ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مشت نمونه خروار: گلدشت خوزستان مدرسه ندارد

از میان ۹۸۰ دانش‌آموز منطقه گلدشت اهواز، تعداد زیادی از آنها به علت نبود مدرسه و‌ کلاس درس از تحصیل محرومند. این منطقه تنها چهار کلاس دارد که دو کلاس آن در کانکس برگزار می‌شود.

از میان ۹۸۰ دانش‌آموز منطقه گلدشت اهواز واقع در جاده اهواز – خرمشهر، تعداد زیادی از آنها به علت نبود مدرسه و‌ کلاس درس از تحصیل محرومند. این منطقه تنها چهار کلاس دارد که دو کلاس آن در کانکس برگزار می‌شود.

کوی گلدشت اهواز. معلم هست، اما مدرسه‌ای در کار نیست

علی زهیری٬ شورایار گلدشت گفته که استاندار خوزستان  ۲۷ اردیبهشت سال جاری از این منطقه بازدیدکرده و به مردم گلدشت قول داده بود که امسال کلاس‌های کانکسی جمع‌آوری می‌شود و مدارس این منطقه افتتاح خواهند شد و بودجه آن توسط استانداری و از منابع نفت، تامین خواهد شد.

به گفته زهیری، اکنون پس از گذشت یک هفته از آغاز سال تحصیلی٬ تنها چهار کلاس درس که دو کلاس از این تعداد نیز کانکسی هستند، در منطقه فعال است که جوابگوی تمام دانش‌آموزان هم نیست. مسوولان آموزش و پرورش در حال حاضر در حال تعمیر و آماده کردن یک مدرسه استیجاری برای مقطع ابتدایی هستند و وضعیت آن به گونه‌ای است که تا دوماه دیگر نیز آماده نخواهد شد.

شورایار گلدشت گفته منطقه گلدشت دارای ۹۸۰ دانش‌آموز است که بیشتر آن‌ها برای درس خواندن به شهرک اهواز و فرهنگ‌شهر مراجعه کرده‌اند. ظرفیت این کلاس‌ها تنها ۲۳۰ نفر است و به این دلیل که معلمان نمی‌توانند اولویتی برای دانش‌آموزان قائل شوند و از ترس والدین این کلاس‌ها را نیز تعطیل کردند.

زهیری گفته که شورایاری منطقه برای پیگیری این موضوع به استانداری٬‌ فرمانداری٬‌ نوسازی مدارس و آموزش و پرورش ناحیه یک مراجعه کرده و تنها پاسخی که گرفته این بوده که مدارس به زودی آماده خواهند شد.

ازحدود ۵۷۰ هزار کلاس درس در سراسر ایران، ۶۲۰۰ کلاس نیازمند تخریب و بازسازی هستند و حدود یک هزار کلاس نیاز به مقاوم‌سازی دارند.

محمد تقی نظرپور، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، گفته که دست‌کم ۸۳ هزار کلاس درس در ایران فاقد سیستم گرمایشی استاندارد هستند و تجهیز آنها حدود سه سال طول می‌کشد.

حدود یک هزار کلاس درس هم در سازه‌های موقت و کپر تشکیل می‌شوند و به گفته نظرپور، ۱۷۰۰ کلاس کانکسی هم وجود دارد که استقرار آنها در مناطق کوچ نشین اجتناب‌ناپذیر است.

— amir ebtehaj (@amirebtehaj) 28. September 2017

مطابق آمار و داده‌های وزارت آموزش و پرورش ایران، تعداد کودکان بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی، در سال تحصیلی ۹۵/ ۹۶ حدود ۱۳۵ هزار نفر است.   ۱۳ درصد نوجوانان ۱۵ تا ۱۷ ساله نیز از تحصیل در دوره دوم متوسطه بازمانده‌اند که تعداد آنها حدود ۲۵۰ هزار نفر است.

احمد میدری، معاون رفاه اجتماعی وزارت رفاه شهریور ماه امسال گفته ۱۱۰ هزار کودک شناسایی شده‌اند که از رفتن به مدرسه در سال تحصیلی جدید بازمانده‌اند.

معاون وزارت رفاه گفته: «هرچند که شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل به دلیل در دست نبودن شماره‌های تماس آنها سخت است اما در وزارت رفاه به دنبال راه‌هایی برای شناسایی و بازگرداندن آنها به تحصیل هستیم.»

«فقر و معلولیت» از اصلی‌ترین علت‌های بازماندن کودکان از تحصیل اعلام شده است. دوری از مدرسه نیز از دیگر علت‌های دور ماندن از مدرسه محسوب می‌شود. مشارکت فرزندان در اقتصاد خانواده و کودکان کار، مشکلات فرهنگی، مهاجرت‌های فصلی، نداشتن شناسنامه از دلایل دیگری است که کودکان را از مدرسه رفتن باز می‌دارد.

بسیاری از کودکان بازمانده از تحصیل از استان‌های محروم کشور هستند و تعداد دختران در این آمار از پسران بیشتر است.

پای صحبت چند کودک و نوجوان بازمانده از تحصیل:

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.