ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جان سهیل عربی در خطر است

سهیل عربی از اوین: «آخرین خواسته‌ام را که برای پس از مرگ است انجام دهید. مرا در بند ۳۵۰ اوین اتاق یک دفن کنید. به‌زودی اینجا تبدیل به موزه خواهد شد.»

سهیل عربی، زندانی سیاسی در اعتصاب غذا در اوین با انتشار نامه‌ای گفت که در آستانه مرگ قرار دارد.

سهیل عربی و دخترش روژانا

عربی که در بند هفت زندان اوین محبوس است، جمعه هفتم مهر و پس از ۳۷ روز اعتصاب غذای تر و خشک، نامه‌ای نوشتاری و صوتی منتشر کرد و در آن خطاب به مسئولان گفت که «اکنون در یک قدمی مرگ هستم».

عربی نهم مردادماه نیز در اعتراض به بازداشت نسترن نعیمی، همسرش دست به اعتصاب غذا زد و با آزادی مشروط او این اعتصاب را پایان داد. اما پس از تهدید دوباره نسترن نعیمی، اعتصاب غذای جدیدی را از دوم شهریور شروع کرد.

او اول مهرماه اعتصاب غذای خشک خود را پس از ۳۰ روز اعتصاب غذای تر آغاز کرد. خواسته او اکنون آزادی است.

مادر سهیل عربی در گفت‌و‌گو با بی‌بی‌سی فارسی گفته است که سهیل عربی مشمول عفو رهبری شده.

متن نامه منتشرشده سهیل عربی از سوی وب‌سایت «حقوق بشر در ایران» از این قرار است:

«دیگر تحمل این همه ظلم را ندارم از این تنها جنگیدن و فریاد زدن خسته شدم… هیچ‌کس نیست که مرا یاری دهد تا فریادی بر سر ظالمین شویم.  سهیلی که در قفس باشد و نتواند کار کند با یک مرده تفاوتی ندارد. من رفتم اما شک ندارم روزی از شر ظالمین رها می‌شویم پرونده مرا می‌خوانید و ایمان می‌آورید که حتی یکروز زندان بودن حق من نبود. روزی فرا می‌رسد که قضات و با بازجوهای خودفروخته محاکمه می‌شوند و سرزمینمان دیگر توسط پیشانی‌های ریاکار اداره نمی‌شوند.

خطاب به مسئولین: اکنون در یک قدمی مرگ هستم قند ۵۰ فشار ۵ روی ۶ وزن ۶۶ خونریزی معده و… به خواسته‌های قانونی‌ام توجهی نکردید. دست‌کم آخرین خواسته‌ام را که برای پس از مرگ است انجام دهید. مرا در بند ۳۵۰ اوین اتاق یک دفن کنید به‌زودی اینجا تبدیل به موزه خواهد شد و روژاناها با افتخار از ما یاد خواهند کرد. خطاب به آن‌ها که دوستشان دارم در سال‌مرگم اشک نریزید ترانه اریتپیانرا به یادم گوش دهید. هرگز اجازه ندهید شخص دیگر را به جرم داشتن عقاید متفاوت شکنجه دهند.»

به گزارش گروه حقوق بشری «نه به زندان نه به اعدام»، بازجوی عربی پس از آغاز اعتصاب غذای خشک او خطاب به زندانی گفته بود که «تو می‌میری و مثل ستار بهشتی فراموش می‌شوی.»

ستار بهشتی کارگر و وبلاگ‌نویس ایرانی بود که در آبان‌ماه ۱۳۹۱ از سوی پلیس فتا دستگیر شد و زیر شکنجه جان سپرد.

حکم جنجالی علیه عربی

سهیل عربی، عکاس و فعال سایبری، در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۹۴ به هفت سال و نیم حبس محکوم شد. دو سال از این حکم جنجالی برای «اثبات پشیمانی و تغییر در رفتار» است تا مجازات اعدامش لغو شود.

سهیل عربی سال ۱۳۹۳ به اتهام «سب‌النبی» به مرگ محکوم شده بود اما به دنبال تلاش‌های خانواده و وکیلان او و دخالت نهادهای بین‌المللی، روز شنبه ششم تیر‌ ماه ۹۴ پرونده او در شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور بررسی و مجازات اعدامش لغو شد.

بر اساس آخرین حکم صادر شده برای این زندانی عقیدتی، او باید در دو سال، ۱۳ کتاب در حوزه‌های دین‌شناسی، مذهب‌شناسی و رفع شبهات دینی بخواند، از هر کتاب پنج تا ۱۰ صفحه خلاصه تهیه کند، با موسسه «در راه حق» و پژوهشکده «امام خمینی» نامه‌نگاری کند، پاسخ شبهه‌های خود را بگیرد و هر سه ماه یک بار، گزارشی از تحقیقات خود به دادگاه ارائه دهد.

این حکم از سوی سازمان‌ها و گروه‌های حقوق بشری تقبیح شد.

در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    • نیما

      براستی در چه سرزمینی زندگی می کنیم...جوانی که بخاطر بیان عقایدش چه درست یا نادرست به زندان می افتد(دهها جوان دیگر مثل او) و این وضعیت اسف‌بار را برای خودش و عزیزانی بوجود می آورند این جلادان‌ و جنایتکاران حاکم بر سرزمین زیبایم...کودک خردسالی که بخاطر وسوسه یه بچه چهارده ساله کشته می شود وجسدش توسط همان بچه دفن می شود نشان می دهد که حکومت دیکتاتور آخوندی بقای مشمئزکننده اش بسیار ارزشمندتر از رسیدگی به این معضلات و پیدا کردن راه حل برای آنهاست که پشیزی برایش ارزش نداشته و ندارد