ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

قطعنامه سازمان ملل برای پایان دادن به آزار و اذیت بهاییان در یمن

سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه‌ای خواستار آزادی بهاییان زندانی در یمن شده است. اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد این قطعنامه را امضا کرده‌اند.

سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه‌ای درباره وضعیت یمن، خواستار آزادی تمام بهاییان زندانی در یمن شده است. این قطعنامه را مصر از جانب کشورهای عربی تهیه کرده و همه اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد آن را تصویب کرده‌اند.

تصویری از اعتراض بهاییان یمن به بازداشت همکیشان خود

قطعنامه سازمان ملل با عنوان «حقوق بشر، همکاری‌های فنی و توانمندسازی در یمن» روز جمعه ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۷ به اتفاق آرا در شورای حقوق بشر به تصویب رسید. شورای حقوق بشر، هیات اصلی حقوق بشر در سازمان ملل متحد و متشکل از ۴۷ عضو است که توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد و با رعایت پراکندگی جغرافیایی انتخاب می‌شوند.

این قطعنامه از «محدودیت‌های شدید آزادی دین یا عقیده از جمله برای اقلیت‌های دینی مانند پیروان آیین بهایی» ابراز نگرانی می‌کند و در ادامه از همه طرفین می‌خواهد تا «تمام بهاییانی را که به دلیل عقیده‌شان در یمن زندانی هستند فوراً آزاد کنند، صدور احکام بازداشت را متوقف کنند و به آزار و اذیت آن‌ها پایان دهند.»

در حال حاضر هفت بهایی در یمن زندانی هستند که از محل نگهداری اکثر آن‌ها اطلاعی در دست نیست. یک نفر از آن‌ها چهار سال است که به دلیل به تعویق افتادن مکرر دادگاه در بازداشت به سر می‌برد.

در حالی که حکم دستگیری برای ده‌ها بهایی دیگر صادر شده، تعدادی از خانواده‌ها مجبور به ترک خانه خود شده‌اند. تغییرات اخیر در یمن نشان از این دارد که دامنه آزار و اذیت افراد توسط مقامات حکومتی وسیع‌تر شده و عموم جامعه بهایی را در برگرفته است. حکومت با این بهانه که بهاییان مخفیانه برای ایجاد ناآرامی در یمن برنامه‌ریزی می‌کنند،  اذهان عمومی را علیه بهاییان مشوش می‌کند.

دیان علائی، نماینده جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل متحد در ژنو درباره این قطعنامه گفته است: «آنچه در مورد این قطعنامه بسیار قابل‌توجه است این است که تمامی اعضای شورا توانستند در مورد وضعیت وخیم یمن از جمله آزار و اذیت بهاببان به‌عنوان یک جامعه دینی به توافق آرا برسند.»

این قطعنامه، یک گروه از کارشناسان بین‌المللی و منطقه‌ای را مأمور دیده‌بانی و گزارش وضعیت حقوق بشر در یمن کرده است. این گروه همچنین وظیفه دارد بررسی جامعی درباره تمام موارد احتمالی نقض حقوق بشر بین‌المللی در این کشور انجام دهد. 

جامعه جهانی بهایی در بیانیه‌ای که هفته قبل به شورای حقوق بشر ارائه داد، تاکید کرده که در حالی که بهاییان یمن توسط مقامات گروه حوثی - صالح مورد حمله قرار می‌گیرند اطلاعات منابع موثق تائید می‌کند که در حقیقت مقامات ایرانی پشت این آزار و اذیت‌ها هستند.

دیان علائی گفته: «با وجود شرایط آشفته یمن، بهائیان همیشه بر اساس اصل عدم مداخله در فعالیت‌های سیاسی از هیچ گروهی طرفداری نکرده‌اند، بلکه در جهت خدمت به همه مردم تلاش کرده‌اند. بنابراین، این پیام قوی از طرف شورای حقوق بشر نه تنها از مسوولان می‌خواهد تا به رفتار ناعادلانه خود پایان دهند بلکه شعله امیدی برای تمام آنانی است که در حال حاضر در این کشور در رنج و عذاب به سر می‌برند.»

خرداد ماه گذشته، احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای آزادی آزادی ادیان و عقاید، با انتقاد از آزار بهاییان در یمن گفته بود این حملات به اقدامات علیه بهاییان در ایران شباهت دارد.

این گزارشگر سازمان ملل متحد با اشاره به تداوم آزار بهاییان به‌ عنوان یک اقلیت مذهبی گفته بود این آزار و اذیت‌ها در یمن شدید‌تر شده و به صورت فشار مذهبی دآمده است.

دست کم ۳۰ بهایی یمنی برای حضور در دادگاه از سوی دادستان عمومی یمن در تاریخ ۱۷ آوریل ۲۰۱۷ تلفنی احضار شدند و دست کم ۲۵ نفر بازداشت شدند و برای انکار دیانت خود تحت فشار قرار گرفتند.

گزارشگر سازمان ملل از شبه نظامیان شیعه حوثی خواسته بود تا فورا همه بهاییان بازداشت شده را آزاد کنند و به آزار بهاییان در مناطق تحت کنترل خود پایان دهند.

در سال ۲۰۱۵ نیز، یک ایرانی بهایی در یمن به اتهام تبلیغ دین بهاییت و جاسوسی برای اسرایيل محاکمه شد. حمیدرضا کمالی سروستانی به اتهام تلاش برای بهایی کردن مسلمانان یمن بازداشت شد. در کیفرخواست این متهم آمده بود که او با مرکز جهانی بهاییان (بیت‌العدل) در اسرائيل مرتبط بوده و با حمایت آن‌ها مشغول ترویج دین بهاییت در یمن بوده است.

به گزارش جامعه جهانی بهاییان، حدود ۲۵۰ بهایی در کشور یمن زندگی می‌کنند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • نوید

    با تشکر از ویراستار محترم، می توان کامنت را بدون لینک ها منتشر کرد. به این ترتیب: گزارشگر سازمان ملل احمد شهید آزار بهائیان در یمن را با اقدامات علیه بهائیان در ایران مشابه دانستند. جمهوری اسلامی فقط در ایران بهائی ستیزی نمی کند بلکه سایر کشورها را نیز تحریک بر بهائی ستیزی می کند. از جمله در یمن و نیز مالزی و اندونزی. علت این بهائی ستیزی ها را مرکز جهانی بهائی، بیت العدل اعظم، چنین ذکر می کنند: دلیل اصلی این که علماء و امراء از بدو ظهور به مخالفت با امر حضرت بهاءالله قیام نمودند آن بود که حضرتش را مؤسّس جامعه ای بدیع مبتنی بر برابری و عدالت اجتماعی می دیدند که در آن، جا و مقامی برای خود نمی یافتند. این بیم و هراس از آن زمان تا کنون انگیزۀ بروز شدائد و بلایای متوالیه بر آن سالکان سبیل محبت و وفا بوده و هیچ شخص منصفی انکار نخواهد کرد که علی رغم این مظالم جامعۀ بهائی اقلیتی خلّاق و نمونه ای از تمدّن آیندۀ مورد نظر حضرت بهاءالله و نشانه ای از ارادۀ آهنین آن جمال مبین برای تحقق مقصد اعلای خویش است.

  • navid

    ... ویراستار: همچنانکه تذکر داده شده برای رعایت ایمنی کاربران کامنت‌های حاوی لینک منتشر نمی‌شوند