ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کاهش تنش بین بغداد و اربیل همزمان با سفر عبادی به پاریس

بانک مرکزی عراق برخی از محدودیت‌هایی را که برای بانک‌های اقلیم کردستان ایجاد کرده بود، موقتاً کاهش داد. نخست‌وزیر عراق در الیزه رئیس جمهور فرانسه را ملاقات می‌کند.

هم‌زمان با سفر حیدر عبادی نخست وزیر عراق برای دیدار با امانوئل مکرون و گفت‌و گو با رئیس جمهور فرانسه درباره همه‌پرسی استقلال کردستان، بانک مرکزی عراق برخی از محدودیت‌هایی را که برای بانک‌های اقلیم کردستان ایجاد کرده بود، موقتاً کاهش داد.

بانکی در اربیل (عکس: رویترز)

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که چهارشنبه ۴ اکتبر بانک مرکزی عراق به بانک‌های اقلیم کردستان مجدداً اجازه برخی معاملات ارزی را داد. این نخستین نشانه کاهش تنش بین دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان بعد از برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان در ۲۵ سپتامبر است.

بانک مرکزی عراق بر اساس مصوبه پارلمان این کشور، به حکومت اقلیم کردستان اطلاع داده بود که فروش دلار به چهار بانک اصلی کردستان عراق و انتقال ارزهای خارجی به اقلیم را متوقف کرده است. کارگران خارجی در اقلیم مزدشان را به دلار دریافت می‌کنند. معاملات تجاری در اقلیم هم معمولاً به دلار انجام می‌شود. منع خرید و فروش دلار به همین جهت، هم بر زندگی کارگران اثر دارد و هم اقتصاد اقلیم کردستان را هدف قرار می‌دهد. هدف بانک مرکزی عراق این است که معاملات بانکی اقلیم کردستان را تحت نظارت خود درآورد.

بانک مرکزی عراق اما تنها یک روز بعد از تحریم بانک‌های اقلیم، همزمان با سفر حیدر عبادی به فرانسه، برخی محدودیت‌های اعمال شده بر چهار بانک اصلی اقلیم کردستان را کاهش داد. امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه هفته گذشته از تمایل پاریس برای میانجیگری بین اربیل و بغداد خبر داده بود.

مکرون هفته گذشته در گفت‌وگو با عبادی بر ضرورت حفظ یکپارچگی و وحدت عراق تأکید کرده بود.

رئیس جمهور فرانسه اما به تأکید گفته بود که در همان حال حقوق مردم کرد در عراق هم می‌بایست در نظر گرفته شود.

فرانسه هم مانند آمریکا با برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان عراق مخالف بود و اعلام کرده بود که اولویت در عراق در مبارزه با گروه دولت اسلامی (داعش) و ایجاد ثبات و امنیت در عراق است.

نخست‌وزیر عراق به دعوت رئیس جمهور فرانسه به این کشور سفر کرده است. این نخستین سفر عبادی به خارج از عراق بعد از برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان است.

روز گذشته رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه هم همراه با یک هیأت بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی ترکیه وارد تهران شد. علاوه بر گسترش مناسبات فی‌مابین، یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در دیدار رؤسای جمهور دو کشور به بحث گذاشته شد، همه‌پرسی استقلال کردستان بود. ایران و ترکیه اعلام کرده‌اند که تدابیر بیشتری را علیه اقلیم کردستان به کار می‌گیرند.

در همه‌پرسی استقلال کردستان ۹۲.۷ درصد از رأی‌دهندگان به جدایی کردستان از عراق رأی دادند. بغداد، تهران و آنکارا همه‌پرسی را غیرقانونی خوانده‌اند. بغداد کنترل فرودگاه‌های اربیل و سلیمانیه را به دست گرفته و ایران و ترکیه نیز همراه با یگان‌های ارتش عراق رزمایش‌های مشترکی را در گذرگاه‌های مرزی با اقلیم کردستان برگزار کرده‌اند. آیت‌الله علی سیستانی، مرجع تقلید شیعیان عراق از دولت اقلیم و از دولت عبادی خواسته است با یکدیگر مذاکره کنند. دولت عبادی اما هرگونه مذاکره با اقلیم را منوط به ابطال همه‌پرسی استقلال کردستان کرده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Farid

    از سردار نقدی می‌پرسند از سیاسیون عراقی چه کسانی در سپاه بدر بودند؟ او در جواب می‌گوید:« مثلا وزیر کشور عراق، مسئول نیروی انسانی لشکر ما بود. الان نمی‌دانم، جابه‌جا می‌شوند. بیشتر استانداران عراق پس از خروج آمریکایی‌ها، حدود ٩ نفر از آن‌ها، از کادر ما بودند. الان هم چند تا از وزيران و مقامات هم از کادرهای سابق ما هستند!.»