ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

موگرینی: کنگره آمریکا بنا دارد برجام را زنده نگه دارد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعد از گفت‌وگو با قانون‌گذاران آمریکایی درباره برجام، نسبت به آینده توافق هسته‌ای همچنان خوشبین است.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که با قانون‌گذاران ایالات متحده درباره آینده برجام دیدار کرده می‌گوید نشانه‌های روشنی وجود دارد که آنها بنا دارند قرارداد برجام را زنده نگه دارند.

واشنگتن، ۷ نوامبر/۱۶ آبان: نشست خبری فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره برجام (عکس: توئیتر اتحادیه اروپا)

به گزارش «رویترز»، فدریکا موگرینی، مسئول سیایت خارجی اتحادیه اروپا در نشست خبری روز سه‌شنبه هفتم نوامبر/ ۱۶ آبان خود پس از دیدار با قانون‌گذاران ایالات متحده آمریکا و رایزنی بر سر آینده برجام گفت که آنها قصد دارند که توافق هسته‌ای با ایران را کماکان به رسمیت بشناسند و از قرارداد برجام خارج نشوند.

پس از اینکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز ۱۳ اکتبر به کنگره این کشور اعلام کرد که قرارداد برجام با منافع ایالات متحده در تضاد است، یک دوره ۶۰روزه برای بررسی برجام توسط کنگره آغاز شد. با وجود اینکه ترامپ از کنگره خواسته است که تحریم‌های هسته‌ای لغوشده در چارچوب برجام را مجدداً احیا نکنند، در این دوره بازنگری، بیم آن می‌رود که کنگره آمریکا تصمیم بگیرد این تحریم‌ها باز گردند یا به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران رأی دهد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که برای رایزنی در مورد اقدام‌های دو جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا به واشنگتن دی‌سی رفته، می‌گوید که «نشانه‌های روشنی» دیده و معتقد است که «ایالات متحده قصد دارد این موافقت‌نامه را حفظ کند.»

کنگره آمریکا تا اواسط دسامبر تصمیم خود را برای لغو یا تمدید تعهد آمریکا به برجام اعلام  می‌کند. اگر چنانچه تعهد آمریکا لغو شود، این کشور به صورت یک‌جانبه از قرارداد هسته‌ای با ایران خارج می‌شود. اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای عضو ۵+۱ تاکنون اعلام کرده‌اند که به برجام باقی پایبند خواهند ماند.

پیام نشست خبری موگرینی پس از دیدار با قانون‌گذاران آمریکایی، هم در مورد ارزیابی این سیاستمدار اروپایی در مورد موضع کنگره و هم در مورد یادآوری موضع اتحادیه اروپا به نمایندگان کنگره بود:

«به آنها یادآوری کردم که نتیجه هر فرآیند تصمیم‌گیری – که فرآیندی داخلی [در کنگره] است باید به همین ترتیب به آن احترام گذاشته شود – در پایان کار باید با قرارداد برجام مطابقت داشته باشد.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه اعلام آمادگی کرد که به قانون‌گذاران آمریکایی برای یافتن راه‌حل‌هایی که با برجام و تعهدات ایالات متحده در این قرارداد سازگار باشد، کمک کند.

آمانو هم با مقامات آمریکایی دیدار می‌‌کند

دیدار فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اولین دیدار از مجموعه دیدارهای مقامات اتحادیه اروپا و سازمان ملل برای رایزنی با قانون‌گذاران و مقامات آمریکایی بر سر برجام است.

یوکیا آمانو، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم قرار است چهارشنبه ۸ نوامبر/ ۱۷ آبان با نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل دیدار کند.

آمانو در دیدار و گفت‌وگو با هیلی سعی خواهد کرد آمریکا قانع کند که ایران تاکنون مانعی در بازرسی از تأسیسات هسته‌ای‌اش بر اساس برجام به وجود نیاورده است. نیکی هیلی، فرستاده آمریکا در سازمان ملل پیش از این از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواسته بود که بازرسی از تأسیسات نظامی ایران را هم در دستور کارش قرار دهد.

