ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خشم کاتالونیا: «حکومت مستقیم مادرید را نمی‌پذیریم»

پارلمان محلی کاتالونیا دوشنبه تصمیم خواهد گرفت که آیا استقلال این ناحیه را به صورت رسمی اعلام کند یا نه. رئیس پارلمان اقدام نخست‌وزیر اسپانیا را «کودتا» خوانده است.

ماریانو راخوی، نخست‌وزیر اسپانیا شنبه ۲۱ اکتبر اعلام کرد که با توسل به اصل ۱۵۵ قانون اساسی به اعمال مستقیم اقتدار دولت مرکزی بر منطقه کاتالوینا می‌پردازد، حکومت محلی را از کار برکنار می‌کند و انتخابات زودهنگام برگزار خواهد کرد. رهبران کاتالونیا می‌گویند که حکمرانی مستقیم و تحمیلی مادرید بر این منطقه خودمختار را نمی‌پذیرند.

معترضان شنبه در بارسلون علیه تصمیم مادرید تظاهرات برپا کردند

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، کارلس پوجدمون، رئیس دولت محلی کاتالونیا اقدام دولت مرکزی را «بدترین حمله علیه مردم کاتالونیا» پس از پایان دیکتاتوری نظامی اسپانیا توصیف کرده است.

از سال ۱۹۷۸ تاکنون که قانون اساسی جدید اسپانیا تصویب و دموکراسی در این کشور برقرار شده اصل ۱۵۵ آن هرگز به‌اجرا در نیامده است.

بر اساس این اصل، دولت مرکزی می‌تواند دولت محلی کاتالان را منحل کند، بر پلیس نظارت کند، مدیریت مالی را به‌دست بگیرد و انتخابات زودهنگام را برگزار کند.

راخوی پس از آن به اصل ۱۵۵ توسل کرد که بارسلون از لغو نتیجه همه‌پرسی سر باز زد. مادرید از پوجدمون خواسته بود تا به طور شفاف بگوید آیا اعلام استقلال کرده است یا نه.

    پوجدمون ۱۰ اکتبر / ۱۸ مهر در سخنرانی‌اش در پارلمان محلی به شکلی نمادین اعلام استقلال کرد، اما لحظاتی بعد خواهان تعلیق این استقلال شد. او گفت که کاتالونیا نتیجه همه‌پرسی استقلال را لغو نمی‌کند، اما مایل است درباره نحوه جدایی از اسپانیا با مادرید مذاکره کند.

    ماریانو راخوی شنبه تصمیم خود برای توسل به اصل ۱۵۵ را تصمیمی ضروری برای پایان‌بخشیدن به بحرانی دانست که چهارمین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا را با کاهش رشد مواجه کرده است.

    برای عملی‌شدن تصمیم راخوی، سنای اسپانیا باید با آن موافقت کند. جلسه سنا برای بررسی تحمیل حکمرانی مستقیم بر کاتالونیا جمعه آینده تشکیل می‌شود.

      اعتراض در بارسلون

      مقام‌های مختلف در کاتالونیا به شدت با تصمیم راخوی مخالفت کرده‌اند. معترضان نیز شنبه در بارسلون علیه تصمیم مادرید تظاهرات برپا کردند.

      آخرین میتینگ حامیان همه‌پرسی استقلال در بارسلونا

      پوجدمون هم شنبه به ده‌ها هزار معترضی پیوست که در بارسلون علیه تصمیم نخست‌وزیر اسپانیا به راهپیمایی پرداختند. او پس از این راهپیمایی گفت که به تصمیم مادرید تن نمی‌دهد، اما از اعلام استقلال تا پیش از عملی‌شدن تصمیم راخوی و تشکیل جلسه سنا در مادرید سخنی به میان نیاورد.

      او گفت که از پارلمان محلی خواهد خواست تا راهکارهای پاسخ به اقدام مادرید را بررسی کند.

      کارمه فورکادلنیز، رئیس پارلمان محلی کاتالونیا در سخنانی تلویزیونی در واکنش به اقدام نخست‌وزیر اسپانیا، آن را یک «کودتا» توصیف کرد و گفت: «نخست‌وزیر راخوی می‌خواهد پارلمان کاتالونیا دیگر پارلمانی دموکراتیک نباشد و ما اجازه رخ دادن چنین اتفاقی را نخواهیم داد.»

      پارلمان محلی کاتالونیا دوشنبه تصمیم خواهد گرفت که آیا استقلال این ناحیه را به صورت رسمی اعلام کند یا خیر.

      احزاب بزرگ کاتالونیا، از جمله ائتلاف حاکم و احزاب چپ‌گرای پارلمان با استقلال این ناحیه از اسپانیا موافقند.

      در همه‌پرسی روز یکشنبه یکم اکتبر / ۹ مهر، ۹۰ درصد مردم منطقه کاتالونیا به استقلال رأی دادند. مشارکت انتخاباتی ۴۲ درصد بود، اما حوزه‌های رأی‌گیری بسیاری توسط پلیس اسپانیا بسته شد و نزدیک به ۹۰۰ نفر در جریان درگیری‌ با پلیس و نیروهای امنیتی زخمی شدند.

      در همین زمینه

        این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

        آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

        .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

        توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

        نظر بدهید

        در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

        نظرها

        • بی ترومپت

          اقدامات اخیر تجزیه طلبانه در ایالتهای خودمختار ثروتمند کاتالونیای کشور دموکراتیک اسپانیا عضو اتحادیه اروپا و یا اقلیم کردستان عراق به معنایی واقعی کلمه مستقلترین سرزمین خودمختار تاریخ معاصر خاورمیانه ،... نشان داد چقدر ما راه درازی تا تمدن و مدنیت حقیقی دارم. تمدن و مدنیتی که دیگر اثری از قوانین جنگلی نباشد. در این دنیای جنگلی انسانها، همچنان قوانین حیات وحش حاکم است. هر کس توانی در ظلم و زورگویی دارد، به راحتی تعهدات و حقوق بشر نقض میکند، به بهانه جاه طلبی قومی، کشور ی دموکراتیک و مرفه و گردشگری مثل اسپانیا بهم میزنند و مردمان دچار ترس و بیکاری و فقر میکنند. مگر کاتالونیا چه کم دارد؟ واقعا مردمان اسلام زده خاورمیانه، آرزو دارند شهروند اتحادیه اروپا از جمله اسپانیا بشوند! این کاتلانی ها قوم گرا تجزیه طلب حقیقتا مصداق کسانی است که، خوشی زیر دلشان زده است! شرایط زندگی اروپایی ها، شاید برای اکثر مردمان تحت دیکتاتری منطقه خاورمیانه همچون رویا دست نیافتنی است. همینهاست که شک جدی ایجاد میکند که آیا حاورمیانه عقب مانده لیاقت فدرالیسم دار. قطعا دموکراسی لزومی ندارد حتما فدرالیسم باشد. فدرالیسم رد کشورها و جوامع عقب مانده سم مهلک است برای بقا و امینت بشریت. این عقده حقارت استقلال کذایی چیست؟! واقعا استقلال چیست؟ مثلا کاتالونیا میخواهد از استقلال سیاسی کشوری چه به دست بیاورد که اکنون نتواند؟ هر ایالت امریکا چنان استقلال داخلی دارد که فرمانهای اشتباه رئیس جمهور ترامپ به چالش میکشد!