ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تیلرسون: در سوریه ما و روس‌ها موفق بودیم، ایران فقط سوءاستفاده کرد

در مذاکرات صلح ژنو قانون اساسی تازه‌ای برای سوریه تدوین و تاریخ انتخابات ریاست جمهوری در این کشور مشخص می‌شود. وزیر خارجه آمریکا در ژنو با نماینده سازمان ملل دیدار کرد.

در مذاکرات صلح ژنو قانون اساسی تازه‌ای برای سوریه تدوین و تاریخ انتخابات ریاست جمهوری در این کشور مشخص می‌شود. وزیر خارجه آمریکا در ژنو با نماینده سازمان ملل دیدار کرد. رکس تیلرسون یک بار دیگر به تأکید گفت که بشار اسد و خانواده‌اش هیچ نقشی در آینده سوریه ایفا نخواهند کرد. او درباره نقش ایران در شکست داعش در سوریه هم گفت ایران فقط از موفقیت روسیه و آمریکا در سوریه سوءاستفاده کرد.

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا و استفان دی‌میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، ژنو ۲۶ اکتبر

وزیر خارجه آمریکا که سفر یک هفته‌ای‌اش به عربستان سعودی، قطر، عراق، افغانستان و هند را به پایان رسانده، پنجشنبه ۲۶ اکتبر در راه بازگشت به ایالات متحده امریکا وارد ژنو شد. رکس تیلرسون بعد از دیدار و گفت‌وگو با استفان دی‌میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، درباره نقش بشار اسد در آینده سوریه، در ژنو در جمع خبرنگاران گفت:

«ایالات متحده آمریکا، خواهان سوریه‌ای یکپارچه است که بشار اسد هیچ نقشی در اداره آن نداشته باشد. دوران خانواده اسد به پایان رسیده. بحث فقط درباره چگونگی تحقق این امر است.»

وزیر خارجه آمریکا در ادامه این سخنان گفت:

«تنها دلیل موفقیت اسد در جنگی که از شش سال پیش تاکنون ادامه دارد پشتیبانی هوایی جنگنده‌های شکاری روسیه است.»

رکس تیلرسون درباره نقش ایران در جنگ داخلی سوریه گفت:

«به نظر من ایران فقط در پی سوءاستفاده [از جنگ داخلی سوریه] است. ایران موفق نبود. روسیه موفق بود. ما موفق بودیم. گمان نمی‌کنم بتوان شکست داعش در سوریه را به ایران نسبت داد.»

علی سعیدی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی تاکنون چند بار اعلام کرده که «دفاع از حریم اهل بیت»، «حفظ سوریه در جبهه مقاومت»، «استقلال و تمامیت ارضی» و «حفظ شخص بشار اسد» چهار «خط قرمز» جمهوری اسلامی در سوریه است.

علی‌اکبر ولایتی، مشاور ارشد رهبر جمهوری اسلامی در امور بین‌الملل نیز پیشتر چندین بار، حفظ بشار اسد را «خط قرمز» ایران اعلام کرده و گفته است که تهران قصد ندارد «در میدان جنگ و سیاست پشت اسد» را خالی کند.

ولایتی سال گذشته در گفت‌وگو با الاخبار گفته بود که ایران «به دوستان روس» خود اعلام کرده که بر حفظ بشار اسد مصمم است و روس‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که در حال حاضر جایگزینی برای بشار اسد وجود ندارد.

در جنگ داخلی سوریه بیش از ۴۰۰ هزار نفر کشته شده‌اند و ۱۱ میلیون نفر هم یا در خاک سوریه آواره شده‌اند و یا به خارج از این کشور پناه برده‌اند.

وزیر خارجه آمریکا آوریل سال گذشته هم اعلام کرده بود که در نظر ایالات متحده اسد در آینده سوریه نقشی ندارد.

استفان دی‌میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه پیش از این در یک کنفرانس ویدیویی به شورای امنیت سازمان ملل اطلاع داده بود که ۲۸ نوامبر دور بعدی مذاکرات صلح ژنو آغاز می‌شود. او در این کنفرانس ویدیویی به اعضای شورای امنیت سازمان ملل گفته بود: »اکنون وقت آن رسیده که سرنوشت سیاسی سوریه مشخص شود. لحظه درک حقیقت فرامی‌رسد.»