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش از دیدار با هیلی با «فایننشال تایمز» گفت‌وگو کرده و گفته است که در دیدار و گفت‌وگو با نیکی هیلی مایل است برخی «سوءتفاهم‌ها» را رفع کند، از جمله اینکه بازرسی پایگاه‌های نظامی ایران لازم نیست.

آمانو به «فایننشال تایمز» گفته است: «ما به تمام مکان‌هایی که لازم است از آنها بازرسی کنیم، دسترسی داریم.»

ایران: اروپا تصمیم‌اش را اعلام کند

پیش از نشست خبری مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واشنگتن، مجید تخت روانچی، معاون وزیر خارجه ایران، در کنفرانسی در پاریس از اروپا خواست مشخص کند در صورت خروج آمریکا از برجام چه تصمیمی خواهد گرفت.

تخت روانچی تهدید ایران مبنی بر خروج از برجام در صورت بازگشت تحریم‌ها را تکرار کرد:

«تهران اولین کسی نخواهد بود که توافق هسته‌ای را کنار می‌گذارد اما ما برای هر سناریو و احتمالی آماده‌ایم.»

عباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجه ایران هم در مراسم هفتاد و دومین سالگرد روز ملل متحد، از سازمان ملل خواست در حفظ برجام بکوشد.

او در این مراسم با انتقاد از «برخورد رادیکال آمریکا» گفت:

«… [آمریکا] با نفی دیپلماسی جمعی برای دنیا می‌تواند یک تهدید باشد. ما فکر می‌کنیم سازمان ملل که سکوی توافق‌های چندجانبه است، باید نقش فعال‌تری را ایفا کند.»

از کشورهایی که توافق هسته‌ای با ایران را امضاء کرده‌اند، اکنون تنها ایالات متحده آمریکا در حال بازنگری این قرارداد در سطح مجلس نمایندگان این کشور است.

اتحادیه اروپا پس از سخنرانی ۱۳ اکتبر دونالد ترامپ که رئیس جمهور آمریکا پایبندی ایران به برجام را تایید نکرد، از آمریکا خواسته‌ که به توافق برجام پایبند باشد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم با استناد به هشتمین گزارش خود گفته است که ایران به تعهدات خود در قبال برجام پایبند بوده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Farid

    اروپايی ها به این دلیل عاشق برجام هستند نگاهی به آمارهای واردات ایران از اروپا نشان خواهد داد آنچه اروپا را مدافع برجام کرده سود سرشار آن برای دولت های اروپایی است. بررسی آمار تجارت کشور نشان می دهد که میزان واردات از کشور های انگلیس، هلند، فرانسه، ایتالیا و آلمان در سه سال اخیر به ترتیب با رشد ۳۰۰، ۱۱۰، ۱۵۰، ۶۰ و ۵۰ درصدی روبرو بوده است. این افزایش واردات به حدی موثر بود که شرکت های اروپایی بعضا بعد از سال ها رکورد فروش خود را با بدست گیری بازار ایران شکستند. اطلاع از رکوردی که پژوی فرانسه پس از شش سال و با دست آوردن بازار ایران در فروش محصولات خود زده کافی خواهد بود تا علت حمایت ماکرون، رییس جمهور فرانسه از برجام در تماس تلفنی با روحانی روشن شود. افزایش گسترده واردات از اروپا البته علت مهمی دارد. ایران در عین حال که نفت خود را به اروپا صادر میکند، توان اخذ پول آن را ندارد و مجبور است جای پول فروش نفت به واردات کالای مصرفی و عمدتا غیر ضروری از اروپا بپردازد. تهاتر محصولات اروپایی در ازای صادرات نفت و محصولات پتروشیمی تنها راهی است که با استمرار تحریم های بانکی برای ایران باقی مانده است. حال باید پرسید در شرایطی که اروپا هم نفت ایران را وارد می‌کند، هم جای پول نفت، کالای مصرفی خود را به ایران صادر می‌کند و بازار ایران را تا حد کترینگ قطار های آن بدست می‌گیرد، چرا باید مخالف برجام باشد؟!