ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سفر محرمانه تیلرسون به کابل برای یادآوری استراتژی ترامپ

بعد از هفته خونین افغانستان، انتقادها از دولت غنی بالا گرفته است. وزیر خارجه آمریکا قبل ار سفر به پاکستان، به پایگاه بگرام در شمال کابل رفت.

وزیر خارجه آمریکا دوشنبه ۲۳ اکتبر به طور غیر منتظره‌ای از دوحه به کابل رفت که در دیدار با رئیس جمهور افغانستان بر حمایت آمریکا از این کشور تأکید کند. هفته گذشته در مجموعه‌ای از عملیات انتحاری در کابل و در ولایت غور در مرکز افغانستان بیش از ۲۵۰ نفر کشته شدند. این حملات سبب انتقادهایی از کارآمدی دولت اشرف غنی در برقراری امنیت در افغانستان شده بود.

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا در پایگاه نظامی بگرام، دوشنبه ۲۳ اکتبر

رکس تیلرسون بعد از دیدار و گفت‌وگویی یک ساعته با اشرف غنی در جمع خبرنگاران گفت:

«فکر کردم اهمیت دارد که پیش از آنکه جنوب آسیا را ترک کنم در چارچوب استراتژی آمریکا در قبال افغانستان که چندی پیش پرزیدنت ترامپ اعلام کرد به افغانستان بروم.»

در استراتژی تازه آمریکا در قبال افغانستان که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با چهار روز تأخیر ۲۱ اوت آن را اعلام کرد، رویکرد آمریکا به پاکستان – یا به تعبیر ترامپ «عامل بی‌نظمی و خشونت» – تغییر کرده است. در مقابل، هند می‌بایست با آمریکا در برقراری امنیت در افغانستان و رونق بخشیدن به اقتصاد این کشور همکاری بیشتری بکند. هدف مشترک آمریکا و هند، تأمین صلح و امنیت در جنوب آسیا و اقیانوس آرام است. سه‌شنبه ۲۴ اکتبر وزیر خارجه آمریکا به پاکستان سفر می‌کند که این موضوعات را با شهید خاقان عباسی، نخست وزیر پاکستان و گروهی دیگر از مقامات بلندپایه این کشور به بحث بگذارد.

اوایل سال جاری رئیس جمهور آمریکا، پاکستان را به حمایت پنهان از طالبان متهم کرده و تهدید کرده بود که اگر دولت پاکستان در این زمینه تجدید نظر نکند، آمریکا تحریم‌هایی را علیه این کشور وضع می‌کند.

وزیر خارجه آمریکا در پایگاه بگرام در شمال کابل بر اهمیت نقش پاکستان در برقراری صلح در افغانستان تأکید کرد:

«در هر حال این واقعیتی‌ست که سرانجام راهی جز این باقی نمی‌ماند که تروریست‌ها از هر گروه و دسته‌ای در این جهان "ساحل امنی" نداشته باشند. [تحقق این هدف] نیازمند یک تلاش منطقه‌ای‌ست. در این زمینه با پاکستان همکاری تنگاتنگ داریم.»

هفته گذشته وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده بود که کمک‌های ایالات متحده به پاکستان مشروط است به این اینکه تا چه حد دولت این کشور به برقراری صلح در افغانستان کمک می‌کند.

سفر تیلرسون به افغانستان در یک سکوت خبری و بسیار محرمانه انجام شد. ابتدا قرار بود وزیر خارجه آمریکا به سفارت این کشور در دوحه برود، اما این دیدار را لغو کرد و از پایتخت قطر، همراه با گروهی از خبرنگاران دستچین شده به پایگاه نظامی بگرام رفت و با اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان و برخی از مقامات بلندپایه نظامی این کشور دیدار و گفت‌و‌گو کرد. در این دیدار جان نیکلسون، فرمانده نظامیان آمریکایی در افغانستان و همچنین هوگو لارنس، سفیر آمریکا در افغانستان نیز حضور داشت.

اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان بعد از این دیدار با صدور بیانیه‌ای بر پایبندی دولت افغانستان به استراتژی آمریکا در این کشور تأکید کرد:

«مردم افغانستان از راهبرد آمریکا حمایت می‌کنند و امیدوارند که صلح و امنیت در کشورشان برقرار شود.»

پیش از آنکه وزیر خارجه آمریکا پایگاه نظامی بگرام را به مقصد دوحه ترک کند از لایه میانه‌‌رو طالبان دعوت به همکاری کرد:

«فضایی در حکومت برای این دسته افراد وجود دارد مشروط به اینکه پا پیش بگذارند، تروریسم را تقبیح کنند، خشونت را رد کنند و به یک افغانستان موفق با ثبات متعهد باشند.»

رئیس جمهور افغانستان دو هفته پیش، پیش‌بینی کرده بود که در چهار سال آینده نیروهای امنیتی افغانستان کنترل مناطقی را که در دست طالبان است، به دست بگیرند. اشرف غنی اما در همان حال یادآوری کرده که تنها راه حل مشکلات افغانستان صلح با طالبان است. تخمین زده می‌شود که طالبان بر بیش از ۶۰ درصد از خاک افغانستان تسلط دارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.