دی‌میستورا گفته بود که در این دوره از مذاکرات صلح ژنو قانون اساسی تازه‌ای برای سوریه و برگزاری انتخابات آزاد را با طرف‌های درگیری به بحث می‌گذارد. در مذاکرات صلح ژنو مخالفان غیر مسلح اسد همراه با نمایندگانی از دولت سوریه، ایران و روسیه شرکت می‌کنند.

به تازگی ارتش سوریه و شبه‌نظامیان طرفدار ایران موفق شدند دیرالزور را که در محاصره داعش بود آزاد کنند. بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، پنجشنبه ۲۶ اکتبر در دیدار و گفت‌وگو با یک هیأت روسی اظهار امیدواری کرده بود که این پیروزی‌ها راه را برای تعیین سرنوشت سیاسی سوریه هموار کند. او وعده داده است که روند «آشتی ملی» در سوریه را تسریع کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Farid

    قیس الخزعلی رئیس گروه شبه‌نظامی عراقی «عصائب اهل الحق» که بخشی از ائتلاف حشد الشعبی است، دوشنبه 23 اکتبر خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عراق پس از پایان جنگ با داعش شد. سخنان الخزعلی پس از آن مطرح می‌شود که رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا، بر ضرورت «خروج شبه‌نظامیان وابسته به ایران از عراق» تاکید کرد؛ سخنانی که با واکنش دفتر حیدرالعبادی نخست‌وزیر عراق روبرو شد!. الخزعلی در پیامی که در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر منتشرد». هادی العامری از رهبران شبه‌نظامیان حشد الشعبی هم، ناخرسندی خود را از سخنان وزیر امور خارجه آمریکا ابراز کرد. او دوشنبه گفت که وزیر امور خارجه آمریکا «شخصی غیر مرغوب در بغداد است». !او خواستار پوزش !خواهی تیلرسون به خاطر «سخنان غیر مسئولش درباره حشد الشعبی» شد.!

  • Nader

    حاصل داسه، نماینده سابق پیرانشهر در مجلس، خبر داد که هفته گذشته همراه با جلال جلالی‌زاده، نماینده پیشین سنندج در مجلس، با قائم مقام وزیر کشور دیدار کرده‌ که این مقام اعلام کرده که «اهل سنت را خط بزنید ما نمی‌توانیم و اجازه نداریم» استاندار اهل سنت انتخاب کنیم! اظهارات این نماینده اهل تسنن با تلاش برای حذف یک عضو شورای شهر یزد که مذهب زرتشتی دارد از شورای شهر همزمان شده است. گفتنی اینکه اهل تسنن و زرتشت از جمله مذاهب رسمی قانون اساسی جمهوری اسلامی محسوب می‌شوند اما با این وجود از مدیریتهای بالای کشور محروم هستند! این در حالیست که حسن روحانی در سفر اخیرش به اجلاس عمومی سازمان ملل در نیویورک در مصاحبه با خبرنگاران و رسانه‌های آمریکایی مدعی شده بود در ایران همه اقوام و مذاهب از آزادی برخوردار بوده و در مدیریت‌های کشور سهیم هستند!!.

  • علی

    عجب، این هم ورژن خفیف ترامپه در دروغگویی.

  • اقلیت

    تازه اینها تا سالیان سال به صورت چریکی و مخفی کارهای تروریستی شان ادامه میدهند! این را تجربه افغانستان نشان داده، تروریسم مذهبی و قومی، تا زمانی احساس بیعدالتی در میان مردمان وابسته به قومیت یا دین و مذهبی باشد، از بین رفتنی نیست، از این بستر احساس بیعدالتی، تروریستها کاسب خون بازی همچون داعشی و جاعشی و پان های تجزیه طلب سوءاستفاده خواهند کرد. تنها برقراری طولانی مدت بین نسل حکومتهای عادلانه و مروج عقلانیت و اخلاق و برابری انسانی رزیم سکولار دموکراسی مثل سیستم سوسیال دموکراسی میتواند از ریشه مسئله تررویسم قومی یا مذهبی یا دولتی حل کند. تروریسم به طور کامل ریشه کن نمیشود تاز زمانی احساس بیعدالتی باشد. دقت کنید من میگویم احساس بیعدالتی، ممکن است این احساس حقیقی و برحق باشد و یا توهم، مهم اینست ضمن رفع بیعدالتی، راه بوجود آمدن احساس بیعدالتی هم گرفته شود. آگاهی دادن اولین گام است، اینکه مردمان آگاه شوند به ریشه بیعدالتی، که در نبود یال کمبود حاکمیت قانون نظام سکولار دموکراسی است. تا حاکمیت نظام قوانین عقلانی-اخلاقی سکولار دموکراسی نباشد، ریشه بیعدالتی خشکانده نخواهد شد و بیعدالتی بستر ظهور تروریسم خواهد بود. تررویسم خشک و تر با هم می سوزاند، هم به حکومتهای دموکراتیک ضربه میزند و هم به غیردموکراتیک! تروریسم همچون بلایایی طبیعی، فرقی بین انسانهای خوب و بد نمیگذارد! با تشکر از توجه شما.

