بودی حاضر بودی چنین کارهی بکنید و مرزهای خود را بر روی این لانه تررویستی و خصومت و تجزیه طلب باز کنید؟ ما دیده ایم،فدرالیسیم آن هم بدون قبول دموکراسی(!) یعنی همین اقلیم کردستان عراق. دقیقا نطفه فاجعه از همین فدرالیسم بدون دموکراسی است. اگر دموکراسی و حقوق بشر در اقلیم کردستان اجرا میشد، مردم این اقلیم چرا بعد از 25 سال، بخواهند تجزیه شود؟ مگر اقلیم چه کم دارد از مزایای یک کشور مستقل؟ این کشور حتی از یک کشور مستقل بیشتر مزیت دارد! باور نمیکنید؟ کشورهای مستقل مثلا عضو سازمان ملل، کلی مسولیت دارند، اما القیم هیچ مسئولیت خاصی ندار دو به معنی واقعی کلمه خودمختار در جهان است. مقید به هیچ خودش نمیداند. این اقلیم رد سارت دیکتاتوری، ظلم و فساد و نقض حقوق بشر است. شده عامل وحشت افکنی برای مردم عادی و غیرنظامی و حتی منتقدان ناشناس ه ترس دارند از تررویسم این اقلیم و کردپندارهای تجزیه طلب، حداقل چیزی عیله منتقدان انجام میدهند هتاکی و انجام عملیات جنگ روانی است! لانه تررویستها و تجزیه طلبها و دشمنی علیه همسایگان و همیشه از این همسایگان استفاده میکند. داستان اقلیم کردستان عراق، اثبات کرد هر وع شیوه کشورداری بدون دموکراسی، چه ولایی، سلطانی و چه فدارلی و شاهی و غیره نهایت فاجعه برای حقوق بشر است. تنها به نفغ منافع حاکمان و اولیگارشی است و عمدتا ظلم و فساد نصیب مردم عادی میشود!

  • Action

    در رسانه های مجازی و غیرمجازی، صرفا میتوان پیشنهاد داد و یا پروپاگاندا یا مثلا کمپینی راه انداخت و این واقعیتهای دنیای غیرمجازی است حرف اخر میزند. هر حق خودپندار در نهایت بر اساس واقعیت ممکن است بدست برسد یا نرسد. دینای مجازی اما میتواند تصمیم گیرندگان و بازیگران دنیای واقعی کمک کند. آنها از ایده ها، هشدارها، لایه پنهان و نکات درخوری متوجه کند. اما پیشنهاد جناب "mansour pirykhanghah" بر فرضیات استوار است. اینکه ایران همچو کشوری تحت انقیاد حاکمیت عقلانی میداند! به قول کاربر محرتم "بهرنگ" این حکومت پیشاعقل است. حالا ما کار نداریم استبدادی است یا نه! کلا به قول جناب بهرنگ رد فضا پیشاعقل است. این نوع حکومتها ایدئلوژیک مذهبی، اساسا عقل صرفا ابزاری برای پیشبرد اهدافش استفاده میکند. چه انتظاری دراید این حکومت ایران بیاید بر اس عقل انسانی تصمی بیگرد؟ در ضمن اینجا مفروض شده که اقلیم کردستان عراق، واقعیتش تحیمل کرده بر ملتهای دیگر! در حالی همه چیزشان روی هواست. این اقلیم جدایی طلب، تقریبا همه پلهای پشت سرش خراب کرده است. من میتوانم از باب بازگویی حقیقت که میتواند برای همه طرفین سودمند باشد بگویم این فرضیات صرفا توهم است.

  • Action

    انگیزش درج این کامنتها را پس از مشاهده کامنت جناب "mansour pirykhanghah" است. البته کسانی دیگر و حتی خود ما سالها پیش تا همین اواخر شبیه همین عقیده و پیشنهادها داشتم. در همین سایت وزرین رادیو زمانه، من و کاربران محترم دیگر پیشنهادهای به مراتب مفصلتری کرده اند.من در لینک زیر و لینک های دیگر مطالب در توضیح بینادهای فکری از دموکراسی و حق سرنوشت گفتم. چیزهایی که که کمتر دیم کسی اینگونه به پردازد. چرا که بینادهای فکری اشتابه و یا سوءتفاهمهای عمیقی است. https://www.radiozamaneh.com/359339 در جایی خواندم که اینترنت و رسانه های مجازی، صرفا محل تبادل نظر است (برای کاربران ناشناسی هم ترس از تروریسم حکومتی یا غیرحکومتها دارند یک فضای نسبی آزاد فراهم میکند که نظرشان بگویند/ خب اعتبار و اطمنان به ناشناسها کمتر است و تنها براساس گفتارشان میتوان اعتماد کرد) و البته ابزار خوبی هم برای پروپاگاندا، حجم عظیم فعالیت اینترنتی و رسانه ای طرفدارن و مخالفان تجزیه عراق و تشکیل کشوری به نام کردستان، گویا امید بستن به پروپاگاندا و جریان سازی و یارگیری است. این نشان میدهد طرفین، نیاز توجیه سازی، مغزشویی، زمینه سازی پذیرش مردم دارند.

  • mansour pirykhanghah

    اگر دولتمردان کنونی از شعور سیاسیون و سیاستمداران دمکراسی خواه غیر مذهبی هم استفاده میکردند،مطمئنن هموطنان کردمان اکنون به برادران و خواهران ایرانی خود می پیوستند و نه اینکه آلت دست امپریالیسم،استعمار و صهیونیسم می شدند! دولت ایران باید از فرصت کنونی استفاده کند و مرز زمیی خود را برای هموطنان کردمان بطور کامل باز کند و به همه کردهای جدا کرده از کشور بتوسط استعمار, اجازه ورود و خروج بدون ویزا را بدهد و اعلام لغو صدور ویزا را بنماید. این قانون (عدم نیاز به روادید) باید شامل کردهای سوریه هم بشود.همان گونه که شامل اتباع ترکیه و کردها در دیار بکر،هموطنان آذری جدا شده بتوسط روس ها در باکو نیز میشود و این هموطنان کرد و آذری ما بدون هیچ مشکلی اجازه رفت و امد دارند و برای دیدن اقوام خویش, هیچ نیازی به گرفتن ویزا از سفارت خانه های ایران را ندارند. آقای خامنه ای خوب میداند که تنها از این طریق میتواند نقشه شوم صهیونیست ها و استعمار و استکبار را برهم بزند و مانع از برادر کشی در غرب کشور ایران( کردستان)بشود و به همین علت هم تا کنون از دادن هرگونه نظر عجولانه ای خودداری نموده است. ایران و ایرانی دو راه در پیش دارند: ١ - دادن اختیارات به قوم مظلوم کرد در چهارچوب قوانین فدرال(همچون کشور آلمان) ٢- ادامه ماجرا جویی و دامن زدن به تجزیه کشور و مستعمره شدن ایران برای عملی شدن این نقشه( بنیان گذاری فدرالیسم)نیاز نیست که ابتدا نظام حاکم کاملا دگرگون( مردم سالار ) شود،بلکه با قبول قوائد حکومت فدرالی از طرف اقای خامنه ای و بیت رهبری،بدون شک میتوانیم بدون خونریزی نظامی دمکراتیک(مردم سالار) را هم بنیانگذاری کنیم. منصور پیرخانقاه سه شنبه ٤.مهر ١٣٩٦