  • اقلیت

    اما آقای تیلرسون بی انصافی میکند-شاید ناخواسته-نمیدانم چرا؟! هرگز با بمباران هوایی نمیشود گروهکهای مثل داعشی را نباود کرد، قطعا عملیات زمینی قوای اسد و متحدانش، و قوای کرد و متحدانش، و ترکیه و متحانش نقش کلیدی داشتند. بدون عملیات زمین نمیتوانستند داعش از اشغال شهرها و روستاها نجات بدهند. داعشی ها در هوا نبودند و بلکه بر روی زمین و حتی زیر زمین بوده و هستند! اما حملات هوایی کمک موثری کرد.

  • اقلیت

    اما به قول معروف: بازنده یتیم است، آنکه برنده است، هزار پدر و مادر دارد، و این از رسوم دنیای بی پدر و مادر سیاست است! در سوریه بعد از باختن ارضی داعشی ها، هر کس خودش برنده میبیند! قوم گرایان کرد، رژیم بعثی پان عرب اسد و نظام ولایی، امریکایی و اروپایی و روسیه ای و دولتهای مرتجع عربی و ... خب کاری اش نمیشود کرد، دستگاه رسانه یا پروپاگاندا دولت و قطبهای جنگ افروز و جنایتکار سوءاستفاده تبلیغی شان میکنند، اما من در بازندگان اصلی تردیدی ندارم: اولین بازنده اصلی، فعالان خواهان حقوق بشر، آزادی دموکراتیک، دموکراسی، مدرنیته فعلا هستند. چرا که بانزده اول مردم همین ها هستند، اینها بایست برنده باشند و تا بنرده نشوتند، مردمان منطقه اسلام زده تحت دیکتاتوریهای قومی مذهبی مطنقه، نجات نخواهند یافت. راه نجات مردم منطقه برقراری نظامات سکولار دموکراسی واقعی است، و نه مثل سولارهای نژادپرست بعثی پان عرب اسد و نظامن ولایی، که برخلافظاهر شعارهایشان بر اساس قوانین جنگل با متضادهای عقیدتی شان ائتلاف یا تحاد برقرار میکنند بر علیه حقوق بشر ! دوم، آحاد مردمان مطنقه هستند که تا نسلها بایست هزینه بازسازی خرابیهای جنگ تحمل کنند! سوم بازنده، با توجه به وسعت خرابی و مناطق عمده درگیری، اعراب سنی، بعد کردها و آشوریها و دیگر اقوام اغلب اقلیت در عراق و سنی های اکثریت در سوریه هستند. چهارمین بازنده بزرگ ازد ید من ایرانی، ملت ایران و اکثریت مردم فقیر و مستضعف هسیتند. مردمی به عامدا به ضعف مادی و معنوی کشانده اند، در استضعاف عمدی هم دشمنان ضد ایرانی و قوم گرایان تجزیه طلب و هم متحجران مذهبی شیعی ولایی و سنی تندرو نقش دارند. با توجه به دیکتاتوری جاعشی، که تصمیماتشان نه بر اساس منافع ملی ایران و بلکه بر اساس منافع جاعشی شان استن، معلومست بزودی دهها میلیارد دلار یگر علاوه آن مبالغ گزاف قبلی از جیب ملت ایران خرج بقای ننگین وضد بشری رژیم دیکتاتوری بعثی پان عرب اسد میکنند!، رژیم اسدی که هنوز در سایت وزرات خارجه اش خلیج فارس را خلیج عربی ذکر میکند!

  • اقلیت

    این هم از نکات مکرر و عجیب است قطب های متضاد در نقاطی به میرسند! قبلا در مورد جنگ 8 ساله نزدیکی دو قطب شرق و غرب در حمایت نظام بعثی پان عرب صدام تجربه شده است و چیز تازه ای نیست و یا در مورد افغانستان که سکولارهای غربی با تئوکراتهای تندروهای اسلام گرا جهادی علیه کمونیستهای ملحد شوروی متحد شدند!!! دنیای سیاستی که ما می بینیم بی پدر و مادر است متسافانه و البته بایست اخلاقی شود و لی فعلا عهمین است که هست!، که از قبل تخمش کاشته بودند در نزد مردمان مظلوم وفقیر منطقه سنی نشین، اما تقریبا همه دولتها از آنها نهایت سوءاستفاده کردند. داعش ناخواسته بزرگترین خدمتها به دیکتاتورهیا مطنقه و دولتهای اجنبی امپرالیستی خارج از منطقه کرد. داعش و امثالهم موجب شد بهانه بدست دولتها و اجانب بدهد تا دو کشور عراق و سوریه و چند کشور دیگر را کلنگی کنند و تا آستانه تجزیه ببرند. خدمات داعشی ها و امثالهم به دشمنان ملتهای منطقه کم نظیر بود و تا نسلها مردم منطقه نفرین گو آنها خواهند بود!

  • اقلیت

    اول ییک زا سوالات و ابهامات مهخم در قضایای چند سال اخیر سوریه و البته عراق و منطقه خاورمیانه و شمال افریقا، همین ظهور موجود ضدانسانی به نام داعشی و امثالهم بود. عملا همه طرفهای درگیر دولتی ، همیدیگر متهم میکردند که داعش و امثالهم دست ساخته طرف مقبال است. این را همه بهم اتهام میزدند! اما در عمل هم همگی هم با داعش معماله کردند، هم جنگ! اسناد یا مطالب مدعی زیادی منتشر شد که ترکیه، غربی ها، رزیم اسد متحد نظام ولایی، ... همگی با داعش در خرید نفت مناطق اشغالی داعش با آنها معامله کرده اند! رژیم استبدادی بعثی پان عرب اسدها، متهم است که با آزادکردن عناصر کلیدی تندرو اسلام گرای سنی-سلفی-وهابی، عملا راه را برای تشکیل داعش مهیا کرد! حکومت اقلیمو سنی های داخل دولت عراق متهم هستند که با داعشی ها تبانی کرد در تصرف مناطق سنی نشین شمال و مرکز و غرب عراق! اما با چند مطالعه اخبار، بدون آنکه من نوعی دسترسی به اسناد و آرشیوهای محرمانه داشته باشم، میتوانم حدس بزنم، داعش به صورت خودجوش ابتدا بوجود امد، یک حرکت ارتجاعی و متحجر اسلام گرا سلفی-وهابی احتمالا با پیوستن عناصر معترض بعثی صدامی و دیگر گروههای سنی مخالف سلطه گری نظام ولایی و البته غربیها! دولتها متخاصم یا رقیب، دیدند داعشیها و امثالهم بوجود امدند و از این تهدید ، با تبدیل به فرصت ، هر کدام تا توانستند به نفع خودشان استفاده کردند.

  • اقلیت

    من یک منتقد عادی ایرانی هستم، ممکن هم است اشتباه کنم، اما با کامنتهای دو لینک زیر خط عقیدتی ام مشخص است که هیچ قرابتی و سرسپردگی با نظام ولایی خاکم بر ایران ندارم: https://www.radiozamaneh.com/365024 https://www.radiozamaneh.com/364997 این را گفتم که چیزهایی در نقد سخنان آقای تیلرسون و مطلب میگویم، یک وقت سوءتفاهم نشود که از نظام ولایی /جاعشی سطله گر بر ایران دارم میکنم! نه! کامنتهایی بعدی حاوی نکات مهمی است که شاید بتواند من و بسیاری از راهنمایی کند در قضاوت منصفانه در رویدادها. قطعا نقد محترمانه ومنصفانه دیگران هم به من و بقیه کمک خواهد کرد در فهم وقایع.